XBOX 360 (6)

Összesen: 6
Rendezés

Találatok: 6

Legnépszerűbb termékeink

Az Xboxtól az Xbox One konzolig

Az Xbox játékkonzol története 2001-ben kezdődött: a hatodik generációs játékkonzolt ebben az évben dobta piacra a Microsoft Amerikában, majd a következő évben, Európában is. A konzol alapját 1998-ban rakta össze a Microsoft négy mérnöke néhány Dell laptopból. Az Xbox volt a Microsoft első próbálkozása a kézi játékkonzolok piacán. A 8 vagy 10 GB-os belső merevlemezzel rendelkező, és 8 MB-os memóriakártyával bővíthető konzolba épített Xbox Live szolgáltatás segítségével a gamerek internetes játékot is játszhattak. Az Xboxok gyártása 2005-ben fejeződött be; az utolsó Xbox játék a Madden NFL 09 volt. A játékkonzolokból 2006 májusáig több mint 24 millió darab kelt el; a legnépszerűbb játék a Halo 2 volt, több mint 8 millió eladott példánnyal.

Az Xbox 360
Az Xbox utódja, az Xbox 360 játékkonzol 2005-ben jelent meg. A hetedik generációs játékkonzolnak indulásakor két típusa volt beszerezhető, a Core és a Premium; az utóbbi gazdagabb felszereltségével tért el az előbbitől. Később megjelent az Elite is, mint a legtöbbet kínáló csomag, a Core-t pedig felváltotta az Arcade. A 20, 60, 120 vagy 250 GB-os merevlemezzel rendelkező Xbox 360 játékkonzol CD-t és DVD-t tud lejátszani, Blu-rayt nem. Egyes előző generációs Xbox-játékokat is tud futtatni, ám ehhez merevlemezre van szükség. Az Xbox 360 játékkonzolból 2012 szeptemberéig több mint 68 millió darabot adtak el; a legnépszerűbb játék a Halo 3 volt, amelyből több mint 5 millió kelt el.

Az Xbox One
A Microsoft nyolcadik generációs játékkonzolja, az Xbox One 2013 májusában jelent meg az Egyesült Államokban, és 2014 szeptemberében Magyarországon. A Blu-ray-meghajtóval rendelkező konzol kompatibilis az x86-64 utasításkészlettel, és 8 GiB DDR3 memóriát tartalmaz. A konzol nyolcmagos, 1,75 GHz-es AMD x86-64 processzorral működik, és 32 MiB belső eSRAM memóriát tartalmaz. A konzol külső meghajtókkal bővíthető, és 3 db USB 3.0 porttal, illetve HDMI-csatlakozóval felszerelt. Az Xbox One vezeték nélküli kontrolleren két operációs rendszer fut, egy az alkalmazások futtatására alkalmas Windows 8-alapú többfeladatos kernel, illetve egy a játékok futtatására szolgáló Xbox OS rendszer. A 1080p Kinect kamerával rendelkező nyolcadik generációs játékkonzolból 2013 decemberéig 3 millió darabot adtak el.

Az Extreme Digital kínálatában megtalálható Xbox játékkonzol mellé választhatsz akár több játékot is, saját magadnak vagy ismerősödnek ajándékba. A konzolok mellett laptopok, táblagépek és okostelefonok széles választéka is vár Téged.