169 900 Ft

Hasonló elérhető termékek

Sony Cyber-shot DSC-R1 digitális fényképezőgép

10,7 megapixeles felbontás
5x optikai zoom
2"-os LCD kijelzõ

Nem kapható

169 900 Ft

Részletes leírás

Minden az egyben professzionális megoldás
A Sony Cyber-shot R1 a világ elsõ olyan digitális fényképezõgépe, amelyben együtt található a nagy kapacitású, 10.3 megapixel tényleges felbontású CMOS érzékelõ és egy kiváló minõségû 24–120 mm-es (35 mm) ZEISS „gumiobjektív”, amely 'élõ' elõnézeti lehetõséget biztosít a szabadon forgatható LCD képernyõ segítségével. Az elsõrangú képminõség legújabb technikai vívmánya elérhetõ áron.

Nagyméretû, 10.3 megapixel tényleges felbontású CMOS
Az elsõrendû képminõséget a nagyméretû (21,5 mm x 14,4 mm) Sony CMOS érzékelõ garantálja, amely egyedülálló tervezése révén jelentõs mértékben javítja a dinamikatartományt, az érzékenységet és a jel-zaj arányt. A nagyméretû Sony CMOS érzékelõ nagyobb fénymennyiség befogadására képes, csökken a képzaj, és gyorsabb a záridõ, ami a rázkódás hatásait semlegesítve gyönyörûen tiszta, élethû képeket eredményez. A készülék nagyfokú érzékenysége az elmosódást, az újonnan kifejlesztett zajcsökkentõ rendszer (Clear RAW NR) pedig a képzajt csökkenti. A jel minden egyes képpontnál felerõsödik, ami ultragyors jelátvitelt, elmosódásmentes képet és rendkívül alacsony energiafogyasztást biztosít.

Carl Zeiss Vario-Sonnar T* minõség és rugalmasság
Professzionális, 24-120 mm-es (35 mm), beépített nagylátószögû „gumiobjektív” jellemzi a Cyber-shot R1-et. F2.8-4.8-as rekesze még rossz fényviszonyok mellett is szigorú követelményeknek tesz eleget: optimalizálódik a teljesítmény, csökken a belsõ visszatükrözõdés és gyorsul a felvételkészítés. A végeredmény pedig borotvaéles, kiváló színhatású és kontrasztos kép.

Az egyedülálló ‘short back focus design' lehetõvé teszi, hogy az utolsó lencse közvetlenül a CMOS érzékelõ elé kerüljön, s így csökkenjen a kromatikus aberráció. A Cyber-shot R1-en ez a távolság mindössze 2.1 mm!

Az objektív formatervezésének rugalmassága azt is jelenti, hogy a kívánt felvételtípus elkészítéséhez nem szükséges kicserélni az objektívet, ezért a Cyber-shot R1 még a legtöbb csúcsminõségû gépnél is gyorsabb használatot tesz lehetõvé. Egymás után készíthetünk például makrófotót egy lepkérõl, ráközelíthetünk egy távoli tárgyra, majd fotózhatunk egy nagylátószögû tájképet, s mindezt néhány rövid másodpercen belül, objektívcsere nélkül.

A rögzített objektív nemcsak tartósabb, hanem annak kockázatát is csökkenti, hogy a gyakori csere következtében a por vagy idegen testek megkarcolják, károsítsák az érzékelõt. A kimondottan a Cyber-shot R1 számára tervezett objektív 10 csoportból tevõdik össze, melyek 12 elembõl állnak, köztük 4 aszférikussal.

A Sony és a Carl Zeiss együttmûködése
A Carl Zeiss céggel folytatott együttmûködés eredményeként a Sony olyan kitûnõ minõségû, nagyteljesítményû lencsékkel dolgozhat, melyekkel még a képek szélein is nagyobb kontraszt és felbontás érhetõ el. Cyber-shot R1 optikájának tervezéséhez az MTF (Modulation Transfer Function) és a kromatikus aberráció szimulációját is felhasználtuk. A Carl Zeiss T* többrétegû bevonat pedig, melyet a professzionális fotósok már világszerte elismertek, nagymértékben csökkenti a szellemképeffektust és a becsillanást, s ezáltal jobb képminõséget biztosít.

