58 990 Ft

Canon PowerShot A610
canon-powershot-a610_b9cfb860.jpg

Canon PowerShot A610

4.9 / 64 Értékelés
Ugrás az értékelésekhez
  • Megosztás:

5 megapixeles felbontás
4x optikai zoom
2"-os LCD kijelző

Kifutott

58 990 Ft

Részletes leírás


Tájékoztatjuk, hogy a termék ára a júliusi akciós újságunkban, és szórólapjainkon
tévesen jelent meg! Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!
A Canon 2005. nyarán bemutatta nagyteljesítményű digitális fényképezőgépeit, a PowerShot A620-at és a PowerShot A610-et. A 7,1 illetve 5,0 megapixeles gépek egy sor, eddig csak a G-szériás PowerShot gépekben látott csúcstechnológiás tulajdonsággal bírnak. A DIGIC II processzor gyors teljesítménye és rugalmassága 4-szeres optikai zoommal kiegészítve magasabb képminőséget biztosít. A kézi, automatikus és speciális felvételi módok változatos, kreatív képkészítést tesznek lehetővé.

A gépek kihajtható kijelzője 2,0 inch méretű, új lehetőségek nyílnak az egyéni színbeállításokra, a makró mód segítségével pedig akár 1 cm-ről is lehet fényképezni, VGA-felbontású filmek mindkét modell esetében 30 képkocka/mp sebességgel készülhetnek. Az opcionális tartozékok választéka a széles látószögű- és telekonverterektől a vízálló tokig terjed, elősegítve a rugalmasabb képkészítést. Az A620 és az A610 is rendelkezik Print/Share gombbal, amely a gyors nyomtatást és az Interneten keresztüli képmegosztás teszi lehetővé, segítségével igazolványkép, valamint filmkép-nyomtatás1 is lehetséges. A nagysebességű USB 2.0 csatlakozás lehetővé teszi a gyors képfeltöltési adatátvitelt.
"A PowerShot A620 és a PowerShot A610 voltaképpen kisebb méretű G-szériás gépek - ugyanazt a teljesítményt nyújtják, míg áruk az A-szériában marad" - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. "A csúcstechnológiás funkciók tárházaként ezek a fényképezőgépek rugalmasságot és könnyű kezelhetőséget nyújtanak a fotózás iránt érdeklődőknek."

Nagyobb felbontás és zoom, jobb képminőség
A népszerű PowerShot A95 helyébe lépő új fényképezőgépek teljesítménye drasztikusan megnőtt. Míg az A610 CCD szenzora 5,0, az A620 érzékelője 7,1 megapixeles - mindkettő megfelelő képminőséget nyújt akár A3-as nyomatok készítéséhez, így még megvágott képek nyomtatásánál sem kell félni a minőségromlástól. A gépekben található precíziós Canon zoom-optika a G-széria formavilágát és felépítését követi, hét csoportban nyolc lencsetaggal, amelyek között két aszférikus lencsetag is található. A négyszeresre növelt optikai zoom 35-140 mm-es fókusztávolságot jelent (35mm-es filmes rendszerben számolva). A f/2.8 (nagylátószögű) és f/4.1 (tele) objektívek fényereje lenyűgöző "tele" állásban, ráadásul a javított fókuszálási teljesítménynek köszönhetően alacsony fényviszonyok mellett akár két rekeszt lefelé állítva is szabadon lehet fényképezni. Az objektívek színkép-tulajdonságai a lencsék és a szenzorok alapján kerültek beállításra, így biztosítva a pontos színeket és jelentősen lecsökkentve a kromatikus aberráció (például a lilás beszűrődés) jelenségét, ami az alacsonyabb minőségű optikákban gyakori jelenség.

