szolgáltatás

Split klíma készülék vásárlását tervezed?

Erre a rendeletre figyelj!

HONNAN TUDOD, HOGY SPLIT KLÍMÁT VÁLASZTOTTÁL-E?

A split szó angolul azt jelenti, hogy „osztott”, ez alatt pedig azt kell érteni, hogy a split klímák két részből, egy kültéri és egy beltéri egységből állnak. A ma kapható légkondicionáló berendezések többsége split klíma. Itt megnézheted a nálunk kapható split klímák listáját.

A split klímák előnyei:

A split klíma legnagyobb előnye, hogy a zajkeltő alkatrészeket a kültéri egységben helyezik el, így a benti terekben a zajhatás minimális, ráadásul a hűtés során létrejövő hő is a külső térbe kerülhet. A split klímák további előnye, hogy számos helyre felszerelhetők.

MINDEN, AMIT A KORMÁNYRENDELETRŐL TUDNI KELL!

Az ENSZ Éghajlat Változási Keretegyezménye és annak Kiotói Jegyzőkönyve alapján 2015. február 18. napján hatályba lépett a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet alapján minden klímagázzal működő készülék esetén mind az értékesítőnek, mind a végfelhasználónak rendelkeznie kell egy végfelhasználói nyilatkozattal, mely tanúsítja, hogy a készülék telepítését arra képesítést és engedélyt szerzett vállalkozás végzi.

MIT JELENT EZ PONTOSAN?

A rendeletnek megfelelően csak akkor tudsz nálunk klímát vásárolni, ha a kitöltött, két eredeti példányban aláírt és lepecsételt végfelhasználói tanúsítványt biztosítasz számunkra.

A tanúsítványt a klímaszerelődnek kell kitöltenie, amiben arról nyilatkozik, hogy a nálunk vásárolni kívánt klíma berendezést felszereli Neked, és rendelkezik a rendeletben előírt képesítésekkel. Amennyiben a tanúsítvány vagy az azt kitöltő vállalkozás nem felel meg a követelményeknek, a készülék értékesítését kötelesek vagyunk megtagadni.

Hogyan vásárolhatok split klímát az extreme digital-nál?

Online áruházunkban

Whirlpool klíma vásárlás esetén:

A rendelési folyamat során jelezned kell, hogy rendelkezel-e a rendeletben meghatározott végfelhasználói tanúsítvánnyal.

 

Ha már rendelkezel egyedi vonalkóddal ellátott tanúsítvánnyal:

Nincs más teendőd, mint a választ követően véglegesíteni a rendelésedet és az egyedi vonalkóddal ellátott, általad és az F-Gáz azonosítóval rendelkező szerelőd által álírt, lepecsételt dokumentumot 2 példányban elküldened számunkra postai úton a következő címre:

Extreme Digital Zrt.
Klímatanúsítvány
1033 Budapest, Reményi Ede utca 1-23.

Beérkezését, ellenőrzését, rendszerünkben történő rögzítését követően rendelésed státuszát fizethető vagy kiküldhető státuszra állítjuk és már útjára is indulhat a kért átvételi mód szerint.

 

Ha nem rendelkezel egyedi vonalkóddal ellátott tanúsítvánnyal, úgy igénybe veheted a Whirlpool Magyarország ajánlatát, mellyel kapcsolatban kicsit lentebb találsz további információt.

 

Daewoo klíma vásárlása esetén:

Daewoo klíma vásárlása esetén a rendelés véglegesítését követően rendszerünk készíti elő Számodra a tanúsítványt. Neked nincs más teendőd, mint a rendelési folyamat során jelezned, hogy rendelkezel-e a rendeletben meghatározott végfelhasználói tanúsítvánnyal.

 

Ha nem a Daewoo által biztosított szakemberekkel szeretnéd az új készüléked telepítését elvégeztetni, a tanúsítvány kitöltése és aláírása ez esetben is elengedhetetlen, azonban a Daewoo szerelőkkel egyeztetve, az általuk történő telepítés módosítható, lemondható. A garancia csak az esetben érvényesíthető, ha a beszerelést a King-Air-Klíma Kft. végzi el.

