58 900 Ft

Hasonló elérhető termékek

Nikon Coolpix L101 digitális fényképezőgép

6,2 megapixeles felbontás
5x optikai zoom
2,4"-os LCD kijelzõ

Nem kapható

58 900 Ft

Részletes leírás

A mindentudó kompakt digitális fényképezõgép – kitûnõ minõség, 5x-ös optikai zoom és egy sor egyedi szolgáltatás

A Nikon bemutatta a COOLPIX digitális fényképezõgépek termékcsaládjának legújabb tagját: a nagy teljesítményû, sokoldalú L101-et.

A COOLPIX L101 könnyû váza meggyõzõ, kitûnõ minõségû szolgáltatásokat rejt. Az 5x-ös optikai zoom fantasztikus eredményekre képes, az elkészült felvételek pedig még a fényképezõgépben javíthatók.

Olyan kompakt digitális fényképezõgéprõl van tehát szó, amely kiemelkedik a tömegbõl.
Ahogy minden Nikon kompakt gép, a COOLPIX L101 is nagyszerû objektívvel rendelkezik. A kiváló 38-190 mm Zoom-Nikkor objektív (35 mm-es formátumban) még több szabadságot biztosít a képek megkomponálásához, legyen szó közeli portréról vagy átfogó tájképrõl.

Nagyszerû teljesítmény…
A fényképezõgép CCD-jét kifejezetten úgy tervezték, hogy kisebb méretben is jobb teljesítményt nyújtson. Ennek jóvoltából a könnyen használható és hordozható gép meggyõzõ, 6,2 megapixeles felbontásra képes, amely kitûnõ képélességet biztosít.

A COOLPIX L101 nagy méretû, fényes, jól átlátható, 6,35 centiméteres LCD-monitorán a felvételek könnyedén megkomponálhatók, és elkészítésük után azonnal, jó minõségben megtekinthetõk.

… és fantasztikus megjelenés
A COOLPIX L101 formatervezése egyszerû, áramvonalas és vonzó. A domborított markolat stílusos, tetszetõs, és kényelmes, stabil fogást biztosít fényképezés közben. Az L101 kis mérete és súlya révén ideális hordozható fényképezõgép.

Kényelmi szolgáltatások
A COOLPIX L101 AA-méretû elemekkel és újratölthetõ akkumulátorokkal használható, amelyek mindenütt kaphatók; így bárhol legyen is a világon, mindig fényképezhet. A készülék könnyû kezelhetõségének alapját az egyszerûen használható választógomb és a grafikus felhasználói felület adja, amelyen az egyes funkciók név vagy ikon alapján választhatók ki. A praktikus HELP (Súgó) gomb pedig érthetõ magyarázatot fûz a fõbb menüfunkciókhoz – a 12 választható nyelv bármelyikén.

Sok hasznos funkció
Egyedi Nikon-funkciók gondoskodnak az elkészült felvételek automatikus javításáról. A Visszajátszás módban elérhetõ D-Lighting funkcióval a felhasználó kiválaszthatja a túl erõs ellenfényben vagy elégtelen vakufénnyel készült képeket. A COOLPIX L101 ezután automatikusan másolatot készít a kiválasztott képrõl, és azon szükség szerint javítja az alulexponált részek megvilágítását és részletgazdagságát.

Az Arc-prioritásos AF funkció automatikusan felismeri az emberi arcot a képen, és beállítja a megfelelõ élességet és expozíciót; ezáltal a portrék élesek és tetszetõsek lesznek akkor is, ha a portré alanya nem a kép közepén helyezkedik el. A beépített Vörösszemhatás-korrekció automatikusan felismeri és még a fényképezõgépben kijavítja a vaku által idõnként okozott vörösszem-hatást, így gyenge fényben is jobb portrék készíthetõk.

A COOLPIX L101 Elmosódottságra figyelmeztetõ jelzés funkciója tájékoztatja a felhasználót, ha egy kép a fényképezõgép bemozdulása miatt feltehetõen gyengébb minõségû lett; így a felvétel még idõben újra elkészíthetõ.

