Fúrógépek (111)

Összesen: 111
Rendezés

Találatok: 111

Legnépszerűbb termékeink

Fúrógépek – alakítsd magad az otthonodat

A fúrógép legalább annyira nélkülözhetetlen az otthonodból, mint a kalapács. Fúrógép nélkül is megbirkózol egy polccal, de ha biztonságosan szeretnél rögzíteni, erre a szerszámgépre szükséged lesz. Nemcsak a lakásfelújítás kellős közepén, vagy átépítésnél elengedhetetlen, a segítségével bármikor könnyedén és gyorsan oldhatod meg a furatok, összeillesztések problémáját. Vagyis akkor is érdemes betervezned egy fúrógép vásárlást, ha csak ritkán veszed majd elő a szerszámos ládából. Mégis hogyan válaszd ki azt a fúrógépet, amellyel szinte játszva irányíthatod a fúrást? Könnyű legyen, de nagy teljesítményű, hogy jól bánjon a keményebb felületekkel is? Vagy fontosabb a rendkívül pontos és finom munkavégzés – egy környezetbarát darabbal? Elsősorban nem a fúrógép ára dönti el a kérdést. Vezetékes vagy akkumulátorral működő, csavarbehajtós vagy sem, fúrókalapács vagy ütvefúró; a gyártók már az kevésbé költséges fúrógépeket is minőséges ötvözetből készítik el, modern kialakítással. Határozd meg, pontosan milyen feladatot szánsz ennek a munkaeszköznek, mert az alapján tudod kiválasztani a megfelelő terhelésű darabot.

A fúrógép hosszú távú befektetés. Nézz szét az Extreme Digital rendkívül könnyű, mégis nagy teljesítményű darabjai között, és alapozd meg sok-sok évre a hatékony barkácsoló készleted!

Fúrógép vásárlás, ha az otthonod a hobbid
A ház körüli munkálatokhoz egy sokoldalú, könnyű és mégis precíz munkát végző fúrógép a legalkalmasabb. Gyorsan cserélheted át a tartozékokat, egyszerűen változtathatod a fordulatszámot. Valószínűleg sokat dolgozol majd vele, de ezt a karod nem fogja megérezni, mert a látványosan kis súlyú szerszámot probléma nélkül mozgathatod a kívánt irányba. Az akkumulátorral felszerelt változat mellett már egy vezetékes fúrógép is jó döntés lehet, hiszen így sosem merül le a készüléked, a többméteres kábellel pedig könnyűszerrel juthatsz el a távolabbi helyiségekbe is. Az otthonod kihívásait még gördülékenyebben veheted, ha egy csavarozóval kiegészített típus mellett döntesz.

Fa vagy beton – erre figyelj fúrógép rendelésnél
900 W elegendő teljesítmény ahhoz, hogy egy jó fúrógéppel szinte minden esetben megoldhasd a fúrás-rögzítést. A tégla, fa, ytong, sőt a falazat is könnyen megadja magát az eszköznek. Azonban, ha 10 perc után is tanácstalanul állsz egy betonfelület előtt, talán nem a megfelelő típust tartod a kezedben. Egy ütvefúrógép az esetek többségében kiválóan teljesít és megbízható. A tokmány mögött előállított ütési energia mégsem elég ahhoz, hogy túlerőltetés nélkül a betonnal is dolgozhass. Ha kőkemény munkát végzel, ehhez válassz inkább egy fúrókalapácsot. A tokmány befogó egyedi SDS-kialakítása teszi lehetővé, hogy ez a típus alacsony fordulatszám mellett is erős energiát fejtsen ki. Fúrógép rendelésnél dönts a felülethez illő eszköz mellett, mert ezzel megnövelheted az élettartamát is. A nagy múltú cégek már otthoni felhasználásra is gyártanak prémium kategóriájú fúró termékeket. Ha összetett munkafolyamat vár rád, érdemes a magas minőséget választanod. Például egy prémium kialakítású fúrókalapács nemcsak a kifejtett nyomóerővel dolgozik. Ezért a nehezebb munkálatoknál szinte mindegy, milyen kondícióban leszel, mert a keményebb anyaggal szemben is hatékony az ütőereje, a fémmel és fával pedig optimálisan bánik. A kiváló teljesítményt pedig egy csupán 3 kg-os fúrásra, ütvefúrásra, vésésre alkalmas eszköz valósítja meg! Meglepő, ugye?

Utánozhatatlan precíz mozdulatok asztali fúrógéppel
Ha rendkívül precíz végeredményre van szükséged, az asztali fúrógéppel tökéletes sorozatfúrásokat végezhetsz el. A fordulatszámot az anyag szerkezetéhez állíthatod, és digitális kijelzőn keresztül ellenőrizheted a furatmélységet. Párhuzamvezetőkkel és nagy munkalapokkal könnyíti meg a munkád az asztali fúrógép. A stabilitásáért külön tartóelem felel, így lehet hatékonyabb az egyszerű állványos rögzítésnél.