Real Imaging Processor – a tökéletes teljesítmény kulcsa
A Cyber-shot R1 kedvéért továbbfejlesztett Real Imaging Processor mára még tisztább, részletesebb és élénkebb színhatást tesz lehetõvé. A fehéregyensúly pontosságának növelésével a bel- és kültéri fényképezés eltérõ kívánalmainak tettünk eleget, hogy precízebben adhassuk vissza a színeket. További pozitív hatást értünk el azzal, hogy a mikroprocesszort hozzáigazítottuk a nagyméretû CMOS képérzékelõhöz: nõtt a reakcióidõ és nagymértékben csökkent a képzaj. A szuperalacsony energiafogyasztásnak, a gazdaságos STAMINA technológiának és az intelligens InfoLITHIUM akkumulátornak köszönhetõen a Cyber-shot R1 akár 500* fénykép elkészítésére is képes újratöltés nélkül.

Szabadon forgatható LCD – fotózás extra kényelemmel
A nagyméretû, 2,0”-os, elforgatható LCD képernyõ forradalmian új megközelítést tesz lehetõvé a fényképezésben, amely egyedülálló a maga nemében. Az ultrafényes (600 Cd/m2), szabad szögben állítható képernyõvel akár vízszintes, akár függõleges irányból, magas vagy alacsony szögbõl, vagy derékmagasságból is fényképezhetünk, így az alkotói kreativitás maximálisan megvalósul.

Fokozott érzékenység, hogy ne legyen homályos a kép
A Cyber-shot R1 nagyfokú érzékenysége jelentõsen csökkenti a kép homályosságát. Korábban ez a megoldás a képzaj növekedését vonta maga után, most azonban, a nagyméretû CMOS érzékelõvel együttesen alkalmazott, új fejlesztésû zajcsökkentõ rendszer (Clear RAW NR) révén javult a jel-zaj arány. A Clear RAW NR eredeti algoritmusrendszere csökkenti a szín- és fényességzajt, így sokkal nagyobb érzékenységû fényképezést tesz lehetõvé, mint a jelenlegi Cyber-shot modellek (az érzékenység ISO 3200-ig választható). Ez kevesebb zajt és finomabb részleteket tartalmazó képet eredményez, ami különösen akkor elõnyös a felhasználók számára, ha gyenge fényviszonyok mellett vagy mozgó tárgyakat kell fényképezniük.

A.G.C.S – színgazdagság és optimális kontraszt
A Cyber-shot R1 egyik érdekes jellemzõje az Advanced Gradation Control System, melynek feladata a kép kontrasztjának optimális beállítása. A fényerõ mennyiségének értékelése és a megfelelõ Gamma görbe (fényesség) elérése révén a képek tisztasága valós idõben fokozható. A nehéz viszonyok között, például gyengén megvilágított tárgy és világos háttér esetén történõ fényképezés nem jelent problémát a Cyber-shot R1 számára, mivel az A.G.C.S. segítségével a fényerõ kiegyensúlyozható, és a kép egyenletes megvilágítású lesz.

Korszerû kijelzõ – élvezetes képnézegetés
A fotózni kívánt tárgyról ‘élõ' elõnézeti kép jeleníthetõ meg az R1 képernyõjén, így már a fénykép elkészítése elõtt világosan látható, milyen lesz a végeredmény. Mind a képernyõ, mind a kersõ felépítése olyan, hogy a fényképezõgép alapbeállítási értékei, mint például a záridõ, az F érték és az EV diagram alul láthatók, olyan elrendezésben, hogy a kép tárgyát ne takarják el. Az alapvetõ beállításokon kívül a következõ funkciók nyújtanak segítséget a felvételkészítéshez:

