Sarokcsiszolók (69)

Összesen: 69
Rendezés

Találatok: 69

Legnépszerűbb termékeink

Egy jó sarokcsiszoló megkönnyíti a munkát

A korszerű sarokcsiszoló gépek nagyszerűen alkalmazhatók különböző csiszolási és vágási feladatok elvégzésére, legyen szó akár anyagok elvékonyításáról vagy rozsdarétegek eltávolításáról. A sarokcsiszolók kiválóan alkalmasak a hegesztési varratok eltávolítására, illetve a legkülönfélébb munkálatok eredményes elvégzésére.

A klasszikus sarokcsiszolók általában barkács és kisipari használatra jelentenek jó választást. A minőségi gyártók nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a gépeket megfelelő motorerővel lássák el, így a modern készülékek kiváló hatékonysággal rendelkeznek. A korszerű készülékek fejlett ergonómiai tulajdonságokkal rendelkeznek, ami nem csak a csúszásmentes fogantyúkat foglalja magába, hanem a stabil egykezes használatot lehetővé tevő tulajdonságokat is. Ezeknél a készülékeknél rendszerint optimális súlyeloszlással találkozunk, így a használatuk kényelmes és egyáltalán nem fárasztó. A kiválasztás során érdemes arra is figyelnünk, milyen hosszúságú kábellel rendelkezik a kiszemelt készülék. A megfelelő kábel kiválasztásának köszönhetően kényelmesebb munkavégzésre nyílik lehetőségünk, hiszen nem kell hosszabbító kábel használatával bíbelődnünk.

A korszerű sarokcsiszoló készülékek esetében olyan biztonsági megoldásokkal is találkozunk, mint a nullfeszültség kioldó kapcsoló. A biztosító kapcsoló védi a sarokcsiszolót véletlenszerű elindítás esetén, amikor a kapcsoló bekapcsolva marad. Ez leginkább abban az esetben fordulhat elő, amikor egy áramszünet miatt leáll a készülékünk és a kapcsoló átállítása nélkül félretesszük. A nullfeszültség kapcsolónak köszönhetően a sarokcsiszoló nem indulhat el az újbóli feszültség alá kerülés során; ilyen esetben a kapcsolót előbb kikapcsolt állapotba kell helyeznünk, majd ezután indíthatjuk újra a készüléket. A korszerű készülékek lágyindítással is rendelkeznek, ami kényelmesebb munkavégzést és hosszabb élettartamot tesz lehetővé.

Mire érdemes még figyelni a kiválasztás során?
A modern sarokcsiszolók többsége lehetővé teszi a kétkezes használatot. Ezek esetében a fogantyú mindkét oldalra felszerelhető, így a jobb- és balkezesek is könnyedén használhatják. Érdemes olyan készüléket választanunk, amely kifejezetten alacsony súllyal rendelkezik. Ezekkel nem csak kényelmesebb a munka, hanem az irányíthatóságuk és kezelhetőségük is jobb, ami a munkavégzés pontosságán is meglátszik. Ha szeretünk gyorsan és dinamikusan dolgozni, akkor a szerszám nélküli tárcsacserét lehetővé tevő készülékek jelentenek jó választást számunkra. A minőségi termékek rendelkeznek valamilyen porvédelmi megoldással, ami megakadályozza, hogy a csiszolás és vágás során keletkező por megtelepedjen a golyóscsapágyban. 

Amikor sarokcsiszolót szeretnénk vásárolni, minden esetben felvetődik a kérdést, milyet válasszunk és mennyit fizessünk érte. Fontos, hogy a készülék kiválasztása során figyelembe vegyük az igényeinket. Az olcsó sarokcsiszoló gépek felszereltsége némileg alacsonyabb szintű, sok esetben kissé nehezebbek, nem feltétlenül teszik lehetővé a szerszám nélküli tárcsacserét… Ennek ellenére a magas ár-érték arányuknak köszönhetően remek választást jelenthetnek, ha csupán alkalmi, barkácscélú feladatok során használnánk. Ugyanakkor nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy olcsó sarokcsiszoló alatt kizárólag a neves gyártók alsó árkategóriába sorolható készülékeit értjük, semmiképpen sem a megbízhatatlan, márkajelzéssel nem rendelkező készülékeket. Az Extreme Digital kínálatában szereplő sarokcsiszolók kivétel nélkül neves gyártóktól származnak és megbízható minőséget képviselnek.