64 400 Ft

Hasonló elérhető termékek

Canon Digital IXUS 50 digitális fényképezőgép

Ultrakompakt fényképezőgép
5,0 megapixel
3x optikai zoom

Nem kapható

64 400 Ft

Részletes leírás

A nemrég piacra került Digital IXUS 40 formatervezett váza alapján fejlesztett Digital IXUS 50 remekbeszabott rozsdamentes acél kivitelezése ugyanazokat a funkciókat rejti, amelyekkel a nemrégen bejelentett "nagy testvér", a Digital IXUS 700 is rendelkezik.

A fényképezőgépen 3-szoros optikai zoom és nagy méretű, 2,0" LCD kijelző van. A gép másodpercenként akár 30 képkockás, kiváló (VGA) minőségű videofelvételek készítésére képes, a felvétel hosszának csak a memóriakártya kapacitása szabhat határt 1 . A különböző funkciók között megtalálható a nagy sebességű USB 2.0 csatlakozási lehetőség, a "Saját szín" funkció, vagyis a színek szerkesztése a fényképezőgépben, valamint a Print/Share (Nyomtatás/megosztás) gomb is, amely leegyszerűsíti a PictBridge kompatibilis közvetlen nyomtatást és a képek gyors áttöltését. Az 5,0 millió képpontos képérzékelő akár A3 méretig is részletes nagyításokat tesz lehetővé. A villámgyors rendelkezésre állási idő, a kiváló reakciókészség és a kimagaslóan pontos színreprodukció, valamint képminőség érdekében a fényképezőgép ugyanazzal a DIGIC II képfeldolgozó processzorral dolgozik, mint a Canon legújabb professzionális sorozatú digitális fényképezőgépei.
"A Digital IXUS 50 a legújabb csúcstechnológiát megalkuvás nélküli formatervezéssel és kivitelezéssel ötvözi " - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. "Az eddigi legkisebb 5 megapixeles optikai zoomos fényképezőgépünk folytatja az IXUS hagyományt, és egy remek alakú és funkcionalitású eszközt ad a felhasználók kezébe, amelyet már az első pillanattól kezdve nagyszerű érzés használni."

Kiváló minőség, kiemelkedő teljesítmény
A lehető legjobb képminőség érdekében a Canon továbbfejlesztette a második generációs DIGIC II képfeldolgozó processzor által nyújtott kivételes színgradációs és fehér-egyensúly beállítást. A DIGIC II gyorsasága és pontossága kifinomult megoldást jelent a bonyolult képfeldolgozási algoritmusok végrehajtására - anélkül, hogy ezzel negatívan befolyásolná a fényképezőgép teljesítményét. A DIGIC II emellett villámgyors, az 1 másodpercet alig meghaladó üzembeállási időt, valamint a megszakítás nélküli 2,1 kép/mp sebességű, a memóriakártya teljes szabad kapacitását kihasználó felvételkészítést biztosít. Az új, nagy sebességű USB 2.0 interfész a maga kategóriájában a leggyorsabb áttöltési időket teszi elérhetővé. A megnövelt feldolgozási kapacitás lehetővé teszi az új fejlesztésű, nagy sebességű megjelenítést, a képek közötti ugrást (egyszerre 10 vagy 100 képpel, illetve a fényképezési dátum alapján), a képek gyors elforgatását és a megnövelt kártyaírási sebességet is.

Nagyobb, világosabb kijelző
A nagy, 2,0" képátlójú LCD kijelző a speciális "QuickBright" funkció segítségével ideiglenesen maximális fényerőre kapcsolható, ezáltal könnyebbé válik a képek ellenőrzése a kültéri fényképezés során. Gyenge megvilágításnál a "Night Display" (Éjszakai nézet) funkció használatával komponáláskor tökéletesen láthatóvá válik a felvétel az LCD kijelzőn, anélkül, hogy az befolyásolná a kép expozícióját.