A helyzethez illõ beállítások
A COOLPIX L101 15 motívumprogramja a legtöbb fényképezési helyzetben kiváló eredményt biztosít. Egyszerûen ki kell választani az adott körülményekhez legjobban illõ motívumprogramot, és a COOLPIX L101 automatikusan kiválasztja az optimális eredményhez szükséges beállításokat. Négy motívumprogramhoz kompozíciós segédlet is tartozik, amely a képek megkomponálásához nyújt segítséget.

A COOLPIX a széles körben elérhetõ SD-memóriakártyával használható. Ezen kívül 10 MB belsõ memóriája is van, amely akkor is lehetõvé teszi a fényképezést, amikor nincs kéznél külön adathordozó, valamint megkönnyíti a képek átmásolását egyik SD-kártyáról a másikra. A COOLPIX L101 30 kép/mp sebességû videofelvételre képes hangrögzítéssel együtt. A videó méretét TV-méret és két kisebb méret közül lehet kiválasztani.

A megfelelõ kapcsolatok
A COOLPIX L101 élvezete és könnyû használhatósága a fényképezésen túl kiterjed a képek megosztására és nyomtatására is. A PictBridge technológia használatával a fényképezõgép bármely kompatibilis nyomtatóhoz számítógép közbeiktatása nélkül is csatlakoztatható; az USB-kapcsolat segítségével pedig a képek könnyen átvihetõk számítógépre vagy más eszközökre. A COOLPIX L101 mellékelt tartozéka a Nikon PictureProject szoftver, amelynek könnyen kezelhetõ funkciói egyszerûvé teszik a képek szerkesztését, rendszerezését és megosztását.

A termék értékesítésének ütemezése: a fényképezõgép 2005 szeptemberében kerül forgalomba.

A Nikon COOLPIX L101 fõbb funkciói

Nagyobb teljesítmény kisebb CCD-vel
Az 1/2,5 hüvelykes CCD-t kifejezetten úgy tervezték, hogy a méretei kisebbek legyenek, a teljesítménye viszont nagyobb. Ez teszi lehetõvé, hogy a COOLPIX L101 kis méretû legyen, ugyanakkor 6,2 tényleges megapixel felbontással rendelkezzen. Ekkora teljesítménnyel olyan éles, tiszta képek készíthetõk, amelyek részletgazdagságukat és minõségüket még jelentõs nagyítás után is megõrzik.

5x-ös zoom kompakt vázban
Kis mérete ellenére a COOLPIX egy 38-190 mm Zoom-Nikkor objektívvel rendelkezik (35 mm-es formátumban), amely az 5x-ös optikai zoom szabadságát kínálja tulajdonosának. Ez az átlagos kompakt digitális fényképezõgépnél jóval nagyobb kreativitást tesz lehetõvé, hiszen egyaránt alkalmas közeli portrék és átfogó tájképek készítésére.

Az egyszerû fényképezést és a felvételek javítását szolgáló funkciók
A 15 motívumprogram segítségével a legtöbb fényképezési helyzetben szép képek készíthetõk. Ezeket egy sor egyedi Nikon-funkció egészíti ki, amelyek még a fényképezõgépben javítják az elkészült felvételeket. A Visszajátszás módban elérhetõ D-Lighting funkcióval a felhasználó kiválaszthatja a túl erõs ellenfényben vagy elégtelen vakufénnyel készült képeket. A COOLPIX L101 ezután automatikusan másolatot készít a kiválasztott képrõl, és azon szükség szerint javítja az alulexponált részek megvilágítását és részletgazdagságát. Az Arc-prioritásos AF funkció automatikusan felismeri az emberi arcot a képen, és beállítja a megfelelõ élességet és expozíciót; ezáltal a portrék élesek és tetszetõsek lesznek akkor is, ha a portré alanya nem a kép közepén helyezkedik el. A beépített Vörösszemhatás-korrekció automatikusan felismeri és még a fényképezõgépben kijavítja a vaku által idõnként okozott vörösszem-hatást, így gyenge fényben is jobb portrék készíthetõk.

Kompatibilis az AA-méretû elemekkel
A COOLPIX L101 AA-méretû elemekkel és újratölthetõ akkumulátorokkal használható, amelyek mindenütt kaphatók; így bárhol legyen is a világon, mindig fényképezhet.


