1 890 Ft

tudtad?

Rendelésedet ingyen átveheted szaküzletünkben vagy eMAG easybox  csomagautomatában!  Rendelj akár most!

Hasonló elérhető termékek

Sebők László - Más világok

Göncöl Kiadó, 2007144 oldalISBN: 9789639183520

Részletes leírás »
1 890 Ft

Elfogyott

Részletes leírás

Az elsőkönyves szerző itt összegyűjtött írásainak többsége már megjelent különböző irodalmi folyóiratokban (Holmi, ÉS, Magyar Napló, Életünk). A kötet mégsem egy novellagyűjtemény – a koncepcionális válogatás és sorrendbe állítás, a részeket összekapcsoló szellemi szál egységes egésszé alakítják a művet. Az egyes történetek röviden nem összefoglalhatók, ugyanis a több szálon futó események folyton keresztezve egymást szövetként kapcsolódnak össze. A mesélő személye és a történetben betöltött szerepe, a színhely és az időpont mind bizonytalan, és mondatról mondatra változó. Éppen ez a tisztázatlanság jelenti azt az intellektuális játékot, kalandot, amely az olvasót magával ragadja és folyamatos összpontosításra kényszeríti. A tizenegy rövid prózát közreadó kötet hősei a reális és a szürreális világ határmezsgyéjén élnek. Bejárnak földrajzilag meghatározható helyszíneket – Pécs, Balaton, Budapest, a kanadai vadon –, de megfordulnak olyan vidékeken is – Reményfok –, melyeket még nem mértek fel a topográfusok. Az idő, amiben a történetek megesnek, szintén változó. A szövegekben a jelen, a közelmúlt – a puha diktatúra – ideje éppúgy fellelhető, mint a középkor elképzelt világa, és a szerző olykor egy történeten belül is egymásra nyit több korszakot. A szereplők a maguk helyét keresik a nekik szabott térben, sorsuk válságos pillanataiban. „Főképp arra várok választ, hogy ki vagyok, és miért vagyok. Egyelőre még a nevemet sem tudom. Zsozsónak hívnak, de aligha ez a valódi nevem. Az ugyanis a szívünkbe van írva – mondja tanítóm, Wágner úr –, s ha magunkba nézünk, elolvashatjuk. Értem, amit mond, de ki meri leütni szíve lakatját?” A hangulatokat erősítő fotótöredékek nem illusztrációk, hanem részei a vízióknak, szerves kötődésük a szöveghez új minőséget hoz létre.
Teljes leírás

Specifikációk

Cikkszám
92080
Gyártó
NO NAME

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!