Hogyan válassz fúrógépet?
Egy megfelelő minőségű fúrógép 3-8 másodperc alatt lyukat fúr a kívánt felületbe. Ha a fúró erre nem képes, akkor valószínűleg nem megfelelő készüléket vásároltunk. Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő, áttekintjük, milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a fúrógép kiválasztása során.

A rossz kiválasztás általában a fúrógép típusából adódik. Ha egy panelház falait ütvefúróval szeretnénk kifúrni, a sikertelenségért nem szabad a gyártót okolnunk, hiszen a feladat egyértelműen fúrókalapácsot igényel. Ha megfelelő fúrót szeretnénk választani, legyünk körültekintők.

A kiválasztás során nagyon fontos, hogy a felhasználási módhoz alkalmas készüléket válasszuk. Egyáltalán nem mindegy, hogy barkácsolásra, otthoni műhelybe vagy ipari használatra keresünk fúrógépet. Elsősorban azt kell mérlegelnünk, milyen gyakran szeretnénk használni a gépet. Csupán arról kell tudnunk dönteni, hogy évente néhány alkalommal vagy inkább napi rendszerességgel szeretnénk fúrni. Ha gyakori használatot tervezünk, akkor mindenképpen érdemes és drágább minőségi készüléket választani. Ezt követően már csak arra a kérdésre kell választ adni, szükség van-e betonfúrásra. Ha a betonnal is meg szeretnénk birkózni, mindenképpen egy fúrókalapács mellett érdemes letenni a voksunkat. Viszont tartsuk szem előtt, hogy a fúrókalapács csak abban az esetben jelent jó választást, ha valóban szükségünk van betonfúrásra, máskülönben robusztusabb és drágább megoldást jelent. 

Hiba lenne figyelmen kívül hagyni a teljesítmény kérdését a kiválasztás során, azonban nem szabad kizárólag ennek a tulajdonságnak alárendelni a döntést. Tagadhatatlan, hogy a fúrógép kiválasztása során a motor teljesítménye roppant beszédes adat, ami jó összehasonlítási alapul szolgál, azonban ne tekintsünk rá a legfontosabb tulajdonságként. Habár a nagy motorteljesítmény jó szolgálatot tesz a kemény felületek fúrása során, ennél nagyobb jelentőséggel bír a fúrógép nyomatéka. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy az átlagos nyomatékkal rendelkező fúrógépek elégséges megoldást jelentenek barkácsolás során, illetve a legtöbb műhelyben is jó szolgálatot tesznek. 

A fúrógép kiválasztása során természetesen az ár kérdése is fontos szempontként jelenik meg. Az ütvefúrók és a fúrókalapácsok esetében is szoros összefüggés mutatkozik az ár, a teljesítmény és a nyomaték között. A fúrógépek árát jelentősen befolyásolja, hogy hagyományos kábeles vagy akkumulátoros megoldásról beszélünk, általánosságban viszont érdemes elmondani, hogy utóbbiak jellemzően fúró-csavarbehajtó gépek esetén képesek megfelelő teljesítményt szavatolni.

A kiválasztás előtt érdemes mérlegelnünk a gyártói garancia időtartamát is. A neves gyártók igyekeznek hosszabb garanciális időszakot biztosítani, ezzel is kihangsúlyozva a termékeik megbízhatóságát. Természetesen érdemes figyelembe venni a kiszemelt készülék tartozékait és felszereltségét is. Elsősorban a műszaki tartozékokat érdemes szem előtt tartani, a kiszemelt gép képes-e az ütvefúrásra, van-e saját fúrásmélység ütközője, rendelkezik-e rezgéscsillapítással, van-e lehetőség a fordulatszám szabályozására, rendelkezik-e biztonsági kuplunggal. A fenti szempontok figyelembevételével biztosan olyan fúrógépet választhatunk, amely maradéktalanul megfelel az igényeinknek. 

Az olcsó fúrógép megfelelő választás lehet?
Elsősorban a felhasználás módja határozza meg, milyen készüléket érdemes választanunk, illetve mennyit érdemes fizetnünk érte. Az olcsó fúrók között kétféle választékkal találkozhatunk. Az egyik csoportba tartoznak azok a készülékek, amelyek neves gyártótól származnak, ám elsősorban barkácscélú otthoni felhasználásra készülnek kisebb teljesítménnyel és nyomatékkal. Ezek kiváló választást jelenthetnek abban az esetben, ha nincsenek túlzó elvárásaink a készülékkel szemben és csupán kisebb igénybevételnek tennénk ki őket. Az Extreme Digital kínálatában számos ilyen készülékkel találkozhatunk. 

Sajnos az olcsó szerszámgépek között előfordulnak olyan készülékek is, amelyek teljesen ismeretlen gyártótól származnak, ami miatt a minőségük kétségbe vonható, ráadásul egy esetleges meghibásodás esetén - ami a gyenge minőség miatt előbb vagy utóbb törvényszerűen bekövetkezik - nem számíthatunk gyári garanciára vagy márkaszerviz segítségére. Az Extreme Digital kínálatában nem szerepelnek ismeretlen távolkeleti gyártótól származó készülékek.

A kategóriában megtalálhatók a Black & Decker, Bosch, Einhell, Extol, Fieldmann és más gyártók fúrógépei.