77 900 Ft

Canon Digital IXUS 750 digitális fényképezőgép
canon-digital-ixus-750-digitalis-fenykepezo_2c5b9af1.jpg

Canon Digital IXUS 750 digitális fényképezőgép

4.5 / 6 Értékelés
Ugrás az értékelésekhez

7,4 megapixeles felbontás
3x optikai zoom
2,5"-os LCD kijelző

Kifutott

77 900 Ft

Részletes leírás

A Digital IXUS sorozat zászlóshajójaként a Digital IXUS 750 továbbviszi azt a stílust és kifinomultságot, amiről a Digital IXUS sorozat nevezetes. Visszatér az elegáns "kellemesen lekerektített" formavilág, új viszont a két csodálatos szín - az ezüstszürke (Silver Grey) és a szatén-bézs (Satin Beige)

Az új Digital IXUS modellek sokszínű használhatósága ugyanolyan megdöbbentő, mint a fényképezőgépek maguk. Mindegyik gépben DIGIC II képfeldolgozó processzor és egy nagy, 2,5" méretű LCD dolgozik. A Digital IXUS 750 7,1 megapixel, a Digital IXUS 55 pedig 5,0 megapixel felbontású, mindkét digitális gép 3-szoros optikai zoommal rendelkezik.

A stílus megnyilvánulása
Mindegyik Canon Digital IXUS a stílus megtestesülése, ez alól a Digital IXUS 750 és a Digital IXUS 55 sem kivétel. A "doboz és kör" alakzatokat megbolondítva a Digital IXUS 55 tervezői a koncepciót továbbfejlesztve egy sugárzóan fényes, csillagszerű megjelenést kölcsönző gyűrűt helyeztek az optika köré.

Nagyméretű kijelző széles láthatósági tartománnyal
A két fényképezőgép 2,5 inch képátlójú LCD kijelzője extra mérete ellenére nem veszi el a helyet a fontos kezelőszervektől, és megőrzi a lekerekített és keskeny vonalakat. A nagy kijelző éles szögből is látható, így visszajátszáskor könnyebb másokkal együtt megtekinteni az elkészült képeket és filmeket. A nagy LCD lehetővé teszi, hogy a felhasználó jól lássa az elkészítendő képet és a menüket, a monitor fényereje 15 lépésben állítható. A megújult diavetítő funkcióval a képeket impresszív módon, stílusos és modern átmenetekkel tarkítva lehet végignézni minimális felhasználói beavatkozás után.

UA-tagok és megapixelek a nagyobb méretű nyomtatáshoz A Digital IXUS 750 7,1 megapixeles felbontásával részletgazdag A2 méretű nyomatok készíthetők, míg a Digital IXUS 55 5,0 megapixeles felbontása minőségi A3 méretű fotónyomatokat eredményezhet. A Digital IXUS 750 optikájában 7 csoportban 5 lencsetag, a Digital IXUS 55 objektívjében 6 csoportban 5 lencsetag található. Mindkét fényképezőgépben két nagyon magas törésmutatójú aszferikus (Ultra High Refractive Index Aspherical - UA) lencsetag található az élethű színek és az éles, kontrasztos képek érdekében.

A DIGIC II processzor
Mindkét új Digital IXUS modellben a DIGIC II, a Canon híres képfeldolgozó processzora biztosítja, hogy a rögzített képek felbontása és a színek minősége nagyszerű legyen, és a gép összteljesítménye is magasszintű maradjon. A 9 pontos AiAF autofókusz-rendszer automatikusan élességet állít a témára, még akkor is, amikor az nincs a kép középpontjában. Az iSAPS érzékelőrendszerrel a fényképezőgépek elemzik a látott képet és kiválasztják az optimális eredmény eléréséhez szükséges legmegfelelőbb beállításokat. A felhasználó három fénymérési mód közül választhat: kiértékelő, középre súlyozott és szpot, az ISO-érzékenység pedig Auto, 50, 100, 200 vagy 400 értékre állítható. A képek gyors letöltéséhez a Digital IXUS 750 és a Digital IXUS 55 nagysebességű USB 2.0 kimenettel rendelkezik.

