Multifunkciós szerszámok (23)

Összesen: 23
Rendezés

Találatok: 23

Legnépszerűbb termékeink

Multifunkciós szerszámok

A multifunkcionális szerszámok, ahogy az elnevezésük is mondja, több féle, típusú feladat elvégzésére alkalmasak. Méretük miatt precíz munkákhoz használhatók. A hagyományos kézi szerszámok nem alkalmasak az aprólékos munkák elvégzésére, hiszen az adott feladatot vagy nem tudnánk megfelelően teljesíteni vagy csak nagyon körülményesen. Ezek az eszközök pontos munkát tesznek lehetővé, és számos munkaterületen felhasználhatók. Nemtől függetlenül hobbitevékenységek során is nagy segítséget nyújtanak.

Ezek a szerszámok nagy fordulatszámmal forognak, így könnyen és precízen végezhetjük el a munkát. Tapasztalt mesterembereknek és kezdők számára is tökéletesen megfelelnek aprólékos vágásokhoz, csiszolásokhoz, tisztításokhoz, reszelésekhez és precíz fúrásokhoz egyaránt.  Nagyon praktikusak, hiszen minden multifunkcionális szerszám többdarabos készletben kapható, így azonnal használni is tudjuk, és nem kell a különböző tartozékok beszerzésével bajlódni. Természetesen ezek a kiegészítők elkophatnak, így idővel ki kell őket cserélnünk. Ez különösen igaz a különböző csiszolóhengerekre és köszőrűkövekre. Ezek olyan esetben kopnak el viszonylag hamar, ha nem megfelelő anyaghoz valókat használunk nagy fordulat mellett.

A multifunkcionális gépek között szerkezetileg szinte nincs is különbség. A burkolat alatt egy hosszabbított tengelyű motor található, valamint a szabályozó elektronika panelje. A különféle szerszámok befogadására az úgynevezett patronok szolgálnak. Amikor multigépet vásárlunk, érdemes odafigyelni arra, hogy a készlet milyen szerszámokat és kiegészítőket tartalmaz. Általában több azonos eszköz is megtalálható a készletben, ez azért hasznos, mert megeshet, hogy munka közben cserélni kell az adott forgófejet. Vannak olyan típusú szerszámok, amelyeket kofferes kiszerelésben kínálnak. Ez a szállítást és a biztonságos tárolást teszi lehetővé.

Magához a géphez is vásárolhatunk kiegészítőket, amelyek megkönnyítik a munkafolyamatot. Amennyiben nagyon precíz feladatot végzünk, szükségünk lehet egy gép-vagy fúróállványra. Ezek segítségével rögzíteni tudjuk a szerszámunkat, így a munkadarabot mindkét kézzel fogni tudjuk, ami precízebb és alaposabb munkavégzést tesz lehetővé. Sőt, ilyen módon még a balesetek is elkerülhetők, hiszen a szerszámunk stabilan rögzítve lesz. Természetesen így nem lehet minden típusú munkát elvégezni, azonban aprólékos csiszolásokhoz, reszelésekhez tökéletesen megfelel.

Az olcsóbb és alsóbb kategóriába tartozó gépek úgymond kissé erőtlenek, azonban érdemes tudni, hogy a 15 000 fordulattal rendelkező darabok már az erősebb gépek közé sorolhatók. Érdemes tudni azt is, hogy minél nagyobb fordulatszámmal működik egy eszköz, az annál nagyobb zajjal és a annál nagyobb rezonanciával, rezgéssel rendelkezik. A drágábbak között természetesen megtalálhatók olyan eszközök, amelyek viszonylag csendesek és finom rezgéssel rendelkeznek. Vásárláskor érdemes odafigyelni a készlet tartalmára és a készlet bővíthetőségére is.