Új állókép-felvételi funkciók
A "fényképezz és mutasd meg a többieknek" élmény érdekében az új "Hold" (Tartás) funkcióval az elkészített kép tetszőleges ideig megjeleníthető, illetve azonnal, a lejátszási módba való átkapcsolás mellőzésével is törölhető. A fényképezés azonnal folytatható, elegendő ismét lenyomni az exponáló gombot. Az új "My Colours" (Saját szín) funkciónak köszönhetően a felhasználók álló- és mozgóképek készítése előtt is beállíthatják a felvételek színeit. A kilenc okos színszerkesztő funkció között megtalálható a "Colour Swap" - vagyis a színcsere funkció, a "Colour Accent" - amellyel egy kivételével valamennyi szín fekete-fehérré konvertálható, továbbá az élénk kék, zöld vagy vörös elsődleges szín kiemelési lehetősége. A fényképezőgép emellett rendelkezik világosabb vagy sötétebb bőrfelület funkcióval is, amely segítségével a háttér és a környezet színeinek befolyásolása nélkül is sötétíthető vagy világosítható a fotóalany bőrárnyalata.

Fényképezési módok
Összesen 10 különböző fényképezési üzemmód biztosítja a lehető legnagyobb rugalmasságot és a használat egyszerűségét. Ezek között megtalálható hat "témaautomatika" mód, amelyek a fényképezőgép fehér-egyensúlyát, expozícióját és más beállításait az adott fényképezési helyzetre optimalizálják, így bonyolult fényviszonyok mellett is lenyűgöző eredményt nyújtanak. A téma módok között megtalálható a jól ismert "Éjszakai felvétel", a "Mozgó gyerekek", "Portré" és a "Víz alatti" üzemmód, amely a fényképezőgéphez külön megvásárolható időjárásálló tokkal használható. A kézi üzemmódban a tapasztaltabb és kalandvágyó fotósok olyan beállításokat módosíthatnak, mint a fehér-egyensúly, a fénymérés, az ISO érzékenység és a 15 mp (Hosszú záridő módban) és 1/1500 mp között állítható záridő.
Az önkioldó funkció egy sor időzítési opcióval használható (1 -10 mp, 15, 20 vagy 30 mp), és beállítható az időzítés végén elkészítendő képek száma is (egytől tízig).

Új videofelvételi funkciók
A Digital IXUS 50 számos új videofelvételi és -lejátszási funkciót tartalmaz. A "My Colours" (Saját szín) funkció effektusai videók esetében is alkalmazhatók, a digitális zoom pedig immár a videofelvétel közben is állítható. A digitális zoomolással együtt járó minőségromlás minimalizálása érdekében a CCD vezérlését úgy állították be, hogy a lehető legtöbb információt rögzítse a CCD-ről. A fotósok akár 1 perces, 60 képkocka/mp sebességű lassított felvételt is készíthetnek. A lassított felvétel vezérlése immár érzékenyebb, ötfokozatú sebességállítási funkcióval gazdagodott, míg a fehér-egyensúlyt és az expozíciót a fényképezőgép automatikusan módosítja a videofelvétel során. A különleges "Compact" mód segítségével kis méretű, e-mailhez csatolható, akár 3 perces felvételek is készíthetők (15 képkocka/mp sebességgel, 160 x 120 képpontos felbontásban).

Beépített segéd
Az Intelligens helyzetérzékelő nem csak automatikusan a megfelelő helyzetbe forgatja el a függőlegesen exponált képeket, hanem javítja a fehér-egyensúlyt, az élességállítást és az expozíciót is, mivel segítséget nyújt a fényképezőgép beépített iSAPS fotósegédjének, hogy az figyelembe vehesse például az égbolt és az előtér valószínűsíthető elhelyezkedését.

Fejlett kiegészítők
A külön megvásárolható, 3 méteres vízmélységben is használható, a különböző időjárási körülményeknek jól ellenálló AW-DC30 védőtok védelmet nyújt a fényképezőgépnek, és bővíti annak felhasználási területeit.