Velük a következő elérhetőségeken tudod felvenni a kapcsolatot:

King-Air-Klíma Kft.

2230 Gyömrő, Pázmány u. 56.

Dóczi István

20-9-837-644

[email protected]

 

 

Személyesen szaküzleteinkben

Szaküzletünkben, személyesen történő rendelés leadás vagy vásárlás esetén:

 

  • a már rendelkezésre álló tanúsítvány leadásával kérheted a termék kiszállítását
  • igényelhetsz Whirlpool tanúsítványt, azonban ez esetben csak a rendelést tudják neked rögzíteni, a tanúsítvány kiállítása 1-3 napot is igénybe vehet
  • aláírhatod a Daewoo által kiállított tanúsítványt és kérheted a termék házhoz szállítását

 

WHIRLPOOL MÁRKASZERVIZ AJÁNLATA

A Whirlpool márkaszerviz ajánlatát választva nem kell bajlódnod a megfelelő szerelő kiválasztásában, hiszen a telepítési címhez legközelebbi, hivatalos szakszerviz kapja meg a telepítési igényedet.

 

+ 2 év garancia a termékre, Whirlpool szakszervizzel történő telepítés és évenkénti karbantartás esetén

 

Az online rendelési folyamat során jelezd számunkra, hogy nem rendelkezel végfelhasználói nyilatkozattal, így a rendelés véglegesítését követően a Whirlpool Magyarország számára átadjuk a szükséges adatokat, ők kiállítanak egy tanúsítványt a rendelésben található készülékre, melyet pdf formátumban küldenek el számodra a rendeléskor használt, felhasználói fiókodban rögzített e-mail címre.* Nyomtasd ki 2 példányban, írd alá és küldd el számunkra az alábbi címre:

 

Extreme Digital Zrt.
Klímatanúsítvány
1033 Budapest, Reményi Ede utca 1-23.

 

Beérkezését, ellenőrzését, rendszerünkben történő rögzítését követően rendelésed státuszát fizethető vagy kiküldhető státuszra állítjuk és már útjára is indulhat a kért átvételi mód szerint.

 

Miért előnyös ez számodra?

  • A rendeletben előírt telepítést végző vállalkozás által kitöltött tanúsítványhoz szinte azonnal hozzá jutsz, amibe már csak adataidat kell kitöltened, majd aláírnod és 2db eredeti példányban postai úton elküldened nekünk.

  • A területileg (hozzád legközelebb megtalálható) Whirlpool Márkaszerviz munkatársa rövid időn belül felveszi veled a kapcsolatot egyeztetés céljából, a regisztráláskor megadott telefonszámon.

  • A Whirlpool Márkaszerviz által telepített készülék esetén a gyári garancián felül további 2 év kiterjesztett garanciát kapsz a készülékre.

  • Az ország egész területén akár már bruttó 55 000 Ft-ért is megkaphatod a képesített vállalkozás által történő telepítés szolgáltatását.**

 

*Amennyiben nem rendelkezel a Klíma rendeletben meghatározott végfelhasználói nyilatkozattal és ezt a fenti formában jelzed számunkra a rendelési folyamat során, ezen jelzéssel hozzájárulsz ahhoz, hogy a rendelésedben található személyes adataidat, az Adatvédelmi nyilatkozatunknak megfelelően átadjuk a Whirlpool Magyarország részére. A rendelésben található személyes adatokat kizárólag a végfelhasználói nyilatkozat kitöltése céljából továbbítjuk a Whirlpool Magyarország felé, az átadott telefonszámra és e-mail címre reklámcélú anyagokat nem küldünk.

