Gamer egér (313)

Összesen: 313
Rendezés

Találatok: 313

Legnépszerűbb termékeink

Gamer egerek

A számítógépes játékok kedvelői között igen elterjedt eszköz a gamer egér. Ez a legfontosabb beviteli eszköz a billentyűzeten kívül. Játék során folyamatosan rajta van a kezünk, és szinte minden műveletnél ezt használjuk. De felmerül a kérdés, hogy vajon miért van szükség egy speciális egérre, ha játékról van szó, miért más ez, mint a hagyományos egér? Sokan nem értik, hogy a meglévő egeret miért kell lecserélni, ha játékról van szó.

A gamer egerek speciális eszközök, amelyek technikailag sokkal többet tudnak, mint a hagyományos egerek. Nem csak játékoknál, bármilyen környezetben használhatók, és hibátlanul és gyorsan működnek. Amikor az egerek megjelentek, még kábellel és görgővel rendelkeztek. Manapság már kábel nélküli, usb-s vagy bluetooth egerekkel találkozhatunk leginkább. Természetesen a játékokhoz használt egerek kábel nélküliek, hiszen megléte nagy mértékben rontaná a játszás élményét.  Ezeknél a speciális egereknél nagyon fontos a gyorsaság és a profi érzékelő. A legnagyobb különbség e két típus között épp az utóbbiban, az érzékelőben rejlik. Hogy az eszköz milyen érzékeny, a DPI számából olvasható le. Ez azt jelenti ( Dot Per Inch), hogy az egér hány képpontot képes lefedni egy inchen belül.

A hagyományos és a gamer egerek között a leglátványosabb különbség a kinézetükben van. Az utóbbi sokkal látványosabb kialakítású, több gomb van rajta és sokszor villog is. A gombok elhelyezkedése és azok száma is árulkodó jel lehet arról, hogy az eszköz mire képes, milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Nem elhanyagolható szempont az egér formája sem, hiszen fontos, hogy használata kényelmes legyen, hogy az ujjak, hosszabb használat után se  görcsöljenek be. Ilyen szempontból is több típus közül válogathatunk.

Mire kell odafigyelnünk, amikor gamer egeret vásárolunk?
Ha egy jó gamer egeret szeretnénk vásárolni, érdemes elsőnek a technikai paramétereket figyelembe venni. Ilyen szempont, hogy hány DPI-s az eszköz érzékelője. Az 1000 DPI nagyon kevésnek számít, egy jobb, jó játékélményt nyújtó egér legalább 3000 DPI-s. Nem ritkák az 5-6000 DPI-s egerek, de vannak drágább modellek is, amelyek már 10-12000-es DPI-nél járnak. Emellett fontos még a pontosság és a rövid válaszidő is, valamint a mintavétel gyakorisága, hogy a PC hányszor kérdezi le másodpercenként az egér helyzetét.

A technikai szempontok mellett figyelembe kell venni a kényelmet, az ergonómiát is. Nagyon fontos, hogy játék közben kényelmes pozícióban legyen a kezünk, ne zsibbadjon, ne fájjon. Természetesen ez a szempont igen szubjektív, hiszen van, aki a rövidebb egereket szereti, valaki pedig azt, ha az egész tenyere az egéren van. Vásárlás előtt próbáljuk ki az eszközt, nézzük meg a súlyát, a hosszát, a csúszás minőségét és a gombok elhelyezkedését is.

Amikor egeret vásárolunk, mindenképp vizsgáljuk meg a rajta elhelyezkedő gombok számát és azok elhelyezését. Sokan inkább azt szeretik, ha kevés gomb van az eszközön, de gyakran nagyon hasznos tud lenni, ha a legfontosabb makrókat azonnal el tudjuk érni. Egy újabb divat vagy trend az úgynevezett sniper gomb. Ennek lényege, hogy lenyomásával a felbontást alacsony szinte tudjuk kapcsolni.

Görgő nélkül ma már nem is lehet egeret vásárolni, hiszen ez az egyik legfontosabb gomb rajta. A gamereknél is igen fontos, és játék közben nagyon hasznos is, de vásárláskor figyeljük meg, hogy mennyire pontosan lehet azt görgetni.

A egérpad használata funkcionális szempontból nem fontos, hiszen ezek az eszközök már annyira profik, hogy bárhol működnek.  Amennyiben meg szeretnénk óvni az egeret, akkor érdemes beszerezni egy megfelelő egérpadot is.