Egyszerű nyomtatás, egyszerű megosztás
A PictBridge közvetlen nyomtatási funkció segítségével a képek számítógép használata nélkül is kinyomtathatók. Ha a fényképezőgépet egy DIGIC II processzorral felszerelt kompakt fotónyomtatóhoz - például a Canon új SELPHY CP600 fotónyomtatójához - csatlakoztatja, akkor egy ilyen fényképezőgép-nyomtató párosnak mindössze 63 másodpercébe telik egy keret nélküli fotónyomat elkészítése. Ezen kívül a fényképezőgép támogatja az igazolványkép nyomtatást, az N-Up többképes nyomtatást, továbbá a videofelvételek képkockáinak nyomtatását is. A Levelezőlap nyomtatási módban a dátum és az idő mindegyik felvételen nyomtatásra kerül.

Szoftverek
A mellékelt szoftverek között megtalálható a képek megjelenítésére, kezelésére és archiválására szolgáló ZoomBrowser EX 5.1 (Windows) és ImageBrowser 5.1 (Mac) program is. A többi alkalmazás között megtalálható a PhotoStitch és a PhotoRecord, valamint az ArcSoft PhotoStudio képszerkesztő program. Kétféle illesztőprogram is használható: a TWAIN (Windows 98/2000) és a WIA (Windows Me). A Picture Transfer Protocol (PTP) támogatás révén a fényképezőgép bármilyen Windows XP (SP1 - 2) és Mac OS X (v10.1.5 - 10.3) rendszert futtató számítógéphez csatlakoztatható, külön illesztőprogram telepítése nélkül.

1 - A nagy sebességű SD kártya használatával; a felvételtől, valamint a memóriakártya kapacitásától függően. A gép akár 1 MB-os klipek rögzítésére is képes.

A doboz tartalma
- SD kártya (16 MB)
- Li-Ion akkumulátor
- akkumulátor-töltő
- csuklószíj
- szoftver
- USB kábel
- A/V kábel
Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
2867
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
5,0 megapixel
Valós pixelszám
5,2 megapixel
Szenzor típusa
CCD
Kereső
van
Sorozatfelvétel
2,1 fps
Filmfelvétel
320 x 240, 60, 640 x 480, 30
Kijelző
Zoom
10x
zoom (35mm)
35 - 105 mm
Digitális zoom
4x
Manuális fókusz
nincs
Autofókusz
TTL AF
Macro
3 cm
Rekesztartomány
F2,8-F4,9
Zársebesség-tartomány
1/1500 - 15 másodperc
Fénymérés
szpot, mátrix, középre súlyozott
Rekesz-elõválasztás
nincs
Zársebesség-előválasztás
nincs
Általános
LCD
2,0"
Fénykép szabályozás
Kategória
ultra kompakt
Expozíciókompenzáció
± 2EV 1/3EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Önkioldó
2 másodperc, 10 másodperc
Burkolat anyaga
műanyag
Súly
150 g
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (CGA-S005E)
Vaku
ISO értékek
auto, 50, 100, 200, 400
Fehéregyensúly
5 előre beállított
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Vaku opciók
automata, vakutiltás, vörösszem-hatás csökkentő
Memória
Szűrőméret
nem helyezhető rá szűrő
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 /11 Értékelés
5 csillag
11
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2006 júl. 6)

Canon Digital IXUS 50 digitális fényképezőgép
Canon Digital IXUS 50 digitális fényképezőgép

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Örülök, hogy Imre javaslatára megvettem ezt a gépet. A régi gépem határozott igényeket fogalmaztatott meg velem a vásárlás elõtt (gyors legyen, kicsi, de stabil, beltéri felvételnél is éles, adjon lehetõséget saját beállításokra....), amelyeket ez a gép kiszolgál. Még csak most ismerkedek a gép adta extra lehetõségekkel, de már így is bátran ajánlom másoknak. Javaslom a pót aksi vásárlást és a Soligor tokot!

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2006 júl. 1)

Canon Digital IXUS 50 digitális fényképezőgép
Canon Digital IXUS 50 digitális fényképezőgép

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Én ajándékba kaptam és csak most tudom mennyire szeretnek akik ilyen géppel leptek meg.Isteni, minden igényt kielégít a fotózás és videózás terén.A kezelését bárki hamar megtanulhatja, aki ezt veszi, vagy kaoja nem fog csalódni.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!