90 900 Ft

Üres kép
Canon Digital IXUS 700 digitális fényképezőgép

Canon Digital IXUS 700 digitális fényképezőgép

Ultrakompakt fényképezőgép
7,1 megapixel
3x optikai zoom

Nem kapható

90 900 Ft

Részletes leírás

A hasznos új funkciók mellett az eredeti "Perpetual Curve" kontúrozott formatervezés révén a rozsdamentes acélból készült titánszürke Digital IXUS 700 folytatja az IXUS hagyományt, és új távlatokat nyit meg a kompakt fényképezőgépek tervezésében.

A fényképezőgép ugyanazzal a DIGIC II képfeldolgozó processzorral dolgozik, mint a Canon EOS-1 professzionális sorozatú digitális fényképezőgépei, emellett 3-szoros optikai zoommal és nagyméretű, 2,0" képátlójú LCD-vel rendelkezik. A gép másodpercenként akár 30 képkockás sebességű, kiváló minőségű VGA videofelvételek készítésére képes, és a felvétel hosszának csak a memóriakártya kapacitása szab határt1. A különböző funkciók között megtalálható a nagysebességű USB 2.0 csatlakozási lehetőség, a "Saját szín" funkció, vagyis a színek szerkesztése a fényképezőgépben, valamint a Print/Share (Nyomtatás/megosztás) gomb is, amely leegyszerűsíti a PictBridge kompatibilis közvetlen nyomtatást és a képek gyors áttöltését. A 7,1 millió képpontos képérzékelő még A3-nál nagyobb méretű nyomtatást is lehetővé tesz.
"A csúcstechnológia és a formatervezési elegancia ötvözeteként ez a fényképezőgép jó példája cégünk tökéletesség iránti elkötelezettségére" - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. "A Digital IXUS 700 egészen az IXUS filozófia gyökeréig vezethető vissza: a kivitelezés megalkuvás nélküli minősége és a legújabb technikai megoldások a miniatürizáció és a formatervezés sikertörténetében öltenek testet".

Új design
Bár külsejével a Digital IXUS 700 is utal az eredeti IXUS-t megtervező Yasushi Shiotani "négyzet és kör" koncepciójára, alapvetően mégis eltér a hagyományosan szögletes IXUS-októl. A selymes tapintású fémváznak és a jellegzetes íveknek köszönhetően mindig élvezetes a gép használata, míg a gömbölyített kontúrok még jobban kihangsúlyozzák a váz amúgy is szembetűnő karcsúságát, amely 8%-kal könnyebb is, mint az előző csúcsgép, a Digital IXUS 500 váza. A 2" képátlójú LCD kijelző a speciális "QuickBright" funkció segítségével ideiglenesen azonnal maximális fényerőre kapcsolható, ezáltal könnyebbé válik a képek ellenőrzése a kültéri fényképezés során. A "Night Display" (Éjszakai nézet) funkció gyenge megvilágításnál nyújt segítséget a kép LCD kijelzőn való megkomponálásához. Az előző modellek módválasztó kapcsolóit kifinomult alakú módválasztó tárcsa váltja fel.

Lélegzetelállító teljesítmény
A professzionális fotósok és a hírügynökségek (például a Getty Images) által is nagyra értékelt DIGIC II processzor a fejlett színgradációval és a precíz fehér-egyensúly beállítással kiváló képminőséget biztosít.
Ezen kívül a DIGIC II processzorral elérhetővé válik a gyakorlatilag azonnali, 0,8 másodperces üzembe állási idő, valamint a megszakítás nélküli, a memóriakártya teljes szabad kapacitását kihasználó, 2,0 kép/mp sebességű felvételkészítés. A képek gyors áttöltésére az új USB 2.0 Hi-Speed interfész szolgál. A nagyszerű teljesítmény lehetővé teszi a nagysebességű megjelenítést, a képek közötti ugrást (keresési funkcióval), a képek gyors elforgatását és a megnövelt kártyaírási sebességet is. Az autofókusz sebessége 55%-kal haladja meg az előző modellét, ami a kompaktabb, újratervezett 37-111mm zoom objektívnek2 , a hátsó élességállítási rendszerének, valamint a DIGIC II feldolgozási erejének köszönhető.