A Nikon COOLPIX L101 egyéb tulajdonságai
 • Nagyszerû hordozhatóság: 89,5 mm x 60,5 mm x 47mm (Sz x Ma x Mé)
 • Könnyû súly, kb. 180g (akkumulátor és memóriakártya nélkül)
 • BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkció: kiválasztja és elmenti a legjobb képet egy tíz felvételes sorozatból.
 • Az Idõzóna funkció segítségével a világ bármely pontján könnyedén beállíthatja a helyi idõt
 • A 4x-es digitális zoom még közelebb hozza a témát
 • Egyszeri AF és Folyamatos AF választási lehetõség Videó módban
 • Fehéregyensúly-beállítási lehetõségek: automatikus TTL vezérléssel, 5 üzemmódos manuális (napfény, izzólámpa, fénycsõ, felhõs és villanófény), és felhasználói beállítás
 • Visszajátszás opciók: egy kép, 4- és 9-szegmensû kiskép, diavetítés
 • A beépített vaku beállítási lehetõségei: automatikus, automatikus vörösszemhatás-csökkentéssel (beépített vörösszemhatás-korrekció), vaku kikapcsolva, derítés és hosszú záridõs szinkron
 • A Zajcsökkentés jobb színmegjelenítést eredményez az Alkonyat/hajnal és az Éjszakai tájkép motívumprogramokkal készített képeken
A Nikon COOLPIX L101 digitális fényképezõgép mûszaki adatai
 • Típus: Kompakt digitális fényképezõgép
 • Tényleges pixelszám: 6,2 millió
 • CCD: 1/2,5 hüvelykes, (teljes pixelszám: 6,37 millió)
 • Képmódok: High (2816*), Normal (2816), Normal (2048), PC (1024), TV (640)
 • Objektív: 5x Zoom-Nikkor; 6,3-31,4 mm (35 mm-es formátumban [135] 38-190mm); f/2,9-5,0; 9 elem 7 csoportban; digitális zoom: max. 4x-es
 • Élességtartomány: 50cm-tõl a végtelenig (∞), makró módban 4 cm-tõl a végtelenig (∞)
 • LCD monitor: 6,35 cm-es, 115 000 képpontos TFT LCD-monitor fényerõsség-beállítással
 • Adattároló: Belsõ memória: kb. 10 MB, SD-memóriakártya
 • Felvételi módok: Automatikus; kompozíciós segédletek (Portré, Tájkép, Sport, Éjszakai portré); motívumprogramok (Összejövetel/beltéri, Tengerpart/hó, Naplemente, Alkonyat/hajnal, Éjszakai tájkép, Közelkép, Múzeum, Tûzijáték, Másolat, Ellenfény, Panorámakép), BSS (Legjobb kép kiválasztása), Színbeállítások, Elmosódottságra figyelmeztetõ jelzés, Dátumozás, Önkioldó (10 mp)
 • Videó: hangrögzítéssel: TV-méretû videofelvétel (640) 15 kép/mp sebességgel, kisméretû videó (320) 30 kép/mp sebességgel, még kisebb méretû videó (160) 30 kép/mp sebességgel
 • Rögzítési módok: 1) Egy kép, 2) Sorozat (kb. 0,7 kép/mp), 3) 16 képes sorozat (16 kép egymás után, 1/16-os méretben)
 • Képek száma: (belsõ memóriával): High (2816*) kb. 3, Normal (2816) kb. 6
 • Beépített vaku: Hatótávolság: 0,5-3,5 m (nagy látószög), 0,5-2 m (tele); Vakumódok: automatikus, automatikus vörösszemhatás-csökkentéssel (beépített vörösszemhatás-korrekció), vaku kikapcsolva, derítés, hosszú záridõs szinkron
 • Csatlakozó: USB
 • Nyelvek: német / angol / spanyol / francia / olasz / holland / svéd / japán / egyszerûsített kínai / hagyományos kínai / koreai / orosz választható a menüben
 • Tápellátás: 2 db AA-méretû elem/akkumulátor (EN-MH1-B2 újratölthetõ Ni-MH akkumulátor MH-71 akkumulátortöltõvel, LR6 alkáli elemek, ZR6 oxi-nikkel elemek és FR6/L91 lítium elemek), EH-62B hálózati tápegység
 • Elem/akkumulátor kapacitása (megközelítõleg): Kb. 100 felvétel alkáli elemekkel, 400 felvétel lítium elemekkel, vagy 230 felvétel EN-MH1-B2 akkumulátorokkal (a CIPA szabvány alapján*)
 • Méretek (Sz x Ma x Mé): Megközelítõleg 89,5 x 60,5 x 47 mm
 • Tömeg: Kb. 180 gramm (akkumulátor és memóriakártya nélkül)


