Gamer szék (88)

Összesen: 88
Rendezés

Találatok: 88

Legnépszerűbb termékeink

Gamer szék választás körültekintően

Minél többet ülünk, annál fontosabb, milyen széket választunk. A gamer székek minősége éppen ezért bír nagy jelentőséggel; ha valaki a szabadideje nagy részét is üléssel tölti, akkor a szék megválasztása komoly odafigyelést igényel. Érdemes körüljárni, milyen a megfelelő gamer szék, mit kell mindenképpen szem előtt tartani és mi az, ahol esetleg kompromisszumot köthetünk.

Mindenekelőtt tudnunk kell, milyen a normális ülőhelyzet, milyen testtartást kell felvenni a monitor előtt ülve. Érdemes lentről kezdeni... A talp teljesen le kell érjen a földre ülés közben, ellenkező esetben a lábak és a csípő tartása egészségtelenné válik, illetve nagy nyomás nehezedik a comb hátsó izomzatára. A combok és a törzs által bezárt szögek nagyobbak legyenek a derékszögnél, lehetőleg 100-120 fokosak. Ez természetes tartást biztosít számunkra, illetve a szék támlája ebben a helyzetben képes a leginkább támasztani a hátunkat. Fontos, hogy a karunk számára megfelelő magasságban elhelyezett kartámasz álljon rendelkezésre. Ezek mellett még egy dolgot mindenképpen szem előtt kell tartanunk! Akármilyen izgalmas a játék, óránként legalább 10 percet töltsünk mozgással! Sétáljunk egyet, pezsdítsük fel kicsit a vérkeringésünket! Végezhetünk nyújtógyakorlatokat, körözzünk a nyakunkkal, karjainkkal, csípőnkkel és derekunkkal…

Milyen gamer széket válasszunk?
Mindenekelőtt a gamer szék ergonomikus tulajdonságait kell szem előtt tartanunk. Minél több időt töltünk a székben ülve, annál nagyobb jelentőséggel bírnak ezek a tulajdonságok. Nincs két egyforma testalkat, így nem létezik tökéletesen optimális gamer szék sem. Ezt a problémát azonban könnyedén orvosolhatjuk, ha állítható magassággal, dönthető háttámlával és ülőfelülettel, mozgatható karfával, illetve rögzíthető ülésszöggel rendelkező gamer széket választunk. A megfelelő ergonómiai tulajdonságokkal rendelkező szék nem gátolja a vérkeringésünket, így elkerülhetjük a nem megfelelő testtartásból adódó fájdalmakat is. Mivel a gamerek rendkívül sok időt tölthetnek ülve, ezért ez a tulajdonság kiemelt jelentőséggel bíz. 

A gamer szék kiválasztásánál érdemes figyelmet fordítani a szék anyaghasználatára is. Mivel ezek a székek kifejezetten nagy igénybevételnek vannak kitéve, fontos a megfelelő strapabírással rendelkező kárpitozás. Nem csak az a fontos, hogy a kárpit kopásálló és tartós legyen, hanem az is, hogy az anyaga képes legyen levegőzni. A gamer szék hosszú élettartama érdekében érdemes előnyben részesíteni azokat a darabokat, amelyek festett vagy krómozott acél lábazattal rendelkeznek. 

Érdemes külön szót ejteni a kartámaszról is. Noha nem kezeljük a gamer szék legfontosabb elemeként, egyáltalán nem mindegy, a székünk milyen támasszal készül. Mindenekelőtt legyen kellően stabil és állítható. Az állíthatóság azért fontos, hogy mindig a testtartásunknak megfelelő egészséges testhelyzetet vehessük fel. Ha a karfa túlzottan magasan helyezkedik el, a vállaink folyamatosan ellensúlyozzák az emelkedést és egy természetellenes állapotba kényszerítik a felsőtestünket. A túlzottan alacsony karfákkal sem járunk jobban, hiszen ezek esetében a testünk előre dől és meghajlik, a hátunk pedig megfájdul… Szerencsére ezek a problémák könnyedén elkerülhetők és megelőzhetők állítható kartámasz segítségével.

A gamer szék méretére is figyelmet kell fordítanunk. A kisebb lakások, illetve kisebb szobák esetében a szék fizikai mérete jelentőséggel bírhat. Habár a gamer székek esetében első pillantásra nem tűnik fel a méretbeli különbség, e tekintetben akár jelentősen is eltérők lehetnek. Sőt, nem csak méretválaszték, hanem a dizájn és színválaszték is igen széles lehet, így nem túlzás azt állítani, hogy olyan gamer széket választhatunk magunknak, amilyet csak szeretnénk. A legtöbb gamer szék egy versenyautó ülésére hajaz, azonban egyre többféle stílus kezd meghonosodni a gyártók kínálatában. Ma már könnyedén találhatunk olyan széket, ami irodai szék hatását kelti vagy épp elegánsabb megjelenéssel rendelkezik, ugyanakkor a gamer székek előnyös tulajdonságait mondhatja magáénak. A kategóriában Cooler master, Fury, Gamdias, Genesis, Kring, Lc-power, Natec, Next level racing, Playseat, Razer, Riotoro, Speedlink, Spirit of gamer, Tesoro, Trust, Unicspot, White shark székek is megtalálhatók. Ismerjük meg az Extreme Digital gamer szék kínálatát és válasszuk a számunkra leginkább megfelelőt!