44 900 Ft

Hasonló elérhető termékek

Panasonic Lumix DMC-LX1 digitális fényképezőgép, ezüst

8 megapixeles felbontás
4x optikai zoom
2,5"-os LCD kijelző

Nem kapható

44 900 Ft

Részletes leírás

Panasonic DMC-LX1, ezüst

A Panasonic a DMC-LX1 8,1 megapixeles, 4x optikai zoommal (35 mm-es filmes fényképezõgépen ez a 28 mm -112 mm tartománynak felel meg) felszerelt teljesen kézi mûködtetésû kompakt fényképezõgép bemutatásával egy új LUMIX 16:9 széles képarányú LX családot indít útjára. A kreatív csöppség apró készülékháza 8,4 megapixel felbontású CCD-t és egy nagy felbontású 2,5 colos LCD-t rejt. A 16:9 szélesvásznú vagy a hagyományos 4:3 képarány egyszerûen választható ki az objektív testén elhelyezett kapcsolóval, így mindig az adott kompozíciónak vagy az elkészült kép felhasználási céljának megfelelõ képaránnyal készülhet a fotó.

A 4x optikai zoommal felszerelt LEICA DC VARIO-ELMARIT lencsét magában foglaló objektív-egység felülmúlhatatlan képminõséget biztosít. A többi LUMIX fényképezõgéphez hasonlóan, a DMC-LX1-et is a MEGA O.I.S. (Optikai Képstabilizátor) különbözteti meg versenytársaitól, ami egy olyan kulcsfontosságú jellemzõje ezeknek a készülékeknek, mely a Panasonic szerint minden digitális fényképezõgép számára elengedhetetlen. A véletlen kézremegést, amely a digitális fényképek minõségromlásának legfõbb okozója, a MEGA O.I.S. közömbösíti, lehetõvé téve minden felhasználó számára a kristálytiszta, gyönyörû felvételek készítését akár a lakásban vagy éjjel is. Az újonnan beépített Extra Optikai Zoom a nagy felbontású CCD középsõ részének használatával megnöveli a zoomolási arányt, melynek jóvoltából 5,5 megapixeles felbontás mellett 16:9 képaránynál 5x nagyítás érhetõ el, csupán minimális minõségromlás árán.

A mindenre kiterjedõ kézi beállítási lehetõségek, például a kézi élességállítás és a kézi rekesznyílás állítás, melyek mindegyike egy joystick vezérlõvel és a hozzá tartozó többirányú mozgásra képes kurzorral kezelhetõ. A joystick-et benyomva tartva a leggyakrabban használt beállításokat tartalmazó menü jelenik meg, benne a fehéregyensúly, az ISO érzékenység, a képméret és a tömörítési formátum beállításaival.

Ezen kimagasló funkciók elõnyeinek kiaknázása érdekében az LX1 modellt egy nagy sebességû, csúcsminõségû képfeldolgozó áramkörrel, a Venus Engine II-vel gazdagítottuk. Ez olyan gyors válaszidõvel rendelkezik, amellyel megvalósítja a kategóriájában legjobb 0,01 másodperces kioldási idõkésést. Automatikus élességállítás tekintetében ötféle AF üzemmód áll rendelkezésre: 9-pontos, 3-pontos nagy sebességû, 1-pontos nagy sebességû, 1-pontos normál sebességû és spot. Az 1-pontos nagy sebességû AF különösen gyors automatikus élességállítást biztosít a stresszmentes fotózás érdekében.

Mindezek mellett, a DMC-LX1 az elsõ olyan digitális fényképezõgép, amely képes 848 x 480 képpont felbontásban, 16:9 képarányú mozgóképek rögzítésére, mindezt zökkenõmentesen, másodpercenként 30 képkockával.

A kivételes képminõséget és reakcióidõt biztosító szolgáltatások garmadával a DMC-LX1 egy fejlett kompakt készülék, amely kifinomult kézi mûködtetési lehetõségeket kínál, miközben a belépõ szintû felhasználókról a számos jelenetválasztási mód és önmûködõ beállítási funkciók gondoskodnak. A Panasonic bármilyen szinten meri ajánlani ezt a mûvészi alkotóeszközt minden olyan felhasználónak, aki örömét leli a kreatív fényképezésben.

