Őrült napok!

Böngéssz az akciók között: itt

93 900 Ft

 

 

Canon PowerShot S2 IS digitális fényképezőgép
canon-powershot-s2-is-digitalis-fenykepezo_23d453cc.jpg

Canon PowerShot S2 IS digitális fényképezőgép

4.8 / 122 Értékelés
Ugrás az értékelésekhez

5,2 megapixeles felbontás
12x optikai zoom
1,8"-os LCD kijelző

Kifutott

93 900 Ft

Részletes leírás

A PowerShot S1 IS méltó utóda meggyőzően társítja a sokoldalúságot a teljesítménnyel. Optikai képstabilizációs technológiával és kiemelkedő optikával rendelkezik, továbbá 30 kép/mp sebességű digitális videokameraként akár 60 perc1 hosszú, sztereó hangzású, minőségi videofelvétel készítésére képes.

A Canon professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgépeiben használt DIGIC II processzorral felvértezett S2 IS modellt szupergyors reagálású 2,4 kép/mp. felvételkészítés, az elődjénél majdnem kétszerte gyorsabb bekapcsolási idő és automatikus élességállítási sebesség, 18 fényképezési mód, és 1/3.200 másodperces legrövidebb záridő jellemzi. A processzor még arra is képes, hogy videofelvétel közben maximális felbontású digitális állóképet rögzítsen. Amellett, hogy komoly lökést ad a fényképezőgép teljesítményének, a DIGIC II a színvisszaadást és a fehér-egyensúly pontosságát is javítja, valamint felgyorsítja a megjelenítést és a görgetést. A nagy sebességű USB 2.0 interfész a képek és videók villámgyors átvitelét teszi lehetővé.
"Talán ez a valaha készült legsokoldalúbb digitális kompakt fényképezőgépünk," jegyezte meg Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. "A digitális fényképezőgépként és digitális videokameraként egyaránt használható, számos célorientált egyfunkciós eszközzel versenyre kelő S2 IS a Canon képalkotó technológiáinak konvergenciáját képviseli az optika, a képfeldolgozás, a digitális fényképezőgépek és a digitális videokamerák fejlesztésének terén."

Optika
A Canon kompakt fényképezőgépeiben valaha használt legnagyobb teljesítményű optikai zoom (36 - 432 mm f/2,7-f.3,5) a Canon híres optikai képstabilizációs (IS) technológiájával rendelkezik, amely jelentősen csökkenti az elmosódottságot az állóképek készítésénél és a kamera "berázását" a videofelvétel során. Az ultra-alacsony szórású (UD) lencsetag mérsékli a kromatikus aberrációt - különösen nagyobb fókusztávolság esetén - így rendkívül pontos színvisszaadást és képélességet biztosít. A képstabilizáció kikapcsolható, valamint lehet folyamatos (mindig bekapcsolva), csak felvételkészítés (az exponálással egy időben működik) és pásztázás mód (csak a függőleges mozgást korrigálja - például motoros sportesemények fotózására alkalmas). A képstabilizáció segítségével a fotósok a kép elmosódottságának növelése nélkül készíthetnek a normálisnál akár 2-3 Fé értékkel hosszabb expozícióval fényképeket, ami olyan gyengén megvilágított események megörökítését teszi lehetővé, ahol a vaku használata nem helyénvaló vagy kívánatos - például koncerteken és esküvőkön.
A villámgyors, érzékeny zoom-vezérlés mellett az objektív ultrahang-motorja (USM) kivételesen csendes működést is biztosít, így nem zavarja a videofelvétel során a sztereó hangfelvételt vagy a témául választott könnyen megriadó vadon élő állatokat. A szuper makró mód 0 cm-es közelkép-készítési teljesítménye és a külön megvásárolható 500D (58 mm) makró előtétlencse érdekes és kísérletező makró-fotózásra nyújt lehetőséget.
A legtöbb fotózási követelménynek megfelelő, külön megvásárolható nagy látószögű és tele előtétlencse a zoom tartományt a lenyűgöző 24-szeres zoomra bővítik ki - a 27 mm-es nagy látószögtől a 648 mm-es legnagyobb tele állásig (kisfilmes gépre vetítve). Előtétlencsék nélkül az S2 IS akár állóképek, akár videók esetén használható 48-szoros kombinált digitális és optikai zoommal rendelkezik.

