1 690 Ft

tudtad?

Rendelésedet ingyen átveheted szaküzletünkben vagy eMAG easybox  csomagautomatában!  Rendelj akár most!

Hasonló elérhető termékek

Farkas Péter - Nyolc perc

Magvető Könyvkiadó, 2008
112 oldal
ISBN: 9789631425611

Részletes leírás »
1 690 Ft

Elfogyott

Részletes leírás

Farkas Péter - Nyolc perc

Ha hirtelen - egy pillanat alatt - meghalna a Nap, ebből nyolc percig nem vennénk észre semmit, mert nyolc percig tart, amíg a sugárzás eléri a Földet. Farkas Péter elbeszélésének két szereplője - két öregember: egy férfi és egy nő - ebben a "nyolc percben" végzi el mindennapos halálgyakorlatait, amelynek középpontjában mégsem a halál, hanem a szerelem áll: az egyetlen olyan dolog, amely túléli, túlélheti a test és a szellem leépülését, a hús felbomlását. Farkas Péter kíméletlen pontossággal szembesít bennünket azzal, hogy mi vár ránk, ha egyszer majd "elmarad az emlékezetünk", s nem azért lesz nehéz megmondanunk, hogy kik vagyunk, mert nem ismerjük önmagunkat, hanem azért, mert tényleg nem tudjuk. A remény azonban - hogy talán mégis marad belőlünk valami - nem megszépíti az elbeszélést, hanem bizonyossággal lát el bennünket: akármi történik is velünk, végig kell csinálnunk. "Az öregasszony mellkasa mozdulatlannak látszott, de az öregember tudta, hogy lélegzik. Lehajolt, két kezébe fogta az öregasszony arcát, és lassan, de határozottan szólongatni kezdte. Az öregasszony hamarosan nyitogatni kezdte a szemét, aszimmetrikusan, hol az egyiket, hol a másikat, de újra és újra visszacsúszott az öntudatlanságba. Az öregember rendületlenül szólongatta tovább, ismételte a nevet, hiszen csak úgy és csak addig tarthatja meg az öregasszonyt, amíg meg tudja szólítani, meg tudja nevezni. Tudta, ha nem hívja folyamatosan, átsiklik, áthúzzák a másik oldalra, ahol legelőször a név bomlik el, előbb, mint a vér, a lélegzet vagy a sejtek."

Teljes leírás

Specifikációk

Cikkszám
91747
Gyártó
Magvető Kiadó
Garancia
nincs
Kiadó
Magvető Könyvkiadó
Oldal
112
Könyv témája
Regény

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!