47 400 Ft

Hasonló elérhető termékek

FUJI Finepix E510 digitális fényképezőgép

Kompakt fényképezõgép
5,2 megapixeles felbontás
3,9x digitális zoom

Nem kapható

47 400 Ft

Részletes leírás

A Fujifilm FinePix E510-ben 1/2,5" tokozott méretû, 5 megapixeles CCD található. A fényképezõgép fémvázas, helyenként mûanyag borítással. A mûanyag állványmenet az optikai tengely vetületétõl 1 cm-rel került távolabb. Ha a gépet állványra helyezzük, sem az akkumulátorok, sem az xD memóriakártya nem marad cserélhetõ.

A fényképezõgéppel a kép tömörítései fokát csak a legnagyobb felbontásban változtathatjuk meg, ekkor Fine és Normal minõségi fokok közül választhatunk. Kisebb felbontásoknál nincs lehetõség a tömörítési fok megváltoztatására.

A képek komponálására a 10 lépésben változtatható fényerejû, nagy méretû 2"-os LCD és az átnézeti keresõ használható. Ez utóbbi közepes méretû képet ad, sajnos nagylátószögû állásnál az objektív tubusa belelóg az átnézeti keresõ képébe. Mivel a keresõ nem pontosan az optikai tengely felett van, így parallaxis-hibára vízszintes irányban is számolnunk kell.

Az optika fizikai fókusztávolsága 4,7-15,1 mm között lehet, amely kisfilmes formátumú gépnél 28-91 mm fókusztávolságnak felel meg. A kompakt gépek között is egyre több olyan fényképezõgép jelenik meg, amely képes a 75 fokos látószög elérésére. Ehhez ugyanis kisfilmes rendszerben 28 mm-es optika kell (itt a kicsiny CCD miatt pedig 4,7 mm-es). A zoomot a nagylátószögû álláson kívül 9 pozícióra állíthatjuk, amely a kompakt 3x-os zoomátfogású gépek között teljesen átlagos. A fényerõ f/2,9-5,5, amelynél az átlagosnál gyengébbnek csak a tele állás értékét nevezhetjük. Az optika fõ problémája nem is a fényerõ, inkább a jelentõs kromatikus aberráció, amely kékes elszínezõdésként jelentkezik az erõsebb fényerõkülönbségek határvonalain (elsõ tesztfotó). Ha a fényképezõgépet makró állásba kapcsoljuk, a zoomot részlegesen használhatjuk, a legnagyobb nagyítás a zoom végállásában éretõ el, ilyenkor 41 mm széles területtel tölthetjük ki a képet. Bár ez az érték is átlagosnál jobb, a Fujifilm ezzel nem elégedett meg, lehetõvé tette a szupermakró módot, amely során zoomot nem használhatunk, viszont a témát akár 1 cm-re megközelíthetjük, ezáltal 29 mm széles téma kitöltheti a teljes képet. Ez kiváló nagyításnak számít a kompakt gépek között.

Az átnézeti keresõ miatt a vakut nem tudták volna jól elhelyezni a gépen, ezért felpattanó vakut alakítottak ki. A felpattanó vakuk általában távolabb lehetnek az optikai tengelytõl, mint a fixen beépítettek, de ennél a modellnél a 3,5 cm nem nevezhetõ ilyen szinten kifejezetten jó értéknek (a már ismertetett Fujifilm FinePix A340 fix vakuja pl. 4 cm-re volt az optikai tengelytõl). A vaku a szokásos módokon kívül hosszú szinkronidõvel is használható.

A Fujifilm FinePix E510 kézi beállítási lehetõségeket is biztosít a fotósnak. Az érzékenységet ISO80 és ISO400 között, a rekeszértéket nagylátószögnél f/2,9 és f/8 között 1/3 blendénként, a zársebességet 2 mp és 1/2000 mp között szintén 1/3 Fé-enként változtathatjuk. A fehéregyensúly automatikus álláson kívül megadható napfény, felhõs, 3-féle fénycsõ vagy izzó módra, de kézi beszabályozás sajnos itt nem végezhetõ. A használandó témamódot a programtárcsáról választhatjuk ki a következõk közül: portré, éjszakai, tájkép, sport. A képhatások között a chrome (a diafilmek színvilágát, színtelítettségét idézi) és fekete-fehér módokat találjuk.

