Fűrészgépek (78)

Összesen: 78
Rendezés

Találatok: 78

Legnépszerűbb termékeink

Fűrészgép – Mesteri munka könnyedén

A korszerű fűrészgép okosan ötvözi az ipari felhasználású szerszámok teljesítményét a finom megmunkáláshoz szükséges pontossággal. Ez teszi lehetővé, hogy az otthonodat akár saját kezűleg is felújíthasd, a szép és tartós végeredménynek mindenki örül majd. Az elektromos fűrészgép könnyű, kézre áll: praktikusan dolgozhatsz vele az új repülőmodellen, de a szobabútor felújításán, vagy a fürdő dekorálásán is. Barkácsoláshoz ideális, de minden háztájéki munkát egyszerűen megoldhatsz vele. Vágj vele egyenesen, szabj ki kör formájú csempét, fűrészeld el a téli tüzelőfát – keresd meg azt a fűrészt, ami a valóban komfortossá teszi számodra a munkafolyamatot. Gondolj bele, mihez használnád fel leggyakrabban a fűrészgépet, és ez segít abban, melyik típussal érdemes próbálkoznod. Nem feltétlenül a fűrész ára mutatja a helyes döntést.

Igazán kreatív és minőségi vágást valósíthatsz meg az Extreme Digital fűrészgépeivel! Válaszd ki azt, amelyik valóban megkönnyíti a munkádat!

Vágj szabad kézzel is egyenesen
Sok esetben már a néhány milliméterrel elszabott darab is mehet a szemétbe. Ha precíz, egyenes vonalú és megfelelő szögben vágott anyagra van szükséged, használj körfűrészt. A gyakorlatlan kézben sem húz félre. Bízd rá az otthoni javítások hosszanti- és keresztvágását; a ferde irányú, akár már 60° döntött fűrészelést pedig beépített tolósínekkel és szögskálákkal oldhatod meg.

A választékban található körfűrészeket könnyen kezelheted: a kedvezőbb súlypont kényelmesebbé teszi a tartást, a vágási vonalkövetést a hatékony porleszívás segíti. Nem kell aggódnod az áramkör túlterhelése miatt sem, mert általában terhelésvédővel is felszerelik ezeket a szerszámgépeket. A körfűrész pontossága utolérhetetlen: a függesztések, sínek és szögbeállítások lehetővé teszik, hogy egyre precízebb és szebb munkát végezhess akár fa, műanyag- és furnér felületen is. Gondolj bele, még a motor rezgését is csökkentették, hogy otthon is profi eredményt érhess el!

Nehéz munkát könnyedén
A fűrészgép kialakítása minden esetben fontos. Ha finom mozdulatokat teszel vele, ugyanolyan fontos, hogy biztosan tarthasd, mintha faágat fűrészelsz, tüzelőt készítesz elő. A nagy teljesítményt ekkor tudod igazán felhasználni, így lesz a nehezebb munka is könnyű. Egy orrfűrésszel bátran belevághatsz a fába, fémbe, vagy akár egy vastagabb rönkbe is. Miközben megbirkózik a kemény anyaggal, az optimális súlynak köszönhetően a te karod sem fárad el.

Igazán felhasználóbarát: a fűrészlapokat gyorsan és egyszerűen cserélheted át, nincs szükséged egyéb szerszámra. Kifejezetten nehezebb munkafelületekhez ajánlott, ahol kihasználhatod az erőteljesebb motorteljesítményt is. Válassz az anyagnak megfelelő sebességet, és dolgozz a fűrészlap teljes hosszával. A kínálatban áramvonalas fogantyús, illetve gumimarkolatú fűrészgépet is találhatsz. Nézd meg termékek további előnyeit.

Széles és nehéz felülethez ezt használd
A széles munkadarabokhoz érdemes speciális kialakítású fűrészt választanod, hogy megnövelhesd a vágási magasságot és szélességet. A húzó funkció segítségével még hobbibarkácsolóként is igen könnyen gyűrheted le a masszív munkaanyagokat. Rögzítsd kombinált szorítóval, amely vízszintes és függőleges irányban is megtartja a darabot. Így sokkal pontosabban és szakszerűbben fűrészelhetsz. Ha a fűrészgép beépített munkalámpát is működtet, vagy lézersugár vezetővel irányíthatod a vágás vonalát, sokat segít majd a precizitásban. Nézz szét a gérvágófűrészek között, amelyek a nagyobb felületű fa-, műanyag- és akár a fémanyagokkal is mesterien bánnak!