Fényképezési funkciók
A "fényképezz és mutasd meg a többieknek" élmény érdekében az új "Hold" (Tartás) funkcióval az elkészített kép tetszőleges ideig megjeleníthető, illetve azonnal, a lejátszási módba való átkapcsolás mellőzésével is törölhető. Az exponáló gomb ismételt megnyomásával a fényképezés folytatható. Az új "My Colours" (Saját szín) menü a felhasználók kezébe adja az álló- és mozgóképek színeinek exponálás előtti beállítását. A kilenc okos színszerkesztő funkció között megtalálható a "Colour Accent" (Színhangsúlyozás) is, amellyel egy kivételével valamennyi szín fekete-fehérré konvertálható. A többi "Saját szín" funkció lehetővé teszi például a kedvenc színek élénkebbé tételét, illetve a színcserét is, ami nem csak szórakoztató, hanem praktikus célokat is szolgál, például felhasználható különböző termékek, illetve belsőépítészeti díszítőelemek formatervezéséhez is. A felhasználók a kép két különböző másolatát menthetik el - az egyiket az effektussal, a másikat anélkül. A maximális kihasználhatóság és a könnyű kezelhetőség érdekében a Digital IXUS 700 összesen 13 fényképezési üzemmóddal rendelkezik. Ezek között megtalálható az automata és a kézi expozíciós mód is, amellyel a tapasztaltabb és vállalkozó kedvű fotósok olyan beállításokat módosíthatnak, mint a fehér-egyensúly, az expozíció kompenzáció, a 15 és 1/2000 mp között állítható záridő és panorámaképek készítését szolgáló speciális több képes felvételi mód. A 9 különleges téma mód közül például a Portré, illetve a Hó és strand mód is hasznosan alkalmazható a legnépszerűbb fényképezési helyzetekben. Az új, a korábbinál erőteljesebb vaku hatféle módban üzemel, és automatikus ISO érzékenységnél 4,8 méterig hatékony.

Új videofelvételi funkciók
A Digital IXUS 700 számos új videofelvételi és -lejátszási funkciót tartalmaz. A digitális zoom akár a videózás közben is használható, emellett a felhasználók akár egyperces, 60 képkocka/mp sebességű lassított felvételt is készíthetnek. A lassított felvétel vezérlése immár érzékenyebb, öt-fokozatú sebességállítási funkcióval gazdagodott, míg a fehér-egyensúlyt és az expozíciót a fényképezőgép automatikusan a zoomolásnak megfelelően módosítja. A különleges "Compact" mód segítségével kis méretű, e-mailhez csatolható, akár 3 perces felvételek is készíthetők (15 képkocka/mp sebességgel, 160 x 120 pixeles felbontásban).

Ergonómia
A kereső méretének eredményes csökkentése ellenére a Canon mérnökei megőrizték a 16 mm-es szemtávolságot, így a gépet a szemüveget viselők is kényelmesen használhatják. Az intelligens helyzetérzékelő szenzor nem csak automatikusan a megfelelő helyzetbe forgatja el a függőlegesen exponált képeket, hanem javítja a fehér-egyensúlyt, az élességállítást és az expozíciót is, mivel segítséget nyújt a fényképezőgép beépített iSAPS fotósegédjének, hogy az figyelembe vehesse például az égbolt és az előtér valószínűsíthető elhelyezkedését.

A kreatív lehetőségek kiterjesztése
A külön megvásárolható vízálló tok segítségével a fotósok remekbeszabott víz alatti képeket készíthetnek akár 40 méteres mélységben is. A tok speciális fényszóró panellel küszöböli ki a víz alatti apró tárgyak által okozott "havazási" effektust, a dupla üvegű lencsével pedig elkerülhető a bepárásodás. A külön megvásárolható tőkesúlyok segítségével könnyen fenntartható a fényképezőgép neutrális lebegése a merülések során. Az új, külön megvásárolható HF-DC1 nagy teljesítményű kiegészítő vaku tovább bővíti az éjszakai és beltéri fényképezés lehetőségeit. A 18-as kulcsszámú (ISO 100, méter) segédvaku automatikusan, az elővillantások figyelembe vétele nélkül, szinkronban villan a fényképezőgép beépített vakujával. A fényképezőgép blendeértéke alapján a segédvaku három különböző teljesítményértékre állítható. A vaku a hozzá mellékelt tartóval csatlakoztatható a fényképezőgéphez, így együtt is állványra szerelhetők.