A géppel sorozatfelvétel nem készíthetõ. A videofelvétel sem tartozik a gép erõssége közé. A felbontás maximum 320x240 pixeles lehet, a felvételek maximális hossza 1 perc. A videofelvételek közben egyébként sem digitális, sem optikai zoom nem használható, ezt csak a felvétel elõtt állíthatjuk be. A fénymérés a felvétel közben aktív, az autofókusz viszont inaktív.

A fényképezõgép sebessége, fõleg az AF-rendszeré jobb az átlagosnál. A bekapcsolás és az élõkép megjelenése között eltelt idõ átlagos: 3 mp, de az élességállítás szép idõkkel büszkélkedhet: nagylátószögnél 0,5-0,7 mp, tele állásban 0,7-0,9 mp, makrózáskor 0,8-1,1 mp.

Kiegészítõ, extra szolgáltatások tekintetében nem kapunk túl sokat ezektõl a fényképezõgépektõl. Nincs hisztogram, nincs képelforgatás, nincs idõzített sorozat. Képkivágást viszont végezhetünk utólag, valamint a képekhez is készíthetünk hangmegjegyzést. A vaku teljesítményét kézzel is kompenzálhatjuk. Érdekességnek számít, hogy a NiMH akkumulátorokat menübõl megadható módon képes kisütni a fényképezõgép. Egy zavaró tulajdonságát találtuk a fényképezõgépnek: ha a bekapcsolt fényképezõgépet felvétel állásból lejátszás módba kapcsoljuk, 7 mp után automatikusan behúzza az optikát. Ez azért volt számunkra furcsa, mert digitális fényképezõgéprõl lévén szó, a legtöbb esetben a képkészítés után megnézzük a készített képet, ellenõrizzük az élességet belenagyítással, majd jöhet a következõ kép. Ekkorra azonban már a gép behúzta az optikát, minek következtében felvétel módra visszakapcsolva az optikát ki kell tolnia: felesleges energiapazarlás. Lehetett volna nagyobb idõt hagyni a lejátszás módban.
A kész felvételek xD kártyára kerülnek, az energiaellátást két AA méretû ceruzaelem, vagy ceruzaakkumulátor szolgálja.

A Fujifilm FinePix E510 azoknak lehet jó választás, akik szeretnének a kézi beállítási lehetõségek adta elõnyöket is kihasználni, szeretnének jó makrofotókat készíteni, de nem szeretnének sokat költeni egy 4 vagy 5 megapixeles fényképezõgépre.

A doboz tartalma:
- USB-kábel
- AV-kábel
- csuklópánt
- 2 db alkáli elem
- 16 MB xD kártya
- dokkoló egység - pót csatlakozófedél
Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
1554
Gyártó
FUJI
Garancia
2 éves
Optika
Effektív pixelszám
5,2 megapixel
Valós pixelszám
5,4 megapixel
Szenzor típusa
CCD
Kereső
van
Sorozatfelvétel
n/a
Filmfelvétel
320 x 240, 10
Kijelző
Zoom
3x
zoom (35mm)
28 - 91 mm
Digitális zoom
3,9x
Manuális fókusz
van
Autofókusz
TTL AF
Macro
2 cm
Rekesztartomány
F2,9/F8
Zársebesség-tartomány
1/2000 - 2 másodperc
Fénymérés
mátrix
Általános
LCD
2,0"
Fénykép szabályozás
Kategória
kompakt
Expozíciókompenzáció
-2,1 EV-től +1,5 EV-ig 1/3 EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Önkioldó
2 másodperc, 10 másodperc
Burkolat anyaga
műanyag
Akkumulátor mérete
nincs adat
Súly
226 g
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (NP-80)
Vaku
ISO értékek
auto, 80, 100, 200, 400
Fehéregyensúly
7 előre beállított
Fehéregyensúly finomhangolás
nincs
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Vaku opciók
automata, vakutiltás, vörösszem-hatás csökkentő, lassú szinkron
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!