  • Hisztogram
    Fényképezéskor a kijelzõn élõ hisztogram jelenik meg, amely ideális segédeszköz a fényerõ beállításához. Ezenkívül lejátszáskor is megjelenik egy hisztogram a három különálló RGB szín mindegyike számára, így az egyes színek részletes egyensúlyának ellenõrzése, illetve ezek szükséges módosítása könnyen elvégezhetõ.
  • Zebramintázat
    A fekete és fehér csíkok (innen a zebrára utaló név) megjelenítése azoknak a területeknek a jelzésére szolgál, ahol a fényerõ meghalad egy bizonyos szintet, s ahol így túlexponált lenne a kép. Ennek segítségével az expozíció a megfelelõ mértékben módosítható.
  • Rácsvonalak
    Egy vízszintes vagy függõleges tárgy fényképezésekor nyújt segítséget. Mûvészi célokra kreatív módon felhasználható, amikor például egy bizonyos minta alapján szeretnénk összeállítani egy képet.
Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
6836
Gyártó
SONY
Garancia
2 éves
Optika
Effektív pixelszám
10,2 megapixel
Valós pixelszám
10,7 megapixel
Szenzor típusa
CMOS
Kereső
van
Szenzor mérete
21,5 × 14,4 mm
Sorozatfelvétel
3 kép/mp 3 képig
Filmfelvétel
nincs adat
Tömörítetlen formátum
RAW
Kijelző
Zoom
5x
zoom (35mm)
24 - 120 mm
Digitális zoom
van
Manuális fókusz
van
Macro
35 cm
Rekesztartomány
f2,8 / nincs adat - f4,8 / f16 (nagylátószög/tele)
Zársebesség-tartomány
1/2000 - 30 másodperc+B záridő
Fénymérés
szpot, középre súlyozott
Általános
LCD
2,0"
Fénykép szabályozás
Kategória
bridge
Expozíciókompenzáció
± 2EV 1/3EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Önkioldó
10 másodperc
Burkolat anyaga
műanyag
Akkumulátor mérete
nincs adat
Súly
926g
Megjegyzés
Kézi zoom és élességállító gyűrű, AF segédfény. Nem tud videofelvételt rögzíteni
Egyedi akkumulátor típusa
InfoLítium (NP-FM50)
Vaku
ISO értékek
auto, 160, 200, 400, 1 600, 3 200
Fehéregyensúly
5 előre beállított
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Külső vakupapucs
nincs
Vaku opciók
automata, vörösszem-hatás csökkentő, hosszú szinkron
Memória
Szűrőméret
67 mm
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.9 /117 Értékelés
5 csillag
103
4 csillag
12
3 csillag
2
2 csillag
0
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2005 dec. 6)

Sony Cyber-shot DSC-R1 digitális fényképezőgép
Sony Cyber-shot DSC-R1 digitális fényképezőgép

1 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Tegnap hozott a telapo a csaladba ilyen kutyut, igazabol meg nem volt idom melyebb tesztelesnek alavetni, de az eddigi tapasztalatok pozitivak. Nekem EOS rendszerem van viszonlyag nivos objektivparkkal igy van osszehasonlitasi alapom. A gep jo, de se kompakttal se dslr-el nem lehet osszehasonlitani, egy kompakt gep nem ellenfel neki, fenyeroben / erzekenyseg allitasban tulszarnyalja az eddigi piacot. A kihajthato LCD tetszik, nem zavaro, a fokusz pont akarhova mozgatasa nagy elorelepes ilyen kategorias gepeknel. A burst mode egyszerre 3 kepet tud kesziteni es egy kb 0,3 mp-es blockal felir mindent a kartyara es mehet ujbol a 3 kep, ami utana azonnal visszanezheto - szoval gyors -. Aki azon filozik, hogy 350D vagy D50-et vagy hasonlo alap dslr vazat vesz kitobival (es az objektiv parkjat nem szeretne fejleszteni) annak ez a gep remek valasztas lehet.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!