**Az akciós beszerelési ajánlat a Whirlpool Márkaszerviznél vehető igénybe visszavonásig, 2,5 – 3,5 KW teljesítményű klímákra, amennyiben az installáció 3 méter távolságon belül (a kültéri és a beltéri egység között a falon mérve) egy fal áttörésével, normál falszerkezet és átlagos körülmények között végezhető. Az ár tartalmazza a kültéri konzolt, a vízelvezető csatornát, a hűtéstechnikai szigetelt rézcsöveket, a falon kívüli kábelcsatornát, a szükséges elektromos szerelési anyagokat az egységek között illetve az áramellátási pontig másfél méteren belül, az egyszeri kiszállást és a munkadíjat. A beszerelési határidő a bejelentés rögzítését követő napon indul és a szerviz által jelzett kiszállási időpontig tart. Nem számít határidő-túllépésnek, amennyiben az ügyfél értesítése meghiúsul, az időpont-egyeztetés a szerviz érdekkörén kívüli okból sikertelen, illetve vis maior helyzet esetén. A fenti okokon kívüli, a szerviz érdekkörére visszavezethető esetleges határidő-túllépés esetén, a vásárló a szerelési díjra vetített jegybanki alapkamat kétszeresére, mint teljes körű kártérítésre jogosult. Az 5,2 KW teljesítményű klímák esetén egyedi árat határozhat meg a szerelő.

A Márkaszerviz által installált készülékre 3 év (36 hónap) teljes körű jótállás érvényes, amelynek elengedhetetlen és elválaszthatatlan feltétele a regisztráció illetve az évenkénti karbantartás. A karbantartás éves költsége 8.990 Forint (bruttó) kiszállással, segédanyaggal.

Amennyiben az évenkénti karbantartást a Vásárló nem végezteti el, úgy kizárólag a törvény által előírt 1 év (12 hónap) jótállásra jogosult.

Normál falszerkezetek: gázbeton-, öntött beton-, vasbeton-, tégla-, rönk vagy gerenda-, szilikát-, könnyű falszerkezet

Normál körülmények: beltéren legfeljebb 3 méter magasságig, kültéren 5 méter magasságig (létráról végezhető installáció)

 

DAEWOO KLÍMA VáSáRLÁSA ESETÉN

 

Az online rendelési folyamat során jelezd számunkra, hogy rendelkezel-e tanúsítvánnyal vagy végfelhasználói nyilatkozattal. Amennyiben segítségünket kéred: A területileg hozzád legközelebb megtalálható Daewoo Márkaszerviz munkatársa felveszi veled a kapcsolatot egyeztetés céljából. Az ország egész területén akár már bruttó 60 000 Ft-ért is megkaphatod a képesített vállalkozás által történő telepítés szolgáltatását. Ezt követően a  rendeletben előírt, a telepítést végző vállalkozás által kitöltött tanúsítványt e-mail formájában küldjük meg számodra. Nyomtasd ki, és az aláírt dokumentumot és a tanúsítványt küldd vissza számunkra a [email protected] címre, a tárgymezőbe írd bele a megrendelésed azonosítóját (pl. 123456BM17) a könnyebb beazonosíthatóság érdekében! 

 

Miért előnyös számodra a Daewoo által biztosított telepítés?

  • A rendeletben előírt, a telepítést végző vállalkozás által kitöltött tanúsítványt e-mail formájában küldjük meg számodra.

  • Az aláírt dokumentumot számunkra elektronikus úton kell elküldened a [email protected] e-mail címre. A tárgymezőbe írd bele a megrendelésed azonosítóját (pl. 123456BM17) a könnyebb beazonosíthatóság érdekében.

  • Az ország egész területén akár már bruttó 60 000 Ft-ért is megkaphatod a képesített vállalkozás által történő telepítés szolgáltatását.***

 

***Az akciós szerelés feltételei: Érvényes 2017.01.01. és 2017.12.30. között. Klíma telepítési tanúsítvány kiadása. A kültéri és a beltéri egység között maximum 4 folyóméter a távolság, 1 db maximum 25 cm beton vagy maximum 40 cm téglafal áttörése. A kültéri egységet maximum 3 méteres magasságig lehet szerelni. A hálózati csatlakozás nem haladhatja meg a 3 folyómétert. A kondenzvíz elvezetés maximum 5 folyóméteren belül történik. Nehezen megközelíthető helyre a kültéri vagy a beltéri egységhez nagy létra vagy állvány bérlése, szállítása, ipari alpinista szükséges, melyek biztosítása nem tartozik bele az akciós szerelésbe.