Hatékonyabb feldolgozás és fókuszálás
A Canon fejlett DIGIC II képfeldolgozó processzorának bevezetése gyorsabb és rugalmasabb tulajdonságú gépeket eredményezett, magasabb képminőséggel. A fókuszálási idő körülbelül 60%-ra csökkent, az optika késése elhanyagolható (0,1 másodperc). A sorozatfényképezés az A620 esetében 1,9, az A610-zel pedig 2,4 kép/mp sebességgel lehetséges. A DIGIC II fejlett fehéregyensúly-kiértékelési képességeinek köszönhetően a színátadás pontossága is megnövekedett. Az új PowerShot gépekben még mindig a Canon 9 pontos AiAF biztosítja a gyors és pontos fókuszálást akkor is, amikor a téma nincs a kép középpontjában. A FlexiZone AF/AE rendszerrel a felhasználó az autofókusz-kereten belül szabadon kijelölheti a kívánt témát, amihez a gép a megfelelő expozíciót rendeli. Lehetőség nyílik a fókusz manuális beállítására is.

Megnövelt sokoldalúság
A nagyobb, 2,0 inches képátlójú kihajtható LCD kijelző segítségével akár a földről, derékmagasságból, vagy a gépet saját maga felé fordítva is készíthet képet a fotós. A kompozíció megalkotásában és a vízszintezésben a fotóst a bekapcsolható segédvonalak segítik. Az A620 és az A610 összesen 20 felvételi móddal rendelkezik, beleértve a teljesen manuális, az eltárolt kézi beállítás, valamint a záridő-előválasztási módokat, ez utóbbi esetén 15 és 1/2500 másodperc között állítható a záridő. A nyolc témamód - például az éjszakai, a hó és a vízalatti beállítás - minden körülmények között maximális eredményt biztosít. A Stitch Assist módban a panorámaképek egyes részeit készíti el a gép, ezek később könnyen egymás mellé illeszthetőek a mellékelt PhotoStitch program segítségével. A kézi színbeállítás - ami a programválasztó tárcsával elérhető - kreatív beállítások egész sorát kínálja. A különleges effektusok, mint például a színcserélés vagy az egyéni színbeállítás (amivel a felhasználó a készítéskor maga szabhatja meg bármelyik kép színegyensúlyát) mind elérhetők a gépen, és felvétel közben is ellenőrizhetők. Eddig ezeket a hatásokat csak a fényképezés után, számítógép segítségével lehetett elérni.
A videó módok között található VGA, QVGA (30 illetve 15 kép/mp), gyors frissítési (a gépen belüli lassított felvételes visszajátszáshoz), valamint kompakt mód (ideális az emailben elküldhető videók készítéséhez).

Fejlettebb nyomtatás
A Canon új SELPHY CP710 kompakt fotónyomtatójával és a Canon festékkazetta- és papírkészletével (KP-108IP) használva a nyomatok darabonként mindössze 30 euro centért előállíthatóak2. A SELPHY CP kompakt fotónyomtatóval praktikus módon akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatók.
A legújabb PictBridge-kompatibilis PIXMA nyomtatókra kapcsolva lehetőség nyílik olyan funkciók használatára is, mint például a zajszűrés, a színélénkítés, valamint az új arc-világosító opció. Szintén új a Captured Info adatkijelzési funkció, amivel az olyan adatok, mint a záridő, a blendeméret és a felvételi mód, kinyomtathatók a fotó szélére3 . A számítógép nélküli képnyomtatás egyszerűbb lett a Print/Share gomb bevezetésével, amely az Internetre történő feltöltés elindítására is szolgál Windows XP vagy Mac OS X rendszert használó számítógép esetén.

Átfogó szoftver-kínálat
Az új gépekhez alapfelszerelésként tartozik az átfogó szoftvercsomag, benne a Canon képnézegető és -nyomtatóprogramjával, a ZoomBrowser EX 5.5 (Windows) vagy ImageBrowser 5.5 (Mac) szoftverrel, az egyszerű nyomtatásra megfelelő PhotoRecord 2.2-vel, valamint a csodálatos panorámaképek készítését felkínáló PhotoStitch 3.1-vel. A csomag tartalmazza még a PhotoStudio programot, az ArcSoft képszerkesztő szoftverét.
A csatolt szoftver támogatja a Windows 98 (SE), ME, 2000 (SP4), XP (SP1/3) és Macintosh OS X v10.2-v10.3 operációs rendszereket. A gépek PTP-kompatibilisek, tehát illesztőprogram nélküli adatátvitelt biztosítanak Windows XP vagy Macintosh OS X rendszerek alatt.

