Akkus Fúró-csavarozók (82)

Összesen: 82
Rendezés

Találatok: 82

Legnépszerűbb termékeink

Akkumulátoros fúró-csavarozó – a legnépszerűbb szerszámgép

A fúrógép a leggyakrabban használt szerszámgépek közé tartozik. Minden háztartás elengedhetetlen darabja egy jó akkus fúró csavarozó, mellyel egyszerűen visszaigazíthatunk egy meglazult csavart, de akár mély furatokat is készíthetünk vele. Az Extreme Digital kínálatában akkus csavarozó és akkumulátoros fúrógép között megtalálsz mindent, amire csak szükséged lehet. A kategóriában Asist, Blackanddecker, Bosch, Daewoo, Einhell, Extol, Fieldmann, Greenworks, Hecht, Heinner, Hyundai, Makita, Powerplus, Skil, Steinhaus termékek is megtalálhatók.

Otthoni vagy iparszerű használatra
Mint oly sok terméknél egy akkus fúró vagy csavarbehajtó tekintetében is azt kell először meghatároznunk, hogy milyen rendeltetésre szánjuk az eszközt, azaz pontosan mire fogjuk használni. Otthoni barkácsoláshoz, netán ipari célra van rá szükségünk? Háztartási munkálatokra elég ugyanis egy kisebb, gyengébb teljesítményű gép is, míg a profi felhasználás megköveteli a minőséget.

Amikor akkus fúró-csavarozót szeretnénk vásárolni, szinte minden esetben felvetődik a kérdés, hogy milyen árkategóriából válasszunk, illetve egy olcsó akkus fúró-csavarozó képes-e kielégíteni az igényeinket. Fontos tudni, hogy az olcsó akkus fúró-csavarozó alatt a neves gyártók belépő kategóriás készülékeit értjük, amelyek elsősorban otthoni és barkácscélokra készülnek. Ezeket a megbízható, magas ár-érték arányt képviselő belépőkategóriás készülékeket semmiképpen sem szabad összetéveszteni a távolkeleti ismeretlen gyártók megbízhatatlan termékeivel, amelyek gyakran a legalapvetőbb minőségi elvárásoknak sem képesek megfelelni. Az Extreme Digital kínálatában kizárólag neves gyártóktól származó akkus fúró-csavarozókat találunk, amelyek magas ár-érték arányuknak köszönhetően jó választást jelenthetnek számunkra.

Méret és/vagy kapacitás
A technikai kérdések előtt, a következő szempont mely meghatározhatja választásunkat, az a méret. Egy kisebb, könnyebb akkumulátoros fúró használata kevesebb erőfeszítésbe kerül, mely hosszú távon kényelmesebb. A súlyosabb gépekhez azonban nagyobb kapacitás társul. A legjobb tehát, ha olyan akkus behajtó beszerzésével próbálkozunk meg, mely „középsúlyú”, így kényelmesen használható, s kapacitása is megfelelő.

Meddig bírja az akkumulátor?
S ha már kapacitás, a következő fontos tényező az akkumulátor. Körülbelül 4,8V-tól 24-35V-osig széles a választék. Minél nagyobb a szám, annál tovább bírja az akkumulátor, viszont ahogy fent is említettük, ezek a készülékek, nagyobbak, súlyosabbak. Típusát illetően működhet az akkus csavarbehajtó Ni-Cd, Ni-NH vagy Li-Ion-os akkumulátorral. Ezek közül legmegbízhatóbbnak talán az utóbbi mondhat, de a másik kettő is kiválóan funkcionálhat.

Az akkumulátoros szerszámgépek, illetve akkus fúró-csavarozók régóra nagy népszerűségnek örvendenek. A korszerű akkus gépek elsősorban annak köszönhetik a sikerüket, hogy egyre jobb hatásfokkal, teljesítménnyel és üzemidővel képesek működni. Általánosságban el lehet mondani, hogy a gyártók háttérbe szorították a gyengébb képességekkel rendelkező nikkel-kadmiumos és nikkel-metálhidrides akkumulátorok gyártását, helyüket a lítium-ionos technológia vette át. Ma még mutatóban találkozhatunk nikkeles akkumulátorra szerelt szerszámgépekkel, de ezek általában kifutó termékek, amelyek korszerűsítést követően már lítium-ion akkumulátort kapnak.

A lítium-ionos, illetve a két nikkeles technológia között jelentős minőségbeli különbség tapasztalható, ami miatt a lítiumos akkumulátorok szinte teljesen háttérbe szorítják a vetélytársaikat. Nem véletlen, hogy a neves szerszámgépgyártók szinte teljesen átálltak a lítiumos akkuk fejlesztésére, a nikkeles technológiával készült akkumulátorokat pedig kivezetik. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy most mellőznünk kell minden nikkeles akkumulátorra szerelt szerszámgépünk használatát, azonban új gépek vásárlása során érdemes a lítiumos technológiát választani. A lítium-ionos akkuk számos kiváló tulajdonsággal rendelkeznek: nagyobb teljesítményre képesek, hosszabb üzemidőt várhatunk tőlük, a várható élettartamuk is kifejezetten magas, gyorsan feltölthetjük őket, illetve nem kell memóriaeffektustól tartani. Mindezzel szemben hátrányos tulajdonságról tulajdonképpen nem kell beszélni, csupán arra érdemes figyelnünk, hogy szabályozó elektronikával ellátott lítiumos akkut válasszunk. Ezek esetében a túltöltéstől sem kell tartanunk.

Mekkora nyomaték, hány fokozatra osztva?
Végül de nem utolsósorban, maga a fúró-csavarozó ereje, a nyomaték. Ez általában minden gépen állítható, nem mindegy azonban, hogy három-négy gyengébb érték közül választhatunk, vagy húsz-huszonöt nyomaték fokozat áll rendelkezésünkre, mely akár 40 Nm felé is állítható. Általában minél nagyobb a nyomaték, annál keményebben dolgozik a gép, de a legmagasabb értéknél fontosabb, az állíthatóság, hogy minél több, különböző feladathoz tudjuk alkalmazni akkumulátoros csavarbehajtónkat.