Mérőműszerek (69)

Összesen: 69
Rendezés

Találatok: 69

Legnépszerűbb termékeink

Mérőműszerek akár professzionális felhasználásra is

A mérőműszerek nélkülözhetetlenek a pontos és gyors mérési munkálatok során. Az Extreme Digital kínálatában minden megtalálható a digitális szögmérőtől a thermodetektoron át egészen a vonallézerekig.

A mérőműszerek között mindenképpen érdemes szót ejteni a szintező műszerekről. A szintezők tökéletes mérést tesznek lehetővé a legnehezebb terepen is. Ezek a nagyszerű mérőműszerek hatalmas segítséget jelentenek az építészetben és az építőiparban, legyen szó akármilyen szintezési feladatról. A minőségi termékek minden esetben védőburkolattal rendelkeznek, így nem kell attól tartanunk, hogy akár a terepen, akár szállítás közben megsérülnek.

A thermodetektorok használata egyre elterjedtebb, ami elsősorban annak köszönhető, hogy ezek az eszközök már igazán kedvező áron megvásárolhatók, illetve ezek a készülékek is megbízható adatokat képesek szolgáltatni számunkra. A thermodetektorok képesek hőtérképet készíteni a lakóingatlanok külső felületeiről, így télen a fűtési időszakban megállapíthatók azok a pontok és felületek, amelyek a hőveszteségért felelősek. Az ilyen tudatos méréseken alapuló hőszigetelés hozzájárul ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabb módon gondoskodjunk a lakóingatlanunk energiahatékonyságáról. Érdemes megemlíteni, hogy a hőtérképes vizsgálat a klímahasználat során is alkalmazható a nem megfelelően szigetelő felületek megkereséséhez. Emellett alkalmazhatjuk őket a hőhidak és penészesedésre hajlamos helyek gyors megtalálása is. Mindenképpen érdemes olyan thermodetektort választanunk, ami könnyen értelmezhető vezérlőgombokkal és kijelzővel rendelkezik.

A mérőműszerek között fontos szerepet töltenek be az úgynevezett kereszt- és vonallézerek is. Ezek a mérőeszközök elsősorban vízszintes és függőleges lézervonalak rajzolására alkalmasak, amelyek kiváló támpontként szolgálnak a legkülönfélébb munkálatok során. A fejlett eszközök esetében automatikus beállításra van lehetőség, így nincs szükség manuális kalibrálásra. Ezek az eszközök rendkívül széles felhasználási területtel rendelkeznek. Gondoljunk csak a legegyszerűbb feladatra, amikor egy képet szeretnénk elhelyezni a falon vagy gondoljunk akár a tapétázásra… Ugyanakkor a vonal- és keresztlézerek összetett ipari feladatok során is megállják a helyüket, legyen szó az építőiparról vagy más területről. Ha pontos munkavégzésre van szükség, a kereszt- és vonallézerek remek szolgálatot tesznek.

A fémdetektorok kapcsán mindenkinek a kincskeresés jut eszébe, ám ezek a műszerek sokkal hétköznapibb feladatokban is a segítségünkre lehetnek. Ezek a fejlett eszközök a vasfémek és a nem-vasfémek megtalálásában is segítséget jelentenek. Nagyszerűen alkalmazhatók abban az esetben, ha a falban futó vezetékeket kell megkeresnünk, legyen szó akár villamos hálózatról vagy gázvezetékről. A fémdetektorok használatával komoly kellemetlenségektől óvhatjuk meg magunkat, hiszen egy vezeték átfúrása soha nem jön jókor. Az újgenerációs detektorok képesek megbízhatóan felismerni a mágneses és a nem mágneses fémeket, illetve képesek meghatározni a keresett tárgy pontos elhelyezkedését. Egyes fejlett készülékek nem csak fémdetektorként működnek, hanem akár más anyagok helyének megmutatására is alkalmasak, ezért ezeket a mérőműszereket elsősorban univerzális detektorként emlegetjük. Ezek a készülékek alkalmasak akár a rejtett fafelületek lokalizálására is, így megtalálhatjuk a rejtett fatartókat, fakonstrukciókat és gerendákat is.

A mérőműszerek vásárlása során felvetődik a kérdés, hogy melyik árkategóriából válasszunk, illetve megbízható eredményt adnak-e az olcsó mérőműszerek. Mindenekelőtt azt kell megjegyezni, hogy olcsó mérőműszer alatt a neves gyártók megbízható, de jellemzően alacsonyabb felszereltségi szinttel rendelkező mérőműszereit értjük, semmiképpen sem az ismeretlen gyártóktól származó megbízhatatlan eszközöket. A mérési távolság, illetve a mérési pontosság alapvetően meghatározza egy-egy mérőműszer árát, így ezt is érdemes figyelembe venni a kiválasztásnál. Az Extreme Digital kínálatában szereplő mérőműszerek kivétel nélkül minőségi termékek, amelyek kiváló ár-érték arányuknak köszönhetően jó választást jelenthetnek átlagos felhasználói igények esetén.