Felvételi módok és különleges effektusok
A Digital IXUS 750 és a Digital IXUS 55 a lehetséges fotózási szituációk széles körét lefedik a 15 illetve 14 felvételi móddal. Az automatikus, kézi, portré, tájkép és éjszakai pillanatkép módok mellett még témamódok közül is választani lehet, például az új, vízalatti beállítást. Ezzel a móddal teljes mértékben kihasználható az opcionális (WP-DC80)2 vízalatti tok a Digital IXUS 750, vagy a mindennek ellenálló (AW-DC50)3 tok a Digital IXUS 55 esetében. A vízalatti mód speciálisan a víz alatti képek készítéséhez állítja be a fehér-egyensúlyt, hogy a lehető leghűbben adja vissza a színeket. A kézi színbeállítások nagymértékű kreativitást engednek a digitális fotózás terén. A különleges effektusok (mint például a színcserélés, vagy az egyéni színbeállítás, amivel a felhasználó a készítéskor maga szabhatja meg bármelyik kép színegyensúlyát) mind elérhetők a gépen, és felvétel közben is ellenőrizhetők. Eddig ezeket a hatásokat csak a fényképezés után, számítógép segítségével lehetett elérni.

Intelligens helyzetérzékelő
A Digital IXUS 750 és a Digital IXUS 55 intelligens helyzetérzékelője felismeri, amikor fényképezés közben a gép álló helyzetbe kerül, és visszajátszáskor automatikusan a megfelelő irányba forgatja a képeket.
Annak érdekében, hogy a fényképezőgép egyvonalban maradjon a horizonttal, vagy a kompozíció megfelelő legyen, a felhasználók bekapcsolhatják a kijelzőn látható segédvonalakat is.
A továbbfejlesztett felhasználói lehetőségek mellett újak is megjelentek, mint például az új világidő opció (amely időzónákra osztva teszi lehetővé a saját ország szerinti időbeállítást), valamint az animált menük és a fényképezőgép bemozdulására figyelmeztető jelek. A gép menüje 22 nyelven jeleníthető meg.

Több mint fotózás
A Digital IXUS 750 és a Digital IXUS 55 jó minőségű VGA videók felvételére is alkalmas - a felhasználók választhatnak a VGA és a QVGA minőség (30 vagy 15 képkocka/mp) között. A felvétel folyamatos, amíg a videó mérete el nem éri az 1 GB-os vagy 60 perces korlátot. Beállítható gyors képfrissítési mód is 60 képkocka/másodperc sebességgel, ilyenkor visszajátszáskor működik a lassított felvétel opció. A digitális zoom felvétel közben is alkalmazható, és plusz effektént saját színbeállításokat is lehet használni. A kompakt videó mód (QQVGA) - 160 x 120 képpont, 15kép/mp sebességgel - ideális arra, hogy a videók emailben egyszerűen elküldhetők legyenek.

A képek nyomtatása
A Canon új SELPHY CP710 kompakt fotónyomtatójával és a Canon festékkazetta- és papírkészletével (KP-108IP) használva a nyomatok darabonként mindössze 30 euro centért előállíthatóak4. A SELPHY CP kompakt fotónyomtatón keresztül akár, praktikus módon, igazolványképek és videóból kivett állóképek is nyomtathatók.
A legújabb PictBridge-kompatibilis PIXMA nyomtatókra kapcsolva lehetőség nyílik olyan funkciók használatára is, mint például a zajszűrés, a színélénkítés, valamint az új arc-világosító5 opció.
A számítógép nélküli képnyomtatás egyszerűbb lett a Print/Share gomb bevezetésével, amely a feltöltés elindítására is szolgál Windows XP vagy Mac OS X rendszert használó számítógépek esetén.

Átfogó szoftver-kínálat
A Digital IXUS 750 és a Digital IXUS 55 dobozában a következő Canon szoftverek találhatóak: ZoomBrowser EX 5.5, PhotoRecord 2.2 (Windows), ImageBrowser 5.5 (Macintosh): egyszerű képletöltés, tárolás és keresés, a kép és a nyomtatási beállítások módosítása. PhotoStitch 3.1: lélegzetelállító panorámaképeket készít, Windows vagy Macintosh platformon. Movie Edit Task: a videófelvételek szerkesztéséhez és javításához. A csomag tartalmazza még a PhotoStudio programot, az ArcSoft képszerkesztő szoftverét. A csatolt szoftver támogatja a Windows 98 (SE), ME, 2000 (SP4), XP (SP1/3) és Macintosh OS X v10.2-v10.3 operációs rendszereket. Mindkét fényképezőgép PTP-kompatibilis, tehát illesztő-program nélküli adatátvitelt biztosít Windows XP vagy Macintosh OS X rendszerek alatt.

Kiegészítők
Mind a Digital IXUS 750, mind a Digital IXUS 55 kompatibilis az SD és az MMC memóriakártyákkal. A Digital IXUS 750 mellé egy 32 MB, a Digital IXUS 55-höz pedig egy 16 MB méretű Canon SD kártya jár alaptartozékként.