1. 8,4 megapixel felbontású, 16:9 képarányú CCD és 28 mm-es nagy látószögû LEICA DC lencse 4x optikai zoommal A DMC-LX1 az iparág elsõ* 16:9 képarányú, 8,4 megapixel felbontású CCD-t és egy 4x optikai zoommal rendelkezõ 28 mm-es nagy látószögû** (35 mm-es filmes fényképezõgépen ez a 28 mm -112 mm tartománynak felel meg) LEICA DC VARIO-ELMARIT lencsét tartalmaz. A három aszférikus lencse alkalmazása a nagy optikai teljesítmény biztosítása mellett megõrzi a készülék kicsiny méretét. A hagyományos 4:3 mellett a 16:9 vagy a 3:2 képarány az objektív testén elhelyezett kapcsolóval könnyedén választható ki akár felvételenként, a kép kompozíciójának legmegfelelõbben. A 16:9 képarány akár a felvétel elkészítése után is átalakítható 3:2 vagy 4:3 arányra a fényképezõgép segítségével, a kép felhasználási céljának megfelelõen.

Az extra optikai zoom, amelynek alkalmazását a 8,4 megapixeles nagy felbontású CCD középsõ részének használata teszi lehetõvé, 5,5 megapixeles felbontás mellett 16:9 képaránynál 5x nagyítást biztosít, csupán minimális minõségromlás árán.
2. A MEGA O.I.S. képstabilizátor és Venus Engine II nagy sebességû, csúcsminõségû képfeldolgozó áramkör A MEGA O.I.S. (Optikai Képstabilizátor) -amely a Panasonic szerint minden digitális fényképezõgép számára elengedhetetlen, különösen azoknál a kompakt modelleknél, amelyeknek kisebb a stabilitása -az idei évben megjelenõ teljes LUMIX termékcsaládban megtalálható. Még a legkisebb kézmozgást is pontosan érzékeli a másodpercenkénti 4000 mintavételezés és kiegyenlíti a tiszta, éles képek megörökítése érdekében.

A MEGA O.I.S. 2 választható üzemmóddal rendelkezik. A "Mode 1" üzemmódban az O.I.S. lencse folyamatosan kiegyenlíti a remegést, míg a "Mode 2" üzemmódban az O.I.S. lencse csak a kioldó gomb megnyomásának pillanatában nyomja el a kézremegés hatását. Ebben az üzemmódban a lencse az adott pillanatban bármilyen irányba elmozdulhat, maximálisra növelve a funkció hatását, melynek eredményeképpen a kép a lencse közepéhez a lehetõ legközelebb kerül leképezésre, nagyobb felbontású képet eredményezve. Ebbõl eredõen, mivel a MEGA O.I.S. elmosódástól mentes, gyönyörû képeket tesz lehetõvé a hagyományos O.I.S. nélküli fényképezõgépekhez képest akár 3 fokozattal alacsonyabb zársebesség mellett is. Ezután egyszerûen készíthet tiszta és gyönyörû képeket még alacsony zársebességet kívánó helyzetekben is, mint például a beltéri portréfelvételeknél vagy a megvilágított téma éjjeli fotózásakor, illetve a makró üzemmódban készített képeknél.

A fényképezõgép agya, a nagy sebességû és csúcsminõségû képfeldolgozó áramkör, a Venus Engine II kristálytiszta és részletekben gazdag képek készítését teszi lehetõvé, kiküszöbölve a széleken elõforduló színtorzulásokat. Emellett kiküszöböli a foltosodást és minden részletében megfelelõ fényerejû képet állít elõ. Ez a feldolgozóegység hatalmas teljesítményének köszönhetõen osztályának legjobb, 0,01 másodperces kioldási idõkésésével garantálja a stresszmentes használatot.
* Az AF mûködésének ideje nélkül.

3. Intuitív kézi vezérlés a joystick-kal A DMC-LX1 az élesség és rekesznyílás kézi beállítását is lehetõvé teszi, melyek egy joystick-kel mûködtethetõk, függetlenül a több irányba mozgatható kurzortól. Az objektív test oldalán lévõ kapcsoló segítségével gyorsan válthat a kézi (MF), az automatikus (AF) illetve a makró automatikus élességállítás módok között. Kézi élességállítás üzemmódban nem csak a fókusztávolság, de a zoom tartománynak megfelelõ mélységélesség és a rekesznyílás is kijelzésre kerül. Egy MF asszisztens funkció a kép középsõ részének kinagyításával könnyíti meg az élesség beállítását. Mindkét funkció nagyban hozzájárul az egyszerû és kényelmes kézi élességállításhoz.

