Gyaluk (8)

Összesen: 8
Rendezés

Találatok: 8

Legnépszerűbb termékeink

Gyalu – Legyen igényes és látványos az otthonod

A tömegbútorok igazán divatosak, de mégis csak egyedi darabokkal teheted igazán személyessé az otthonodat! Gondold ki – készítsd el! Méltatlanul mellőzött eszköz a gyalu, mégis leginkább erre van szükséged, ha saját kivitelezésű bútorokat szeretnél a lakásodba. Kiszemeltél egy szekrényt, de túl széles? Több polcra van szükséged a dolgozó szobában? Nem kell kompromisszumot kötnöd, hiszen már létezik megoldás: vágasd egyedi méretre a faanyagot, és magad állíthatod össze otthon. Egy megbízható és praktikus gyaluval még pontosabban összeilleszthetővé alakíthatod a darabokat. Nem kell tartanod a szálkás felület miatt sem, mert a gyalugép tökéletesen egyenletes minőségűvé teszi. Ha szeretsz kísérletezni, a gyaluk alkalmasak hullámos, rusztikus felületek megalkotásához is. Gyorsan a kezedre áll, profi körülmények között, mégis kényelmesen dolgozhatsz vele. Válaszd az igényességet!

Nézz szét az Extreme Digital praktikus és nagy teljesítményű gyalugépei között, már jobb és balkezesek számára egyaránt kiváló gépeket is találhatsz!

Látványos és igényes bútorok
A fatelepi méretre vágott deszkák úgy érkeznek meg az otthonodba, hogy neked már csak össze kell illesztened. Egy kompakt gyaluval erőlködés nélkül teheted simává a felületet, hogy már részleteiben is szép és igényes darabokkal dolgozhass. Azonban még inkább szükséged lehet erre a szerszámgépre, ha mégis alakítanod kell a faanyagon. Az elektromos gyalugép millimétert pontosan végzi el a feladatot, elég csak a kivitelezésre figyelned. Nemcsak megközelítőleg kapod a kívánt látványt, hanem pontosan olyan lesz, amilyet szerettél volna. Ne várj a mesterre, hiszen időt is megtakaríthatsz vele, ha magad végzed el a gyalulást – a megfelelő eszközzel biztos lehetsz a szép eredményben.

A gyalu falcol, csiszol, pénzt takarít meg
Ha eldöntötted, hogy saját ízlésed szerint alakítod az otthonod, nemcsak a bútorok méretre igazításához, de csiszoláshoz és falcoláshoz is szükséged lesz a gyalura. Az oldalhornyot ugyanis ezzel tudod legegyszerűbben elkészíteni. Típusfüggő, milyen mélyen süllyesztheted a gyalugépet a faanyagba. Hobbibarkácsolóként érdemes egy nagyobb horonymélységűt választanod, ráadásul azzal változatosabb megoldásokat is alkalmazhatsz munka közben. Az erős szerkezetű, nagy teljesítményű gyalugép motorja strapabíró. A famegmunkálás minden részét stabilan, folyamatosan végezheted el, így gyorsan és profi módon készülnek a bútorok, polcok, tartószerkezetek. A felújításból is kiveszi a részét, a segítségével életre keltheted a kopott darabokat is.

Mesteri pontossággal dolgozhatsz
A jó gyalu munkavégzés közben határozottan és biztosan vezethető. A kényelmes fogantyú ergonómiailag tökéletesen illeszkedik a markolatodhoz. És nemcsak jobb kezeseknek áll a világ, egyre több gyalu készül kétkezű felhasználásra szánva. Lényeges, hogy milliméter pontosan annyi anyagot gyalulj le a fafelületről, amennyit szükséges. A precíz eredményhez használhatsz párhuzamvezetőt is, így használat közben nem csúszol félre a kijelölt irányról, és a gyalulási szélességet is pontosan betarthatod. Kapcsold be használat közben a forgácseltávolító ventilátort, így megszakítás nélkül fejezheted be a munkát. A feltorlódott port egy mozdulattal eltünteti a felületről, semmi sem akadályoz abban, hogy lásd is a gyalugép tevékenységét.

Biztonságos gépszerszám a gyalugép
Az elektromos áram növeli a szerszámgépek teljesítményét, a gyalut is nagyobb hatásfokkal alkalmazhatod a barkácsolásnál és javításoknál. Ezzel a tulajdonságával a minőségi munkát és komfortos felhasználást teszi lehetővé a számodra. A hagyományos, kézi kialakítású darabbal szemben egy elektromos gyalu jóval erősebb, ezért lényeges, milyen biztonsági beállításokkal szerezheted be. A legtöbb gyalugép már nemcsak rád vigyáz, de a munkadarabra, sőt, a vágóélre is. Nyugodtan ráhelyezheted a faanyagra is, a védő részek megelőzik a felület sérülését. Ha parkoló állásban tartod a gyalugépet, saját biztonságod felől lehetsz nyugodt.

Gyalu ár: a több miben jobb?
Az alapáron beszerezhető gyalugép is gyorsan, hatékonyan dolgozik. Kényelmesen vezetheted a fafelületen, egyszerűen csiszolhatod le az éleket, és hornyokat vághatsz az anyagba. Ha folyamatosan használod a gyalut, esetleg az otthonod felújítására készülsz, érdemes átgondolni a szerszám előnyeit. A minőségi színvonal egy magasabb gyalu árral valósítható meg. Valószínűleg többlet költséget jelentenek az erősebb gépek, cserébe viszont kényelmet és nagyobb teljesítményt kapsz. Praktikusabban kezelik a forgácsképződést, a beállításokat jobban automatizálhatod, az alkatrészek védelme pedig hosszú távra garantálja az eszköz teljesítményét.

Az olcsó gyalu választékban található gépek elsősorban kisebb feladatok végzése során, illetve alkalmi használat esetén jelentenek jó választást, míg a magasabb kategóriás gépek rendszeres műhelymunkára is kiválóan alkalmasak lehetnek. Ugyanakkor nagyon fontos megjegyezni, hogy olcsó gyalu alatt a neves és megbízható gyártók alapfelszereltségű gépeit értjük, semmiképpen sem az ismeretlen távolkeleti üzemekből kikerült no-name készülékeket. Az Extreme Digital kínálatában kizárólag elismert gyártók gyalugépeit találjuk.