Ütvefúrógépek (43)

Összesen: 43
Rendezés

Találatok: 43

Legnépszerűbb termékeink

Ütvefúrógép – Magas minőség otthoni használatra

Gondoltál már arra, hogy az otthonodat egy kisebb átrendezéssel, átpakolással is újjáalakíthatod? Az apró javításokhoz, rögzítésekhez mindenképp szükséged lesz egy megbízható ütvefúrógépre. A polc kilazulhat, hiányzik egy furat, a szekrény sem áll már stabilan. Ezeket a kihívásokat egy alig 3 kg-os ütvefúrógép segítségével már magad is teljesítheted. Kényelmes és profi munkát végezhetsz! Nem tudod elképzelni a hétvégéd fúrás-faragás nélkül? Folyton azon agyalsz, hogyan lehetne még kényelmesebbé tenni az otthonodat? Akkor az ütvefúrógép biztosan a szerszámos ládád egyik legfontosabb kelléke lesz. Ha mégsem a barkácsolás a kedvenc hobbid, akkor is hasznát veszed majd, mert mindig akad egy-két javítani való a házban.

Az ütvefúrógéppel tökéletes munkát végezhetsz, ha ytong, tégla vagy fa felületbe szeretnél lyukat fúrni, és nem okoz majd gondot a falazat kihívása sem. Már egyre könnyebb és modernebb ergonómiájú darabok készülnek otthoni felhasználásra. Ezekkel sokkal jobban felügyelheted a fúrás menetét és határozottabban irányíthatod a szerszámot. Szinte érv sem kell az ütvefúrógép mellett, mert semmivel sem pótolhatod a teljesítményét.

Nézz szét az Extreme Digital széles kínálatában, ahol az ütvefúrógépek mellé akár egyedi kivitelezésű koffert, táskát is választhatsz.

Megnövelt teljesítményű ütvefúrógépek otthoni munkához is
Az ütvefúrógép sokoldalú eszköz, ráadásul egyre több technológiai finomítást és fejlesztést tapasztalhatsz meg használat közben is: nagyobb teljesítményű, mégis könnyebb. A főként otthoni felhasználásra szánt daraboknak sikerült igazodni az elvárásokhoz: egyre hatékonyabban és precízebben dolgozhatsz a változatos felületeken. Ha gyenge a szerszámbefogó, vagy helytelen a tokmány rögzítése, ez azonnal visszaköszön rád a furat kinézetéből, a munka minőségéből. Az ütvefúrógép gyorsbefogó fúrótokmányában viszont megbízhatsz: szinte garanciát vállal a megfelelő lyukért – valamint ennek köszönheted, hogy pillanatok alatt elvégezheted a szerszámcserét is. Sima felületek előfúrásában egyedülálló, és kifejezetten ügyes a csavarok becsavarásában. A gyártók praktikusabbá tették az ütvefúrógépek kábelelvezetését is, így az akkumulátor előnyéről, a mobilitásról, nem kell lemondanod egy vezetékes darab esetében sem. Ellenben sosem történik meg veled, hogy figyelmetlenségből lemerülve hagyod és órákat vársz azért, hogy hozzákezdhess a fúráshoz.

Gipszkartont, fát, fémet ütvefúrógéppel – jöhet a beton is?
Az ütvefúrógépek teljesítményével biztosan elégedett leszel: hatékonyan kezelik az otthonod különböző felületeit, legyen az fém, vagy fa. Sőt, a nagynevű gyártók funkcióválasztós termékeit elég csak a kívánt módozatba állítanod, mert a gép pontosan a megadott feltételekhez igazítja majd a fordulatszámot és teljesítményt. Így nem kell aggódnod amiatt, vajon megfelelő beállításokkal végzed-e a munkát. Az ütvefúrógépek ütési energiája tehát ytong, fa- vagy fémfelületen kitűnően érvényesül, és ha gipszkartont kell rögzítened, az eredményes munkához szintén ezt a szerszámot használd.