Funkcionalitás és teljesítmény
A DIGIC II processzor beépítése megközelítőleg 45%-kal növeli az automatikus élességállítás sebességét, és több mint 50%-kal javítja a bekapcsolási időt. Számos digitális tükörreflexes fényképezőgépet túlszárnyalva az S2 IS folyamatosan, megszakítás nélkül 2,4 kép/másodperc sebességű sorozatfelvétel készítésére képes a memóriakártya szabad kapacitásáig?, így a felhasználók előtt a sportfotózás új lehetőségeit nyitja meg. A 18 fényképezési mód között megtalálható a teljes kézi beállítás, 6 előre beállított Témaautomatika mód a különleges fényviszonyok közt használható optimális értékek gyors beállításához, valamint a több képből álló panoráma felvételek készítésére alkalmas Panoráma funkció. Az S2 IS külön erre a célra kialakított videofelvétel gombbal rendelkezik az azonnali, VGA finom (640 x 480) módban, 30 vagy 15 képkocka/mp sebességgel történő videofelvétel-készítéshez. Így nem kell keresgélni a menüben, és nem marad le az életben egyszer rögzíthető alkalmakról.

A fel/le választógombok használatával kézzel is beállíthatja az állóképek és a videók élességét. Kiváló minőségű sztereó hangfelvételeket készíthet választható mintavételi frekvenciával, akár a videofelvétel részeként, akár önálló hangfelvételként, vagy az állóképekhez csatolt hangjegyzetként. A kiválasztható szélzaj-csökkentő funkció javítja a viharos körülmények között készült kültéri felvételek hangminőségét. A fényképezőgép mono hangvisszaadása sztereóra bővíthető, ha a tartozék sztereó videokábellel megfelelő eszközhöz csatlakoztatja. További funkció a fényképezőgépbe épített népszerű lassított lejátszás, amellyel a mostanában piacra került célorientált Canon digitális fényképezőgépek közül jó néhány rendelkezik.
A módválasztó tárcsán önálló hellyel rendelkező "Saját színbeállítás" funkcióval az állóképek és videók rögzítése során 9 különböző színeffektus alkalmazható valós időben.

Egyidejű videó- és állókép-rögzítés
A fényképezőgép új Photo-in-Movie (állóképek készítése videofelvétel közben) képessége lehetővé teszi, hogy a felhasználók videofelvétel közben az exponáló gomb egyszerű megnyomásával maximális felbontású digitális állóképet rögzítsenek. Az állókép rögzítése közben a videofelvétel ideiglenesen megszakad, majd addig folytatódik, ameddig meg nem állítja. A videofelvételt és az állóképet a fényképezőgép külön menti el, és a kettévágott videó a mellékelt ZoomBrowser EX 5.2/ImageBrowser 5.1 szoftver szerkesztőmenüjének egy különleges opciójával összeilleszthető.

További funkciók
A PowerShot S1 IS használóinak visszajelzéseit figyelembe véve a Canon 1,5"-ről 1,8"-re növelte a változtatható szögű LCD képernyő méretét. Az Éjszakai megjelenítés funkció segítségével gyenge fényviszonyok mellett is jól meg tudja komponálni a képet. Az elektronikus kereső (EVF) fényereje két különböző fokozatra állítható.
Számítógép nélküli nyomtatás
Átfogó PictBridge támogatása révén az S2 IS igazolványképek és videók nyomtatására is képes, ha SELPHY kompakt fotónyomtatóhoz (például a SELPHY CP600 kompakt fotónyomtatóhoz) csatlakoztatja. Ha a SELPHY CP kompakt fotónyomtatókkal KP-108IP médiára nyomtat, 10 x 15cm-es méretű nyomatait akár 45 forintból (30 eurocentből?) is elkészítheti. Az új Nyomtatás/Megosztás gomb lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással nyomtasson, és könnyen áttölthesse képeit a Windows vagy Mac rendszerrel rendelkező számítógépére.

