149 900 Ft

Hasonló elérhető termékek

Olympus Zuiko 14-54/F2.8-3.5 objektív

Nagylátoszögû Zoomobjektív
Aszférikus lencsetag
67mm szûrõméret

Nem kapható

149 900 Ft

Részletes leírás


Olympus Zuiko 14-54/F2.8-3.5

A kiváló minõségû, nagylátószögû zoom-os objektív 35mm-es fényképezõgépre vonatkoztatva 28-108 mm-es gyújtótávolságnak felel meg. Erõs fénygyûjtõ erejének köszönhetõen, ideális az adott fénynél történõ fényképezéshez. Világos, sokoldalú objektív, amely nagylátó-szögű felvételek készítésére és telefotózásra is alkalmas, ezért ideális alapobjektív.

Erős fénygyűjtő erejének köszönhetően, ideális az adott fénynél történő fényképezéshez.


Bárki, aki 35 mm-es filmhez tervezett objektívet használ olyan digitális fényképezõgéppel, amelynek szenzorja kisebb a filmnél, ismeri a látószög csökkenésének potenciális problémáját. A Four Thirds megoldja ezt a problémát. Mivel az objektív minden esetben a szenzornak megfelelõen optimalizált, nem kell többé megelégednie az amúgy drága, nagylátószögû objektívekkel, amelyek nem teljesítenek az elvárásoknak megfelelõen. A Four Thirds szabvánnyal azt a látószöget kapja, amelyet elvár. A Négyharmad szabványú objektívek normál gyújtótávolsága kb. 25mm. A 35mm-es formátumú fényképezőgép-objektívek 50mm-es standard gyújtótávolságához viszonyítva a látószög kétszer nagyobb.

Objektív felbontóképesség és a sarkok besötétedése
Mivel a filmek nagy többsége “toleráns”, régebben nem volt szükség nagy felbontást biztosító objektívekre. A digitális érzékelők megjelenésével azonban ez megváltozott. A hagyományos lencse rendszerek egyszerűen nem képesek olyan mértékű felbontásra, amelyre szükség lenne az elektronikus érzékelőkhöz. Mivel a modern multi-megapixel kamerák nemritkán mindössze 5 vagy 6 mikronnyi pixel sűrűséggel rendelkeznek, az eredmény sajnos átfedés vagy minőségromlás lesz. Éppen ezért az érzékelő valódi teljesítménye egyáltalán nem használható ki. A problémát tovább fokozza az egyre nagyobb pixelszám és az egyre kisebb érzékelő méret.
A FourThirds szabvány szerint tervezett objektívek garantálják, hogy a képérzékelő nem hagy többé kívánnivalót maga után. A speciális gyártási folyamatok során elért különlegesen finom felbontás tökéletes érzékelő teljesítményt garantál.

Tiszta kép a bal széltől a jobb sarokig
Valamennyi Four Thirds szabványra -optimalizált objektív ún. telecentrikus optikával rendelkezik. Az elektronikus érzékelõk felépítésébõl következik, hogy elvesznek kép adatok, valamint gyakran jön létre interferencia, ha a fény nagy beesési szögben esik a képrögzítõre. Ekkor jön létre a sarkok elsötétedésének jelensége, azaz a kép széleinek romlik a minõsége. Ez elsõsorban teljes formátumú (full-format) érzékelõvel felszerelt fényképezõgépeknél fordul elõ, ahol az objektíveknek széles körben kell továbbítaniuk a fényt, hogy az elérjen minden egyes sarkot.
A Four Thirds szabvány szerint optimalizált telecentrikus objektívek garantálják, hogy a fény a szenzort a megfelelő szögekben éri el. Ezáltal a szín, a képtisztaság és a fény garantáltan egyenletes lesz a kép minden pontján..

35mm-es analóg fényképezőgépekhez tervezett objektív. A film „toleráns” a szögben érkező fénnyel szemben. A film nagyobb felbontóképesség esetén is a fényerő kritikus csökkenése nélkül gyűjti össze a nagy beesési szögben érkező fényt.

35mm-es analóg fényképezőgépekhez tervezett objektív. Amikor nagy szögben érkezik a fény a szenzorra, a következő hatások léphetnek fel.
1) Visszaverődés a szomszédos pixeleken
2) Áthallás a szomszédos pixelek között
3) A fényerő csökkenése, mivel a szenzor nem tudja felfogni a fény egy részét.
Ezek a hatások csökkentik a jel-zaj arányt, és gyengítik a színek reprodukcióját. Négyharmad szabvány: kb. 18 x 13.5mm (átmérő: 22.5mm) APS formátum: kb. 24 x16mm (átmérő: 28.8mm) 35mm-es formátum: 36 x24mm (átmérő: 43.3mm)

Közel telecentrikus ZUIKO DIGITAL objektívek. Az objektívek közel telecentrikus felépítése a Négyharmad szabványnak megfelelően optimalizált, és biztosítja, hogy a fény majdnem merőleges szögben érkezzen a szenzorra. Így biztosítja a színt, élességet és nagyobb fényerőt egészen a sarkokig.


