Hőlégfúvó (16)

Összesen: 16
Rendezés

Találatok: 16

Legnépszerűbb termékeink

Hőlégfúvó vásárlás – Milyet válasszunk?

A hőlégfúvó széleskörűen alkalmazható eszköz, ezért érdemes beruháznunk egy megfelelő minőségű készülékbe, a kiválasztás során azonban több szempontot is figyelembe kell venni. A hőlégfúvó segítségével akár 600 fokosra melegített levegőt is fújhatunk a munkafelületre, így az eszköz kiválóan alkalmas különféle munkálatok elvégzésére, illetve segítésére.

A hőlégfúvó legfontosabb felhasználási területe a különböző festékek és lakkok eltávolítása. A folyamat roppant egyszerű, hiszen nincs más dolgunk, mint rövid ideig melegíteni a festett vagy lakkozott felületet, majd egy spakli segítségével eltávolítani a meglágyult, felhólyagosodott és töredezett festékréteget. A művelet roppant egyszerű, nincs szükség különösebb jártasságra, azonban fontos tudni, hogy a festéket csak rövid ideig szabad hevíteni, különben megég és szinte eltávolíthatatlanná válik. A hőlégfúvó használatához szükségünk lehet némi ügyességre és gyakorlatra, de tulajdonképpen percek alatt elsajátítható a készülék használata. Inkább arra kell figyelnünk, hogy a hőérzékeny felületekben ne tegyünk kárt, illetve védjük őket a megfelelő tartozékok segítségével.

A hőlégfűvő gyakorlatilag minden hőálló felületen használható, azonban bizonyos esetekben odafigyelésre van szükség. Mint tudjuk, az üveg elpattanhat a magas hőmérséklet hatására, ezért például az ablakok festékrétegének eltávolítása során üvegvédő fejet kell alkalmaznunk. Ez egy roppant egyszerű segédeszköz, ami segít a hőt egyenesen a fafelületre irányítani anélkül, hogy az üveget közvetlen hőhatásnak tennénk ki.

A hőlégfúvók kiválóan alkalmasak a ragasztott felületek eltávolítására is. A magas hőmérsékletnek a ragasztók képtelenek ellenállni, így ezek a felületek szétválaszthatók, illetve némi szerencsével a ragasztó maradványai is eltüntethetők. A hőlégfúvók esetében fontos elmondani, hogy kifejezetten ajánlott a rendeltetésszerű használatuk. Sokan cipők szárítására és egyéb alternatív dolgokra használják, de sajnos megfeledkeznek arról, hogy a túlzott hőhatás a ragasztó olvadását idézi elő, így azzal kell számolniuk, hogy a következő használat során a cipő talpa egyszerűen leválik.

Érdemes elmondani azonban, hogy sok esetben nagyszerűen hasznosíthatjuk a hőlégfúvókat a száradás meggyorsítása érdekében, de természetesen nem a cipőkre kell gondolni. Nagyobb távolságról, illetve kisebb hőfokon történő alkalmazás esetén ezek az eszközök nagyszerűen alkalmazhatók például a festékrétegek szárítására, illetve különböző páramentesítési folyamatokban. Hasonló módon nagyszerű szolgálatot tesznek abban az esetben, ha fagyott vízvezetéket vagy tartályokat kell kiolvasztanunk. Emellett több más felhasználási lehetőséget is érdemes lenne még megemlíteni a csavarok meglazításától egészen a zsugorításig.

Fontos fejben tartani, hogy az első használat során a hőlégfúvó némi füstöt és kellemetlen égett szagot bocsájthat ki. Nem kell megijednünk, hiszen ezt a gyártás során alkalmazott olajréteg okozza, ami néhány perc alatt teljesen elég, így nem kell további kellemetlenségekkel számolnunk.

Ha hőlégfúvó vásárlását tervezzük, felvetődik a kérdés, melyik árkategóriából válasszunk, egy olcsó hőlégfúvó megfelelhet-e az igényeinknek vagy inkább magasabb felszereltséggel és jobb műszaki paraméterekkel rendelkező készüléket válasszunk. Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy olcsó hőlégfúvó alatt a neves gyártók belépőkategóriás készülékeit értjük, nem pedig a minőségtelen és megbízhatatlan távolkeleti gépeket, amelyek rendszerint az alapvető minőségi elvárásoknak sem felelnek meg. Az olcsó és a prémium kategóriás hőlégfúvók között jelentős eltérések lehetnek akár a teljesítmény, a teljesítményfokozatok száma és a percenként kifújt levegő mennyisége tekintetében is, az árat elsősorban mégis a felszereltségi szint, a tartozékok és az anyaghasználat befolyásolja.

Szerencsélre ma már minden hőlégfúvó rendelkezik hőfokszabályozóval. Ennek köszönhetően mindig a feladatnak megfelelő hőmérsékletet választhatjuk, megelőzve ezzel a nem várt következményeket. A szárítási folyamatokat jellemzően kisebb hőfokon végezzük, míg a festékek leégetéséhez és a csavarok lazításához nagyobb hőmérsékletre van szükség. Érdemes ezért szem előtt tartani a kiszemelt hőlégfúvó maximális teljesítményét, ami szinte teljes egészében a hőfejlesztésre vonatkozik, hiszen a motorhajtásra szükséges teljesítmény nagyságrendekkel alacsonyabb. Ebből egyértelműen megállapítható, hogy minél magasabb teljesítmény felvételére képes a hőlégfúvó, annál magasabb hőmérsékletet képes biztosítani. Ezek a készülékek jellemzően magasabb hőszállítási képességgel is rendelkeznek, így a hatékonyságra sem lehet panasz. A vásárlás során vegyük figyelembe, hogy a különböző munkákhoz különböző hőmérsékletre van szükség, ezért lehetőleg hőfogszabályzóval rendelkező készülék mellett döntsünk. Ezek közül is a folyamatos szabályzással rendelkező hőlégfúrók képesek a legkényelmesebb munkát biztosítani. Minél többféle feladatot szeretnénk elvégezni a készülékkel, annál fontosabb, hogy megfelelő kiegészítőkkel rendelkező gépet válasszunk. Az Extreme Digital hőlégfúvó kínálata mindenki számára tartogat ideális megoldást.