67 400 Ft

Hasonló elérhető termékek

Pentax Optio WPi

6,36 megapixeles felbontás
3x optikai zoom
2"-os LCD kijelzõ

Nem kapható

67 400 Ft

Részletes leírás

A Pentax nem ma kezdte a vízálló fényképezõgépek gyártását. Az Optio 33WR és 43 WR után egy új, formásabb és kisebb vízálló gépet jelentett be, amelyet most módunkban állt kipróbálni. A géprõl alkotott összképünk remek, s figyelembe véve, hogy nem csak egy cseppálló géprõl van szó, még az árát is alacsonynak tartjuk.

Vízállóság:
A víz alatti fotózás manapság még jobbára csak a megszállott búvároknak és a kiváltságos helyzetû fotósoknak adatik meg. Bár sok kompakt géphez kapható már vízhatlan tok, ezek ára sajnos vetekszik egy-egy új fényképezõgépével. Ez a hobbi tehát nem éppen olcsó dolog. Ennek ellentmond az a tény, hogy egyre több vízálló fényképezõgép jelenik meg a piacon, amelyet ugyan nem használhatunk mélyebb merülések alkalmával, de aki nem búvárkodik, csak a nyári emlékképeket szeretné feldobni néhány kristálytiszta tengeri fotóval, annak nincs is szüksége több méterig vízálló változatokra. A fényképezõgép megfelel a JIS Class 5 porállóság és a a JIS Class 8 vízállóság feltételeinek, vagyis a gépet 1,5 méteres mélységig probléma nélkül használhatjuk akár 30 percen keresztül. A porállóságára jellemzõ, hogy a sivatag homokjánál is finomabb szemcsék sem okoznak károsodást a fényképezõgépnek (az Optio WP-t japánban vizsgálták be. ) Ez a modell negatív lebegõképességû, vagyis ha kiejtjük a kezünkbõl, akkor lesûllyed a fenékre. Ez 1,5 méternél mélyebb vízben, vagy medencében már veszélyes lehet, mert a nagy víznyomás miatt a gép beázhat.

Külsõ:
A Pentax Optio WP a korábbi Pentax vízálló modelleknél sokkal szebb. Bár ez igen szubjektív, azt hiszem sokat nem kell magyaráznom, hogy a négyzetes formájú Optio 33WR-hez képest egy gyönyörû ívekkel lekerekített, hosszúkás kialakítású szürke árnyalatú burkolat miért is szebb. A gép mérete egyáltalán nem nevezhetõ nagynak, picit nagyobb talán, mint a mostani átlagos mobiltelefonok. Mivel nyakba is akasztható, így hordása nem jelent problémát. A gép burkolata egyébként mûanyagból készült, de a tapintása, fogása jó, kellemes. Az összeillesztések is igen precízek, sehol sem ropog, vagy recseg (meredek is lenne egy vízálló géptõl).

Az állványmenet is mûanyagból készült, az optikai tengely vetületétõl kb. 4 cm-rel került távolabb. Ha a gépet állványra helyezzük mind a memóriakártya, mind az akkumulátor cserélhetõk maradnak.

Képérzékelõ:
A fényképezõgépbe a manapság oly elterjedten alkalmazott 1/2,5" típusú 5 Mpixeles CCD került. Igy a legnagyobb felbontásban 2560x1920 pixeles fotókat kapunk, de választhatunk kisebb értékeket is: 2304x1728, 2048x1536, 1600x1200, 1024x768 vagy 640x480. A képeket csak JPEG formátumban menthetjük el, háromféle minõségi fok közül választhatunk.
Az érzékenységet a gép automatikusan is képes megválasztani, de a fotós is választhat ISO50, ISO100, ISO200 és ISO400 értékek közül.

Kijelzõ:
A gép hátuljára lassan már átlagosnak számító, de egyébként nagy méretû 2"-os (4,9 cm látható képméret) folyadékkristályos megjelenítõ került, ennek felbontása azonban nem túl nagy, mindössze 85 ezer képpont. Fotó készítése elõtt a komponálást csak az LCD-n végezhetjük, a gépre átnézeti keresõ nem került. A kijelzõn lejátszás során bele is nagyíthatunk a képekbe, 1x-8x mértékig több lépésben.....

Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
6723
Gyártó
PENTAX
Garancia
2 éves
Optika
Effektív pixelszám
6,0 megapixel
Valós pixelszám
6,3 megapixel
Szenzor típusa
CCD
Kereső
nincs
Szenzor mérete
1/2,5"
Sorozatfelvétel
0,75 kép/mp
Filmfelvétel
320 x 240, 160 x 120
Kijelző
Zoom
10x
zoom (35mm)
38 - 114 mm
Digitális zoom
4x
Manuális fókusz
van
Autofókusz
TTL AF, 9 ponton
Macro
1 cm
Rekesztartomány
f3,3 / f4 - nincs adat / nincs adat (nagylátószög/tele)
Zársebesség-tartomány
1/2000 - 4 másodperc
Rekesz-elõválasztás
nincs
Zársebesség-előválasztás
nincs
Általános
LCD
2,0"
Fénykép szabályozás
Kategória
kompakt
Expozíciókompenzáció
± 2EV 1/3EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Önkioldó
2 másodperc, 10 másodperc
Akkumulátor mérete
nincs adat
Súly
135g
Megjegyzés
*ISO 800 csak gyertya és riport módokban, porálló, vízálló 1,5 méterig 30 percen át, 16,5x12,3 mm makró lefedettség, világóra, ébresztő, digitális szűrők.
Vaku
ISO értékek
auto, 80, 160, 320, 400, 800
Fehéregyensúly
auto, 4 előre beállított
Fehéregyensúly finomhangolás
nincs
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Vaku opciók
automata, vakutiltás, vörösszem-hatás csökkentő
Memória
Szűrőméret
nem helyezhető rá szűrő
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!