Szabványosítás
A Four Thirds a digitális SLR fényképezőgéprendszerek igényei szerint kialakított technológiai szabvány, amelyet azért terveztek, hogy maximálisan kihasználhatóvá váljon a képszenzorok és a lencsék teljesítménye. Mindehhez meghatározó szabványokat kell felállítani három szinten:

 • mechanika
 • optika
 • kommunikáció

  Mechanikai szabványok
  Az objektív és a rögzítés típusa, mérete valamint formája szabványosított, hogy könnyen lehessen cserélni az objektíveket. Hasonlóképpen meghatározott a fókuszcsík és a bajonett síkja közötti távolság , valamint a képérzékelő helyzete az objektív hátsó részéhez képest.

  Optikai szabványok
  Az objektív és a rögzítés típusa, mérete valamint formája szabványosított, hogy könnyen lehessen cserélni az objektíveket. Hasonlóképpen meghatározott a fókuszcsík és a bajonett síkja közötti távolság , valamint a képérzékelő helyzete az objektív hátsó részéhez képest.


  Kommunikációs szabvány
  Az objektív és a váz ma már nem képez különálló egységet. A Four Thirds szabványosított kommunikációs rendszer értelmében e két egység kommunikál és információt közöl egymással.

  A bajonett és a foglalat típusa, mérete és formája szabványosított, így lehetővé teszi az objektívek cseréjét. A fókuszsík és az objektív foglalat (a foglalat belső pereme) közötti távolság, valamint a szenzornak az objektív hátuljához viszonyított helyzete is meghatározott.

  A FourThirds csapat ezt a méretet választotta, mivel ez az, amely optimálisan tesz eleget a különféle követelményeknek: kiváló képminőség, hangtalan működés, különböző pixelméretek kezelése a jövőre nézve, telecentrikus lencsék használata


  Nyitott szabvány
  A Négyharmad szabvány szándékosan nyitott szabvány. Ez annyit jelent, hogy minél több váz, objektív és tartozék gyártója alkalmazza, annál jobban bővül az egymással kompatibilis termékek köre. Ennek eredményeképpen a fotósok rendelkezésére álló felszerelések és választási lehetőségek is bővülnek.


  Forrás: Olympus.hu

 • Teljes leírás

  Specifikációk

  Cikkszám
  3867
  Gyártó
  OLYMPUS
  Garancia
  1 éves
  Gyújtótávolság
  14 - 54 mm
  Felépítés
  15 lencse 11 csoportban beleértve 3 aszférikus lencsetagot
  Apertura tartomány
  2.8/3.5 - 22
  Minimum fókusz távolság
  0.22 m
  Nagyítás
  0.26x
  Látószög
  75-23 fok
  Hossz
  87.5 mm
  Súly
  435 g
  Fő jellemzők
  Filter méret
  67 mm
  Teljes specifikáció

  Vásárlóink véleménye a termékről

  Termék átlagos értékelése

  5 /5 Értékelés
  5 csillag
  5
  4 csillag
  0
  3 csillag
  0
  2 csillag
  0
  1 csillag
  0

  Legújabb értékelés

  (2009 febr. 25)

  Olympus Zuiko 14-54/F2.8-3.5 objektív
  Olympus Zuiko 14-54/F2.8-3.5 objektív

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Nagyon jó képminőség,kiváló rajz,kiváló kontraszt és fényerő!Ajánlom mindenkinek!

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  (2008 aug. 23)

  Olympus Zuiko 14-54/F2.8-3.5 objektív
  Olympus Zuiko 14-54/F2.8-3.5 objektív

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Nem tudom, hogy ismeritek-e azt a fajta megnyugtató érzést, amit egy tökéletes eszköz nyújt? Végre eljutottam oda, hogy nem kell állandóan a kompromisszumokon agyalnom, csak fotózok szabadon. Rövidke (35 éves) hobbyfotós pályafutásom alatt először érzem ezt egy objektívvel kapcsolatban. Ne gondolkozz! Vedd meg!!!

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  (2008 ápr. 14)

  Olympus Zuiko 14-54/F2.8-3.5 objektív
  Olympus Zuiko 14-54/F2.8-3.5 objektív

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Szerintem fantasztikusan jó objektív rendkívül jól össze van rakva pontos és gyors a AF egyszóval jó,nem bántam meg a vételt. A Visegrádi utcai üzletben a kiszolgálás mint mindig rendkívül jó, korrekt udvarias és segítőkész eladók.

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  Mások ezt is vásárolták!

  Extra Garancia Standard

  A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
   

  Extra Garancia Balesetbiztosítás

  Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

   

  Extra Garancia Prémium

  Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

  További információért kattints ide!