Nyomtatás és megosztás
A Digital IXUS 700 PictBridge kompatíbilis, ami azt jelenti, hogy megfelelő nyomtatóval a képek nyomtatása számítógép használata nélkül is lehetséges. Ha a fényképezőgépet egy DIGIC II processzorral felszerelt kompakt fotónyomtatóhoz - például a Canon új SELPHY CP600 fotónyomtatójához - csatlakoztatja, akkor egy ilyen fényképezőgép-nyomtató párosnak mindössze 63 másodpercébe telik egy szegélynélküli fotónyomat elkészítése. Ezek a nyomtatók támogatják a széles (100 x 200 mm) formátumú tájkép-nyomtatást is: a fényképezőgép automatikusan úgy vágja meg a képet, hogy az illeszkedjen a széles formátumhoz. Ezen kívül a nyomtatók támogatják az igazolványkép nyomtatást, az N-Up többképes nyomtatást, továbbá a videofelvételek képkockáinak nyomtatását is. A Print/Share (Nyomtatás/megosztás) gomb segítségével a képek egyetlen mozdulattal egy Windows vagy Mac rendszerű számítógépre tölthetők.

Szoftverek
A mellékelt szoftverek között megtalálható a képek megjelenítésére, kezelésére és archiválására szolgáló ZoomBrowser EX (Windows), illetve ImageBrowser (Mac) program, valamint a PhotoStitch és a PhotoRecord, és az ArcSoft PhotoStudio képszerkesztő alkalmazások. Kétféle illesztő-program is használható: a TWAIN (Windows 98/2000) és a WIA (Windows Me). A Picture Transfer Protocol (PTP) támogatás révén a fényképezőgép bármilyen Windows XP (SP1 - 2) és Mac OS X (v10.1.5 - 10.3) rendszert futtató számítógéphez csatlakoztatható, külön illesztőprogram telepítése nélkül.

1 - A nagy sebességű SD kártya használatával; a felvételtől, valamint a memóriakártya kapacitásától függően. 2 - 35 mm-es filmes gépre vetítve

A doboz tartalma

- csuklópánt
- akkumulátortöltő CB-2LUE
- akkumulátor NB-3L
- AV-kábel AVC-DC300
- interfész kábel IFC-400PCU
- SD memóriakártya
- szoftver CD
Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
2782
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
7,1 megapixel
Képstabilizátor
nincs adat
Valós pixelszám
7,1 megapixel
Szenzor típusa
CCD
Kereső
van
Filmfelvétel
nincs adat
Tömörítetlen formátum
nincs adat
Kijelző
Zoom
10x
zoom (35mm)
37 - 111 mm
Digitális zoom
4x
Manuális fókusz
nincs
Autofókusz
TTL AF
Macro
5 cm
Rekesztartomány
F2,8-F4,9
Zársebesség-tartomány
1/2000 - 15 másodperc
Fénymérés
szpot, mátrix, középre súlyozott
Rekesz-elõválasztás
nincs adat
Zársebesség-előválasztás
nincs adat
Általános
LCD
2,0"
Fénykép szabályozás
Kategória
ultra kompakt
Expozíciókompenzáció
± 2EV 1/3EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
nincs
Önkioldó
2 másodperc, 10 másodperc
Burkolat anyaga
műanyag
Súly
200 g
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (CGA-S002E)
Vaku
ISO értékek
auto, 50, 100, 200, 400
Fehéregyensúly
5 előre beállított
Fehéregyensúly finomhangolás
nincs adat
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Vaku opciók
automata, vakutiltás, vörösszem-hatás csökkentő
Videokimenet
-
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 / 4 Értékelés
5 csillag
4
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2005 okt. 21)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Egyszer?en szerelmes vagyok ebbe a gépbe :D

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2005 okt. 21)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Egyszer?en szerelmes vagyok ebbe a gépbe :D

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2006 febr. 6)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Egyszer már ellopták tõlem, most újra megveszem... Nagyon jó gép.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.

 

Extra Garancia Prémium

A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Ha töréskár biztosítást is szeretnél, akkor ezt a csomagot válaszd!