A kezelés megkönnyítése érdekében egy joystick került beépítésre, ezért a felhasználó a fényképezõgép által kínált temérdek funkció legjavát élvezheti. A joystick benyomásával és nyomva tartásával akár a kompozíció LCD kijelzõn tartása közben is gyorsan hozzáférhet a gyakran használt beállításokhoz, mint például a fehéregyensúly, az ISO érzékenység, a kép méret és a tömörítési formátum.

Kézi expozíciós üzemmódban a leglassabb zársebesség 60 másodperc lehet, és a beállítási tartomány a fényképészeti megoldások szélesebb körének megvalósítása érdekében a 1/2000-tõl a 60 másodpercig terjed. A lassabb zársebesség mellett megörökített képek esetében zajcsökkentési funkció is rendelkezésre áll.

Az AF/AE zár gomb szabad képkivágást tesz lehetõvé, miközben a fókuszt vagy az expozíciós beállításokat rögzítve tartja, függetlenül a téma színétõl, a többszörös felvételkészítés érdekében.

4. Kristálytiszta 2,5 colos nagy méretû LCD monitor A 2,5 colos hatalmas LCD nem csak méretében, de 207 ezer képpontos felbontásában is kiváló. Az elõny egyértelmû, amikor fényképezés közben vagy az után ellenõrzi a fókuszt, vagy amikor megjeleníti a képeket akár apró bélyegkép méretben, melyek közül egy több irányban mozgatható kurzor segítségével választhat. A normál 1 képes lejátszáson túl lehetséges 9, 16 vagy 25 kép megjelenítése is a többszörösen felosztott kijelzõn, a magas felbontású LCD-nek köszönhetõen. Ez megkönnyíti az SD memóriakártyán tárolt képek közül a kívánt fotó kiválasztását még akkor is, ha a képek ömlesztve vannak tárolva. Ezen felül virtuálisan megjelölheti kedvenc képeit és azokat a kiválasztás alapján elkülönítheti a többi képtõl, így például különleges diabemutatót állíthat össze, amely csak kedvenc képeit tartalmazza, vagy egy mûvelettel kitörölheti a meg nem jelölt képeket, ha már azokra nincs szüksége. Ennek a funkciónak köszönhetõen, az LX1 nem csak a képek készítésének nagyszerû eszköze, de egy digitális fényképalbum is, amellyel bármikor gyönyörködhet képeiben vagy bemutathatja azokat.

A napos szabadtéri fényviszonyok közepette is tiszta kép megjelenítése érdekében az egyetlen gombnyomással bekapcsolható Power LCD funkció 140%-kal megnöveli a kijelzõ fényerõsségét.

5. Kiváló válaszidõ, intelligens vezérlés és gyors autofókusz A DMC-LX1 a sebesség és képminõség tekintetében egyaránt magas teljesítményt szolgáló Venus Engine II képfeldolgozó áramkört tartalmazza. Az egyszerre több feladat végrehajtására is képes képfeldolgozásnak köszönhetõen a válaszidõ szintén felgyorsult, ami osztályának legjobb, 0,01 másodperces kioldási idõkésésével garantálja a stresszmentes használatot.

Sorozatfelvétel üzemmódban akár 3 teljes, 8,4 megapixel felbontású kép is készíthetõ. A funkció az Ön által kívánt pillanatban indítható a független funkcióválasztó gomb* segítségével. A Korlátlan Sorozatfelvétel** funkció pedig számbeli korlátozás nélküli fényképezést tesz lehetõvé, az SD memóriakártya szabad kapacitásának határáig.

Az önmûködõ élességállítás (AF) módja a fotózási helyzettõl függõen választható ki: 9-pontos, 3-pontos nagy sebességû, 1-pontos nagy sebességû, 1-pontos normál sebességû és Spot. Az eredetileg a magas zoom teljesítményû DMC-FZ5-ben elsõként alkalmazott 1-pontos nagy sebességû AF drámaian lecsökkenti az élességállítási idõt a stresszmentes használat érdekében. Habár a nagy sebességû AF közben tapasztalható képkimerevedés immár elhanyagolható, a gyorsan mozgó tárgyak megörökítéséhez kiválaszthatja az 1-pontos normál sebességû AF üzemmódot is, amely élességállítás közben egyáltalán nem mutat semmilyen zavaró jelenséget.