Kreatív lehetsz vele
Kézre áll, kicsi és rendkívül könnyen irányíthatod a munkafelületen. Ha imádsz felújítani, ha a faanyag az otthonod alaptartozéka, ha a kreativitás a hobbid, egy olyan fűrészgépre lesz szükséged, amelyet különösebb előkészület nélkül bármikor könnyedén alkalmazhatsz otthon. A dekopírfűrészeket már igazán kedvező áron elérheted. Modellezéshez, finom munkához és dekorációhoz is ideális. A biztos vonalvezetésnek köszönhetően precíz vágást végzel, mindegy, hogy egyenes, elhajló, vagy körvonalban haladsz. Egy nagyobb fémtalp lemezű dekopírfűrésszel, vagy gumírozott markolattal növelheted a végeredmény pontosságát, hiszen így még inkább kezedben lesz az ellenőrzés. Egy prémium minőségű dekopírfűrésszel nemcsak a fa-, műanyag-, de a fém felületeket is optimálisan vághatod el.

Mire figyelj, ha fűrészgépet vásárolsz?
A fűrészgép kiválasztása odafigyelést igényel még abban az esetben is, ha neves gyártók termékei közül válogatunk. Már megismerkedtünk a különböző fűrészgép típusokkal, ezt követően már csak azokra a kérdésekre kell választ adnunk, milyen személyes elvárásaink vannak a készülékkel kapcsolatban.

Mindenekelőtt azt kell átgondolnunk, mekkora igénybevételnek tesszük ki a készüléket; alkalmanként csupán egy-egy vágást végzünk vagy pedig órákon át terheljük a gépet. Mondani sem kell, hogy az utóbbi feladat komolyabb felszerelést igényel, ilyenkor nem érhetjük be a hobbi kategória gépeivel. Emellett oda kell figyelnünk a kiszemelt fűrészgép műszaki jellemzőire, azok megfelelnek-e az igényeinknek. Nem csak a teljesítmény és a nyomaték lehet fontos, hanem akár az olyan apróságok is, mint az áramvezető kábel hossza. Alaposan vegyük szemügyre a vágólapot is. Nem csak az anyaga lehet fontos, hanem az él kialakítása, illetve a fogak milyensége is. E tekintetben sem lehet kijelenteni, hogy a sűrűn fogazott fűrészlap jobb megoldást garantál a ritkább fogazattal rendelkező lapnál, csupán arról van szó, hogy más-más munkadarabok esetén különböző megoldás szolgáltat eredményes választást. A fűrészlapok szemrevételezése során kiemelt jelentőséggel bír, mekkora munkadarabok vágását teszi lehetővé. Nagyobb, szélesebb vagy vastagabb munkadarabokkal dolgozunk, erre mindenképp fordítsunk figyelmet. Az élek kialakítása és milyensége nagyban meghatározza azt is, milyen pontossággal végezhetjük a munkát. 

A fűrészgép kiválasztása során nem mehetünk el szó nélkül az energiafogyasztás mellett sem. Ez elsősorban akkor bír komolyabb jelentőséggel, ha a készüléket rendszeresen, illetve huzamosan használjuk. Figyeljünk oda a gépház kialakítására és anyagára is, hiszen ezek a tulajdonságok alapjaiban határozzák meg fűrészgép stabilitását. Figyeljünk arra is, tartozik-e porelszívó a készülékhez. Ha nem, milyen módon tudjuk pótolni vagy az egyetlen megoldás a maszk használata marad… Végül pedig érdemes kicsit utánajárni, a kiszemelt fűrészgép gyártója milyen alkatrészellátást biztosít az esetleges meghibásodások esetén.

A fűrészgép vásárlása során felvetődik a kérdés, hogy mennyit fizessünk a készülékért, illetve egy olcsó fűrészgép megfelelő választást jelenthet-e számunkra. Az olcsó fűrészgépek elsősorban akkor biztosítanak megfelelő megoldást, ha kisebb igénybevételnek szeretnénk kitenni őket, illetve elsősorban barkácscélokra használnánk. Amennyiben magasabb elvárásaink vannak a fűrészgéppel szemben, érdemes a magasabb kategóriákból választani. Ugyanakkor nagyon fontos megjegyezni, hogy olcsó fűrészgép alatt a neves gyártók belépőkategóriás készülékeit értjük, semmiképpen sem az ismeretlen távolkeleti gyártóktól származó megbízhatatlan gépeket. Az Extreme Digital kínálatában kizárólag olyan fűrészgépeket találunk, amelyek megbízható gyártótól származnak és kellő minőséget képviselnek.