Gamer egérpad (172)

Összesen: 172
Rendezés

Találatok: 172

Legnépszerűbb termékeink

Gamer egérpadok

Az ezredforduló környékén, amikor még mindenki golyós egeret használt, elengedhetetlen volt az egérpadok használata. Ez sima és precíz felületet biztosított, így megfelelően tudott gördülni a kurzor mozgatásáért felelős golyó. Másrészt azért is előnyösek voltak ezek az egérpadok, mert megakadályozták, hogy a különböző szennyeződések ne okozzanak kárt az egérben.

Évekkel később azonban megjelentek az optikai egerek, amelyek nem igényeltek semmilyen alátétet, hiszen szinte minden felületen tökéletesen működtek, kivéve az átlátszó felületeket. A lézeres egerek pedig már kivétel nélkül bármilyen felületen használhatók. Ez azt vonta maga után, hogy egérpadokat munkához szinte nem is használunk. Azonban a játékokhoz mindenképp érdemes alátétet használni, hiszen villámgyors és precíz mozdulatokra van szükség. Ha az egér alatt van egy biztos felület, biztosak lehetünk benne, hogy élvezni fogjuk a játékot.

Mekkora egérpadra van szükségem?
A gamer egérpad nagysága attól függ, hogy milyen típusú játékokhoz szeretnénk használni. Értelemszerűen a kis csuklómozdulatokat igénylő játékokhoz tökéletesen megfelelnek a kisebb méretű alátétek. A kompetitív FPS játékosok leginkább nagyobb felületeket választank, ennek az az oka, hogy nagyon alacsonyra állítják az egér érzékenységét, és így tudnak hirtelen gyors mozdulatokkal a legpontosabban a megfelelő helyre rántani az egeret. Az ilyen játékosok csuklóból mozgatják az egeret, így nagyobb felületre van szükségük. A nagyobb méretek közé tartoznak a 40x45 centiméter nagyságú egérpadok, azonban vannak olyan típusok is, amelyek az egész asztalt betakarják. Ezek előnye, hogy egységes és esztétikus látványt nyújtanak, hiszen erre helyezhetjük a billentyűzetet és minden más kiegészítőt is.

A puha vagy a kemény egérpad a jó?
Erre a kérdésre nincs megfelelő válasz, hiszen ez teljesen igény és ízlésfüggő dolog. Vannak olyan játékosok, akik a szövetből készült alátéteket részesítik előnyben, és vannak olyanok, akik a keményebb anyagból készülteket kedvelik. A puhább típusokat leginkább az FPS játékosok használják, míg a kemény felületen az RTS profik szeretnek játszani, hiszen ezen jobban siklik az egér. Készülhetnek műanyagból, gumiból és még fémből is. Ezek általában letisztult külsővel rendelkeznek, nincs rajtuk semmilyen látványos grafika, legfeljebb a gyártó logója, míg a puhák általában valamilyen látványos ábrával vannak ellátva. Léteznek olyan egérpadok is, amelyek világítanak és USB hubként is funkcionálnak. A világítás szinkronizálható a billentyűzettel is, ami esztétikus és hangulatos látványt nyújt.

Azért, hogy minőségi játékot játszhassunk, mindenképpen szükségünk van egy jó egérpadra. Jó minőségű felületeket már 5-6 ezer forint körüli áron megvásárolhatjuk, de a határ a csillagos ég. Mielőtt egérpadot vásárlunk, mindenképp gondoljuk át, hogy milyen célra fogjuk használni, és ez alapján választani ki a megfelelő méretet, anyagot és dizájnt. Az egérpadok a kényelmes használatot és élvezetes játékot biztosítanak, emellett kímélik egerünket, és asztalunkat is megóvják a karcolásoktól.