*A gomb lejátszás üzemmódban “törlés” funkciót lát el. **A korlátlan sorozatfelvétel sebessége változó a használt SD memóriakártya függvényében.

6. Az iparág elsõ 16:9 képarányú széles VGA felbontású mozgókép felvétele*
A hagyományos 4:3 VGA felbontású mozgókép felvétele mellett, az LX1 a mozgóképeket akár 848 x 480 képpontos, 16:9 képarányú széles VGA formátumban is képes megörökíteni másodpercenként 30 képkockával, maximálisan kihasználva az iparág elsõ 16:9 CCD képérzékelõjét. A felvételkészítés csak egy dolog, de a lejátszás is fontos, és a 16:9-es mozgóképek akkor is lenyûgözik majd, amikor lejátssza azokat egy széles képernyõs televízión. * A CCD digitális fényképezõgépben történõ felhasználásaként, 2005. július 7.-i állapot szerint.

7. Egyszerûbb és kényelmesebb kezelés A joystick és a többirányú kurzor mellett egy további üzemmód-választó tárcsa is javítja a készülék használhatóságát. Az üzemmód kiválasztó tárcsa a különféle felvételi módok, a mozgókép felvételi mód és a lejátszási mód gyors, közvetlen váltását teszi lehetõvé. A hagyományos programozott AE mellett az LX1 rendelkezik egy kifejezetten a belépõ szintû felhasználók számára kialakított Auto üzemmóddal. Összesen 14-féle jelenetválasztási mód, köztük a Babafotó, a Lágy Bõrtónus, a Csillagos Égbolt és a Gyertyafény segíti a gyönyörû felvételek készítését a legkülönfélébb helyzetekben. Az üzemmódok mégis könnyedén kiválaszthatók, hála az üzemmódok leírását és minden egyes jelenetnél a felvételkészítés trükkjeit bemutató Jelenetválasztási Mód Súgó képernyõnek, melynek segítségével a felhasználók könnyedén készíthetik el gyönyörû fényképeiket.

A LUMIX DMC-LX1 egy olyan kompakt fényképezõgép, amely a high-end amatõrök és a belépõ szintû felhasználók számára egyaránt lehetõvé teszi a kreativitás birodalmának felfedezését, ami minden bizonnyal fokozza a fényképezés örömét.

Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
6156
Gyártó
PANASONIC
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
8,3 megapixel
Képstabilizátor
van
Valós pixelszám
8,6 megapixel
Szenzor típusa
CCD
Szenzor mérete
1/1,7"
Sorozatfelvétel
igen (3 vagy 2 kép/mp 9 Std vagy 5 Fine képig)
Filmfelvétel
320 x 240, 640 x 480, 30 kép/mp
Tömörítetlen formátum
RAW, TIFF
Kijelző
Zoom
4x
zoom (35mm)
28 - 112 mm
Digitális zoom
4x
Manuális fókusz
van
Autofókusz
AiAF
Macro
5 cm
Rekesztartomány
f2,8 / f4,9 - f8 / f8 (nagylátószög/tele)
Zársebesség-tartomány
nincs adat
Fénymérés
szpot, mátrix, középre súlyozott
Általános
LCD
2,5"
Fénykép szabályozás
Kategória
ultra kompakt
Expozíciókompenzáció
± 2EV 1/3EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
nincs
Önkioldó
2 másodperc, 10 másodperc
Burkolat anyaga
fémváz
Akkumulátor mérete
nincs adat
Tartozékok
USB kábel, AV kábel, hordozószíj, CD-ROM
Súly
215g
Megjegyzés
optikai stabilizátor, AF segédfény
Vaku
ISO értékek
50, 80, 100, 200, 400
Fehéregyensúly
auto, 3 előre beállított
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Külső vakupapucs
nincs
Vaku opciók
automata, vakutiltás, vörösszem-hatás csökkentő, lassú szinkron
Memória
Szűrőméret
nem helyezhető rá szűrő
Csatlakozás
Belső memória
nincs
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 /1 Értékelés
5 csillag
1
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!