Szoftver és online megosztás
A fényképezőgéphez mellékelt kép- és videorendező és -szerkesztő szoftverek között megtalálható a ZoomBrowser EX 5.2 (PC-hez), az ImageBrowser 5.1 (Mac-hez) és az ArcSoft PhotoStudio, a panorámaképek illesztésére alkalmas PhotoStitch, és a könnyen használható PhotoRecord nyomtató-alkalmazás. A fényképezőgép támogatja a Windows XP vagy Mac OS X rendszerekre illesztőprogram nélküli adatátvitelt biztosító PTP-t is, de a CD-n megtalálhatók a TWAIN (Windows 98/2000) és WIA (Windows Me) illesztőprogramok is.

Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
4024
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
5,0 megapixel
Képstabilizátor
van
Valós pixelszám
5,3 megapixel
Szenzor típusa
CCD
Kereső
valós
Sorozatfelvétel
igen (1,5 vagy 2,4 kép/mp gyos kártyával teljes ka
Filmfelvétel
640 x 480, 30
Tömörítetlen formátum
nincs adat
Kijelző
Zoom
12x
zoom (35mm)
36 - 432 mm
Digitális zoom
4x
Manuális fókusz
van
Autofókusz
TTL AF
Macro
10 cm
Rekesztartomány
f2,7 / f3,5 - f8 / f8 (nagylátószög/tele)
Zársebesség-tartomány
1/3200 - 15 másodperc
Fénymérés
szpot, mátrix, középre súlyozott
Rekesz-elõválasztás
nincs adat
Zársebesség-előválasztás
nincs adat
Általános
LCD
"1,8"""
Fénykép szabályozás
Kategória
kompakt
Expozíciókompenzáció
± 2EV 1/3EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Önkioldó
1 másodperc, 2 másodperc, 5 másodperc, 10 másodperc, 20 másodperc, 12 másodperc, 3 másodperc
Burkolat anyaga
műanyag
Akkumulátor mérete
nincs adat
Súly
405g (akku és kártya nélkül)
Megjegyzés
valós keresővel
Egyedi akkumulátor típusa
InfoLítium (NP-FM50)
Vaku
ISO értékek
auto, 50, 100, 200, 400
Fehéregyensúly
auto, 6 előre beállított
Fehéregyensúly finomhangolás
nincs
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Vaku opciók
automata, vakutiltás, vörösszem-hatás csökkentő, lassú szinkron, hosszú szinkron
Memória
Szűrőméret
adaptertubus szükséges
Videokimenet
-
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.8 / 122 Értékelés
5 csillag
103
4 csillag
17
3 csillag
2
2 csillag
0
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2005 okt. 12)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Canon PowerShot S2 IS Hogy a végén a pozitív maradjon meg Negatívum --------- - Hol a magyar kézikönyv? Az S1 típusról szól a "ferdítés"! A CD-csomagban német leírás van! (2005 július) - Miért nem látja az Internetr?l letölthet? Camera Tw

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2005 okt. 12)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Canon PowerShot S2 IS Hogy a végén a pozitív maradjon meg Negatívum --------- - Hol a magyar kézikönyv? Az S1 típusról szól a "ferdítés"! A CD-csomagban német leírás van! (2005 július) - Miért nem látja az Internetr?l letölthet? Camera Tw

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2005 okt. 18)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

A lencsevéd? kupak könnyen leesik, így sérülékeny az optika. Kit?n? min?ség? képeket lehet vele alkotni, az automata opció is jó beállításokat, értékeket ad. A videó felvételnél a hang min?ség nagyon jó, de felvétel közbeni zoomolás hallatszik. Zabálja az

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.

 

Extra Garancia Prémium

A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Ha töréskár biztosítást is szeretnél, akkor ezt a csomagot válaszd!