Távolságmérő (16)

Összesen: 16
Rendezés

Találatok: 16

Legnépszerűbb termékeink

Távolságmérő az egyszerű és pontos munkavégzésért

A távolságmérő eszközök nagymértékben megkönnyítik a munkánkat, hiszen a mérési feladatok nagy pontosságot igényelnek. A hagyományos módszerek nehézkesek, időigényesek és pontatlanok lehetnek, így a professzionális eszközök remek szolgálatot tesznek. Természetesen az elsődleges szempont mindig a pontosság, amit ezekkel az eszközökkel szemben támaszthatunk. A lézertechnológiai megoldásoknak köszönhetően ezek az eszközök megbízhatóak abban az esetben is, ha valóban nagyfokú pontosságra van szükség. Egy megfelelő minőségű és pontosságú távolságmérő használatával örökre mellőzhetjük a hosszadalmas és nehézkes hagyományos mérőeszközöket.

A minőségi távolságmérő eszközök gyártói nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a használat a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb legyen. Gyakorlatilag egyetlen gomb megnyomásával elvégezhetjük a mérést, így ennél egyszerűbb megoldást elképzelni sem tudunk. Fontos megemlíteni azt is, hogy a készülékek ergonomikus kialakítással készülnek annak érdekében, hogy a lehető leginkább kézreálló kialakítást képviseljék. Ennek köszönhetően a kezelésük még kényelmesebb. A méretük is azt a célt szolgálja, hogy könnyedén magunkkal vihessük őket bárhova. Gyakorlatilag egy nadrágzsebben is elférnek, így bármikor elővehetjük őket, ha pontos mérőeszközre van szükségünk.

Ha saját távolságmérőt szeretnénk vásárolni, érdemes odafigyelni arra is, a kiszemelt készülék milyen kijelzővel rendelkezik. A modernebb készülékek háttérvilágítással vannak ellátva annak érdekében, hogy a rosszabb látási körülmények közepette is jól látható eredménnyel legyenek képesek szolgálni. Különösen abban az esetben érdemes ilyen készüléket választanunk, ha esetleg gyengébb a látásunk vagy nehezebben olvassuk a szürke felületeket. Nagyon fontos azonban, hogy a hatótávolságot is alapul vegyük; a különböző készülékek különböző távolságok elérésére képesek, így válasszunk olyat, ami megfelel az igényeinknek. Érdemes kicsit túltervezni a kiválasztásnál, hiszen soha nem tudhatjuk, szükségünk lesz-e még hosszabb távolságok mérésére. A neves gyártók termékei sok esetben rendelkeznek úgynevezett megtartó funkcióval, ami a mérési eredmények rögzítéséhez és átviteléhez nyújt hathatós segítséget. A termékek adatlapjain láthatjuk a lézerosztályt is, ami segítséget jelent a készülék kategóriájának meghatározásában. Ennél fontosabb mutató a mérési pontosság, illetve a mérési tartomány, ami magát a használhatóságot határolja be. Minden esetben a saját igényeinknek és munkánknak megfelelő távolságmérő készüléket válasszunk.

Ha távolságmérőt szeretnénk vásárolni, számos szempontot kell figyelembe vennünk, ezek közül a készülék árát is szem előtt kell tartanunk.  Felvetődik a kérdés, hogy az olcsó távolságmérő jó választást jelenthet-e, illetve egy ilyen készülék megbízható eredményeket szolgáltat-e. Ma már bátran kijelenthető, hogy az olcsó távolságmérő is teljesen megbízható, ugyanakkor ki kell hangsúlyozni, hogy olcsó távolságmérő alatt a neves gyártók belépőkategóriás készülékeit értjük, nem pedig a megbízhatatlan no-name gyártók szerkezeteit. Az olcsó távolságmérők mérési pontossága kissé alacsonyabb lehet, illetve a mérési távolságuk sem éri a prémium kategóriás eszközökét, alkalmi felhasználás, illetve átlagos felhasználói igények esetén viszont remek választást jelenthetnek.