(1) Egyes színek bizonyos régiókban nem kaphatók
(2) 40 méterig vízálló.
(3) 3 méterig vízálló.
(4) A nyomtatásonkénti 30 euro centes ár a Canon ajánlott fogyasztói ára, a KP-108IP 10 x 15cm festékkazetta- és papírkészlet Canon által ajánlott fogyasztói ára alapján.
(5) A felsorolt PictBridge funkciók nyomtatómodellenként változhatnak.

Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
5385
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
7,1 megapixel
Képstabilizátor
nincs adat
Valós pixelszám
7,1 megapixel
Szenzor típusa
CCD
Kereső
van
Sorozatfelvétel
2 kép/mp
Filmfelvétel
320 x 240, 30, 320 x 240, 60, 640 x 480, 30
Tömörítetlen formátum
nincs adat
Kijelző
Zoom
10x
zoom (35mm)
37 - 111 mm
Digitális zoom
4x
Manuális fókusz
nincs
Autofókusz
TTL AF, 9 ponton
Macro
5 cm
Rekesztartomány
f2,8 / f4,9
Zársebesség-tartomány
1/2000 - 15 másodperc
Fénymérés
szpot, mátrix, középre súlyozott
Rekesz-elõválasztás
nincs
Zársebesség-előválasztás
nincs
Általános
LCD
"2,5"""
Fénykép szabályozás
Kategória
ultra kompakt
Expozíciókompenzáció
± 2EV 1/3EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Önkioldó
2 másodperc, 10 másodperc
Burkolat anyaga
műanyag
Súly
170g (akku és kártya nélkül)
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (CGA-S002E)
Vaku
ISO értékek
auto, 50, 100, 200, 400
Fehéregyensúly
auto, 5 előre beállított
Fehéregyensúly finomhangolás
nincs adat
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Vaku opciók
automata, vakutiltás, vörösszem-hatás csökkentő, lassú szinkron
Memória
Szűrőméret
nem helyezhető rá szűrő
Videokimenet
-
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.5 / 6 Értékelés
5 csillag
5
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
1
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2005 okt. 27)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Néhány napja vettem a gépet, ez már a második, f? szempont a kisebb méret és korszer? paraméterek. Sokáig teszteltem a kínálatot ,kb 3 hétig intenzíven, végül is ezt választottam. Itt volt a legolcsóbb és úri kiszolgálásban részesültem. Jó a képkezel? szoftver, jó a magyar men? is. A képek dátumozást nem leht beállítani nem aktív ez a menüpont. A video hangja kicsit halk, Én az M1 felbontást és a superfine tömörítést állítottam be, 1 GB kártyával így közel 400 kép készíthet?. remélemez optimális lesz. A gép exkuziv megjelnés?, 2,5"-os kijelz? meg fenséges, már azon ns jól élvezhet?k a képek. Egyenl?re tesztelem, eddig hibátlan.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2005 okt. 27)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Néhány napja vettem a gépet, ez már a második, f? szempont a kisebb méret és korszer? paraméterek. Sokáig teszteltem a kínálatot ,kb 3 hétig intenzíven, végül is ezt választottam. Itt volt a legolcsóbb és úri kiszolgálásban részesültem. Jó a képkezel? szoftver, jó a magyar men? is. A képek dátumozást nem leht beállítani nem aktív ez a menüpont. A video hangja kicsit halk, Én az M1 felbontást és a superfine tömörítést állítottam be, 1 GB kártyával így közel 400 kép készíthet?. remélemez optimális lesz. A gép exkuziv megjelnés?, 2,5"-os kijelz? meg fenséges, már azon ns jól élvezhet?k a képek. Egyenl?re tesztelem, eddig hibátlan.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2006 márc. 24)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Fantasztikus!!! Meg voltam gyõzõdve, hogy lencsét csak az orosz Lejka tud készíteni! Tévedtem!!! Hosszas böngészgetés után akadtam erre a profi gépre! Röviden: kis helyen elfér, élthû színek, egyszerü kezelhetõség, Magyar nyelvü menü, víz alatti felvétel!, fantasztikus kivitel! Egyetlen negatívum: "Size" vágás hiánya!!! Imádni való kis ékszerdoboz!

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű használat mellett fellépő tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet. Választott biztosítási időszakon belül a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.Extra Garancia Prémium

STANDARD Garancia bővített változata, azaz a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett, baleseti jellegű meghibásodásokra is fedezetet nyújt. Választott biztosítási időszakon belül a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Többek között, ha okostelefonodra szeretnél töréskár biztosítást, ezt válaszd!