(1) Az igazolványkép és a filmes állókép módokat csak a SELPHY CP kompakt fotónyomtatók támogatják.
(2) A nyomtatásonkénti 30 euro centes ár a Canon ajánlott fogyasztói ára, a KP-108IP 10 x 15cm festékkazetta- és papírkészlet Canon által ajánlott fogyasztói ára alapján..
(3) A felsorolt PictBridge funkciók nyomtatómodellenként változhatnak.

Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
5642
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
5,0 megapixel
Képstabilizátor
nincs adat
Valós pixelszám
5,1 megapixel
Szenzor típusa
CCD
Kereső
van
Sorozatfelvétel
igen (2,4 kép/mp a kártya kapacitásáig)
Filmfelvétel
160 x 120, 15, 640 x 480, 30
Tömörítetlen formátum
nincs adat
Kijelző
Zoom
4x
zoom (35mm)
35 - 140 mm
Digitális zoom
4x
Manuális fókusz
van
Autofókusz
TTL AF, 9 ponton
Macro
1 cm
Rekesztartomány
f2,8 / f4,1 - f8 / f8 (nagylátószög/tele)
Zársebesség-tartomány
1/2500 - 15 másodperc
Fénymérés
szpot, középre súlyozott, kiértékelő
Rekesz-elõválasztás
nincs adat
Zársebesség-előválasztás
nincs adat
Általános
LCD
"2,0"""
Fénykép szabályozás
Memóriakártya-foglalat
nincs adat
Kategória
kompakt
Expozíciókompenzáció
± 2EV 1/3EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Önkioldó
2 másodperc, 10 másodperc
Burkolat anyaga
műanyag
Akkumulátor mérete
nincs adat
Súly
235g (akku és kártya nélkül)
Egyedi akkumulátor típusa
InfoLítium (NP-FM50)
Vaku
ISO értékek
auto, 50, 100, 200, 400
Fehéregyensúly
auto, 6 előre beállított
Fehéregyensúly finomhangolás
nincs adat
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Vaku opciók
automata, vakutiltás, vörösszem-hatás csökkentő, lassú szinkron
Memória
Szűrőméret
adaptertubus szükséges
Videokimenet
-
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.9 / 64 Értékelés
5 csillag
59
4 csillag
4
3 csillag
0
2 csillag
1
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2006 ápr. 13)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Tervezem, hogy egy ilyen gépet veszek, sztem ez a legjobb ebben a kategóriában!! Egy kérdés a videó közben lehet zoomolni vagy csak digi zoom van közbe?????????????????

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2006 júl. 6)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Az elõzõt is én írtam csak megfeledkeztem a nevemrõl.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2006 júl. 6)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Bocsi nem metróval hanem a 4 es villamossal. A géprõl nagyon jó a véleményem ,bár jól macrózni még nem sikerült vele.A 2600MAH ás aksival 150 kép körül bírta,meg kb 20 perc videót. A telefonokkal sosem bírtam,de ezt a gépet egy óra múlva már lazán kezeltem. Vettem hozzá 15990 ft ért egy Takems 133 x os sebességû 2Gb os SD kártyát ,ami nagyon jól teljesít.Full felbontásban Superfine minõségben 771 képet lehet vele készíteni és 18 perc körüli videót.A gép formázás utá 1,9 Gb nak írta .A Panoráma funkció nagyon ötletes és könnyen használható.Nekem a videó csatlakozó fedõ mûanyag sem vészes.Bár félek nyitogatni a beharangozás miatt..A kihajtható LCD nekem kicsit zavaró de szokás kérdése.Oldalra kihajtva nem egyszerû fogni.Nekem a lapát tenyereimben legalábbis.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű használat mellett fellépő tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet. Választott biztosítási időszakon belül a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.Extra Garancia Prémium

STANDARD Garancia bővített változata, azaz a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett, baleseti jellegű meghibásodásokra is fedezetet nyújt. Választott biztosítási időszakon belül a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Többek között, ha okostelefonodra szeretnél töréskár biztosítást, ezt válaszd!