 

 

Magad intéznéd a tanúsítvány beszerzését?

Keress egy F-Gáz azonosítóval rendelkező klímaszerelőt és igényeld tőle az egyedi vonalkóddal ellátott tanúsítványt, 2 példányban.

1. Töltesd ki, írasd alá, pecsételtesd le mindkét példányát a tanúsítványnak a klímaszerelőddel, majd írd alá Te magad is. Ebben ő arról nyilatkozik, hogy a nálunk vásárolni kívánt klíma berendezést felszereli Neked, és rendelkezik a rendeletben előírt képesítésekkel. Amennyiben a tanúsítvány vagy az azt kitöltő vállalkozás nem felel meg a követelményeknek, a készülék értékesítését kötelesek vagyunk megtagadni.
2. Az aláírt példányt postai úton vagy e-mail formájában juttasd el számunkra a [email protected] címre vagy postai úton (utóbbi esetében 2 példányra van szükség):

Extreme Digital Zrt.
Klímatanúsítvány
1033 Budapest, Reményi Ede utca 1-23.

3. A nyilatkozat beérkezését követően ellenőrizzük, majd rendszerünkben rögzítését követően engedélyezzük a termék fizetését vagy utánvétes rendelés esetén annak kiküldését (ennek átfutási ideje a nyilatkozat beérkezését követően maximum 1-2 munkanap).
4. A forgalmazói, termék adatok kitöltését követően általunk aláírva és lepecsételve elektronikus vagy postai úton visszaküldünk egy példányt a szállítási adatokban megadott névre és címre.
5. Amint a rendelésed átadásra került a futárszolgálatnak, e-mail üzenetben értesítünk a csomagszám megjelölésével és a szállító partner elérhetőségeivel.

 

Rendelésed (visszajelzés hiányában is) a leadást követően 21 napig tartjuk, amennyiben ezen idő alatt nem érkezik be a szükséges, valamint hiánytalanul és helyesen kitöltött tanúsítvány, rendelésed törlésre kerül, így kérünk, hogy mielőbb küldd el postai úton vagy e-mail formájában a nyilatkozatot. A fenti határidőn túl beérkezett tanúsítványokhoz tartozó, törölt megrendelésekkel kapcsolatban felelősséget nem vállalunk.

 

MIKOR KAPOD MEG A RENDELÉSEDET?

Rendelésed futárszolgálatnak történő átadása függ a rendelt termék elérhetőségétől (készlet), valamint a választott márkától.

 

Whirlpool klíma esetén függ továbbá a tanúsítvány beérkezésétől, annak hiánytalan kitöltésétől is. Ha minden rendben van, a beérkezéstől számított 1-2 munkanapon belül átadjuk a futárszolgálatnak, melyről online rendelés esetén e-mail, személyes vásárlás esetén pedig a futárszolgálat útján SMS-ben értesítünk.

 

Daewoo klíma esetén függ továbbá a tanúsítvány beérkezésétől, annak hiánytalan kitöltésétől is. Ha minden rendben van, a beérkezéstől számított 1-2 munkanapon belül átadjuk a futárszolgálatnak, melyről online rendelés esetén e-mail, személyes vásárlás esetén pedig a futárszolgálat útján SMS-ben értesítünk.

 

 

Szaküzleteinkben

Amennyiben a klímavásárlás szaküzletünkben történik, az üzletben felvett rendelés mellé az aláírt, lepecsételt dokumentumot az üzletben is leadhatod. A dokumentumok ellenőrzését, rendszerünkben történő rögzítését követően azonnal, ott helyben kifizetheted a klíma berendezést, más már nem késlelteti a díjmentes kiszállítást.

 

Whirlpool, vagy Daewoo klíma vásárlása esetén, ha még nem rendelkezel tanúsítvánnyal, eladóink, valamint a Whirlpool Magyarország Kft. Országos Szervizhálózatának, illetve Daewoo klíma esetén a King-Air-Klíma Kft. segítségével kiállítunk egy, a telepítést végző vállalkozás által kitöltött tanúsítványt a rendelésben található készülékre, és nem kell mást tenned, mint aláírnod.