Mellékelt tartozékok:** Szíj, UC-E6 USB-kábel, EG-CP14 audio-/videokábel, EN-MH1-B2 újratölthetõ Ni-MH akkumulátor vagy két db AA-méretû LR6 elem**, MH-71 akkumulátortöltõ, PictureProject CD-ROM

Külön beszerezhetõ tartozékok: EH-62B hálózati tápegység

*A fényképezõgépek akkumulátorkapacitására alkalmazott iparági szabvány. 25°C-on mérve, a zoomot minden felvételnél változtatva, a vakut minden második felvételnél használva, a képmód Normal beállításban.

**A mellékelt tartozékok országonként vagy régiónként különbözhetnek.
Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
5882
Gyártó
NIKON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
6,2 megapixel
Valós pixelszám
6,3 megapixel
Szenzor típusa
CCD
Kereső
nincs
Sorozatfelvétel
van (0,7 kép/mp)
Filmfelvétel
320 x 240, 15 kép/mp, 160 x 120
Kijelző
Zoom
5x
zoom (35mm)
38 - 190 mm
Digitális zoom
4x
Manuális fókusz
nincs
Autofókusz
TTL AF
Macro
nincs adat
Rekesztartomány
f2,9 / nincs adat - f5 / nincs adat (nagylátószög/tele)
Zársebesség-tartomány
nincs adat
Rekesz-elõválasztás
nincs
Zársebesség-előválasztás
nincs
Általános
LCD
2,4"
Fénykép szabályozás
Kategória
kompakt
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Burkolat anyaga
műanyag
Akkumulátor mérete
nincs adat
Tartozékok
2 db AA alkáli elem, USB kábel, AV kábel, hordozószíj, CD-ROM
Súly
180g (akku és kártya nélkül)
Megjegyzés
fekete színben
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (NP-80)
Vaku
Fehéregyensúly
auto, 5 előre beállított
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Vaku opciók
automata, vakutiltás, vörösszem-hatás csökkentő, hosszú szinkron
Memória
Szűrőméret
nem helyezhető rá szűrő
Csatlakozás
Belső memória
nincs
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.1 /7 Értékelés
5 csillag
2
4 csillag
4
3 csillag
1
2 csillag
0
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2006 aug. 3)

Nikon Coolpix L101 digitális fényképezőgép
Nikon Coolpix L101 digitális fényképezőgép

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

A gép kitûnõ. Bár nincsenek rajta széleskörû manuális, meg egyéb beállításook, de kiindulva, hogy ez nem prifiknak vagy komoly amatõröknek szánt gép, ez nem is hátrány. Azonban a 6 MP és az 5X zoom már kiemeli az átlegból. Én másodgépnek használom, (mikor fontos, hogy ne cipelje nagy fotóscuccot) és nagyon meg vagyok elégedve. A képminõségét szemlélve még magasabb kategóriájú gépekkel is felveszi a versenyt. Azért már egy picit olcsóbb is lehetne (makacsul tartja az árát), bár lehet, hogy ez a minõség kifejezõdésének a jele

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2006 júl. 19)

Nikon Coolpix L101 digitális fényképezőgép
Nikon Coolpix L101 digitális fényképezőgép

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Szerintem nagyon jó gép, bár még csak 2 hete van meg, de eddig minden ok. 4 cm-rõl van mikro, képstabilizátor nincs (asszem :) ), de eddig nem éreztem hiányát. Viszont kártyám még mindig nincs, pedig 2 és fél hete adtam le a rendelést :( De a gép király! :D

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!