Felsőmarók (8)

Összesen: 8
Rendezés

Találatok: 8

Legnépszerűbb termékeink

Felsőmarók

A felsőmaró gépek faipari és hobbicélú felhasználás során is remek szolgálatot tehetnek számunkra. Ha minőségi faipari munkát szeretnénk végezni, mindenképpen érdemes beszereznünk egy ilyen eszközt. Az Extreme Digital kínálatában Asist, Blackanddecker, Bosch, Einhell, Extol, Graphite felsőmaró gépekkel találkozunk.

A felsőmaró gépek segítségével olyan felületi és alaki munkálatokat végezhetünk, amelyek kézi eszközökkel sokkal nehézkesebben lennének elvégezhetők, ráadásul a kéziszerszámokkal nem végezhetnénk olyan pontos munkát, mint ezekkel a gépekkel. A fenn említett gyártók nagy figyelmet fordítanak arra, hogy az általuk tervezett felsőmarók megfeleljenek a hobbicélú felhasználók és a szakemberek igényeinek is.

A magasabb kategóriákba sorolható korszerű felsőmarók rendszerint fokozatmentes fordulatszabályozással rendelkeznek, aminek köszönhetően kényelmesebb és pontosabb munkavégzést tesznek lehetővé. Az alapfelszereltséggel rendelkező felsőmarók némelyike nem rendelkezik ilyen megoldással; a gyakorlatban ez az jelenti, hogy az ilyen gépek kizárólag faanyagok marására alkalmasak. Érdemes tudni, hogy fordulatszámszabályozás nélkül a felsőmarók rendkívül nagy fordulatszámon működnek, így a hőre érzékeny műanyag felületek megolvadhatnak, lágyfémek esetén pedig marószerszám lágyulásával kell számolni.

Gyakran felvetődik a kérdés, hogy mire használhatjuk a felsőmarót, milyen felületeket alakíthatunk ki a segítségével, illetve érdemes-e hobbicélú felhasználás érdekében ilyet vásárolnunk. Ha körülnézünk az otthonunkban, számos olyan fafelületet találhatunk, ami felsőmarással készült. A valódi fából készült ajtók és bútorok zöme rendelkezik valamilyen felületkialakítással. A felsőmarók nélkülözhetetlenek a mintával rendelkező ajtólapok, bútorok, párkányok elkészítése során, de ilyen eszközökkel készítjük a nyílászárók pántjainak és zárjainak helyeit, a tolóajtók sínjeit és a bútorok élmarásait is. Ha saját felsőmaró géppel rendelkezünk, könnyedén a saját ízlésünkre formálhatjuk az otthonunkat.

Ha úgy döntöttünk, hogy saját felsőmaró gépet vásárlunk, már csak azt kell eldöntenünk, melyik gépnek szavazunk bizalmat. Általánosságban elmondható, hogy a kisebb gépekkel egyszerűbben dolgozhatunk, így érdemes első felsőmarónak kisebbet választani. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a nagyobb és fejlettebb gépek elvitathatatlan előnyökkel rendelkeznek, de ezek az előnyök elsősorban professzionális munkálatok során mutatkoznak meg. A nagyobb méretekkel rendelkező felsőmarók vastagabb szárral rendelkező marószárak használatát teszik lehetővé.

Az Extreme Digital kínálatában kiváló ár-érték aránnyal rendelkező felsőmaró gépeket találunk, amelyek kiváló szolgálatot tesznek számunkra, ha megbízható eszközöket keresünk. A kategóriában Asist, Blackanddecker, Bosch, Einhell, Extol, Graphite termékek találhatók.