Minek köszönheted, hogy ilyen széleskörűen alkalmazhatod ezt a fúrógép típust? A munkát valójában két körmöstárcsa végzi. Ezek egymáson forogva érik el azt a jellegzetes mozgást, amelyből biztonsággal megállapíthatod, hogy egy ütvefúrógéppel van dolgod: az elmozdulás előre-hátra történik. Igaz, hogy csak 1-3 mm-nyi távról beszélünk, mégis ebből nyeri az ütőerőt az ütvefúrógép. Minél nagyobb fordulatszámút rendelsz, annál „erősebb” géphez juthatsz hozzá. A rendkívül pontos műveleteknél ez nagy segítségedre lehet. Arra viszont figyelj, hogy a magas fordulatszám miatt a betonfelület könnyen túlhevítheti a fúrót. Emiatt nemcsak csökken a teljesítmény, de, lehet, hogy javíthatatlan károkat okozol a gépezetben. Ütvefúróval mindenképpen lassan, fokozatosan és óvatosan fúrj bele a betonba. A puhább szerkezetűvel valószínűleg megbirkózik, de a kemény betonhoz inkább használj fúrókalapácsot. Hosszútávon ez lehet az igazi garanciája az ütvefúrógépednek.

Az ütvefúrók árai
Az ütvefúrók esetében általánosságban el lehet mondani, hogy az árat elsősorban a gép teljesítménye és nyomatéka határozza meg. Az árskála relatív széles. Az alkalmi használatra szánt alapfelszereltséggel rendelkező ütvefúrók, illetve a komolyabb barkácsolásra alkalmas készülékek ára között nagyjából háromszoros különbség figyelhető meg. Fontos megjegyezni azonban, hogy a neves gyártók palettáján is elérhetők a kifejezetten olcsó, alapfelszereltséggel rendelkező ütvefúrók. Ezek sokkal jobb választást jelentenek, mint a márkajelzés nélküli távolkeleti gépek. Noha utóbbiak a neves gyártók legolcsóbb készülékeinél is olcsóbbak, a vásárlásuk jelentős kockázatot rejthet. Sok esetben komoly minőségi probléma jelentkezik a használatuk során, rendszerint a hatásfokuk sem nevezhető kielégítőnek. A meghibásodások esetén pedig segítség nélkül maradunk, hiszen no-name termékről lévén szó nem hagyatkozhatunk gyártói garanciára vagy a márkaszerviz segítségére. 

Az árat természetesen nem csak a teljesítmény, a nyomaték és a gyártói minőség képes befolyásolni, illetve meghatározni. Az akkumulátoros gépek rendszerint kissé drágábbak, de bizonyos esetekben indokolt ezeket választanunk. Az árat befolyásolhatja a tartozékok mennyisége és minősége is. A nagyobb felszereltséggel rendelkező ütvefúró gépek rendszerint magasabb árkategóriát képviselnek. Ezek remek szolgálatot tesznek, ha szükségünk van ilyen tartozékokra, viszont ha csak alkalmi és alapszintű feladatok elvégzésére használjuk a gépet, ezek inkább plusz költséget jelentenek. Válasszuk tehát a saját igényeinknek megfelelő ütvefúrót!

Gyakran felvetődik a kérdés, hogy az olcsó ütvefúró jó választást jelenthet-e, illetve milyen esetben érdemes választanunk a belépő kategória termékei közül. Nagyon fontos megjegyezni, hogy az olcsó ütvefúrók említése során megbízható gyártók alsóbb árkategóriába sorolható termékeire gondolunk, amelyek az Extreme Digital kínálatában is megtalálhatók, nem pedig olyan készülékekre, amelyek márkajelzés nélkül távolkeleti gyárakból érkeznek. Ez utóbbiakat mindenképpen érdemes elkerülnünk, válasszuk inkább a megbízható gyártók belépőkategóriás termékeit, ha olcsó ütvefúrót szeretnénk választani. Amennyiben alkalmi feladatokra szeretnénk használni, illetve nincs szükségünk nagy teljesítményre és nyomatékra, ezek a gépek is jó szolgálatot biztosíthatnak számunkra.

Így fúrj ütvefúrógéppel
A fúrógéppel a legmeglepőbb rögzítési kihívásokat is könnyedén veheted. Az otthoni felhasználásban elsősorban egy sokoldalú eszköz lesz igazán a segítségedre – és ebben az ütvefúrógép szinte verhetetlen. Válaszd ezt a típust, mert külön szabályozhatod a fordulatszámot és a forgási irányt is, így gyorsan és egyszerűen dolgozhatsz. Rövid idő alatt és kényelmesen végezheted el lyukfúrásokat, felújításokat, szereléseket. Az ütvefúrógépek nagyobb teljesítménye téged is profivá tesz az otthonodban! A hobbibarkácsolást most a legmagasabb szintre fejlesztheted!