Női borotvák

Találatok: 6

Női borotva választék – amit érdemes tudni a női borotvákról

A női borotva népszerűsége ma is töretlen, habár rengeteg kihívója akadt az utóbbi években és évtizedekben. A népszerűségének több oka is van, hiszen a női borotva ma is az egyik legegyszerűbbek használható, leggyorsabb és legolcsóbb szőrtelenítési eljárás a hölgyek számára. Az alapvető kérdés mégis mindig felmerül: mi a különbség a hagyományos, férfiak részére tervezett, illetve a nő borotvák között?

A két nem számára tervezett borotvák közötti alapvető különbség a pengék dőlésszögében mutatkozik meg. A meredek dőlésszöggel rendelkező férfi borotvák képesek megbirkózni az erős szakállal is, a női borotváknak azonban ilyen képességekre nincs szükségük. Ez a tulajdonságok magyarázza, hogy a női borotvák biztonságosabban használhatók, illetve a pengék közelebb helyezkednek el egymáshoz, így nem kell felületi sérülésektől tartani. A közeli pengéknek köszönhetően elkerülhetjük a borotválást követő kellemetlen feszítő érzést is. Általános tévhit, hogy a női borotvák pengéi kevésbé élesek. Mivel a gyártók általában ugyanazokat a pengéket építik be a női és a férfi borotvákba is, így ez a teória cáfolható. Akkor mégis miért érdemes női borotvát választani a klasszikus férfi borotvák helyett?

A nők és a férfiak rendszerint más-más testrészüket borotválják. Míg a férfiak jellemzően az arcukon alkalmazzák ezeket a kézi borotvákat, addig a hölgyek a testük több részén, nagyobb felületen is alkalmaznak borotvákat. A női borotvák nyele alkalmasabb a nagy felületek borotválására, kényelmesebb és biztonságosabb a fogásuk, így nem kell attól tartanunk, hogy felsértjük az érzékeny bőrfelületeket. A női borotvák íveltebbek is annak érdekében, hogy jobban látható legyen a bőrfelület, amit épp borotválunk.

A női borotválkozás akkor garantál kényelmes és kíméletes szőrtelenítést, ha betartjuk azokat a javaslatokat, amelyek szinte alapvetőnek mondhatók. Mindig zuhanyzás vagy fürdés után borotváljunk, hiszen a meleg víz hatására megpuhulnak a szőrszálaink és a szőrtüszőinket is kitágulnak. Ennek köszönhetően a borotválás kíméletesebb. Az sem mellékes szempont, hogy a puhább szőr kevésbé veszi igénybe a borotvát, így tovább élvezhetjük a könnyed siklást. Mindig a szőr növésével ellentétes irányban kell borotválnunk, csak így lehet a végeredmény olyan sima bőr, amilyet szerettünk volna. Érdemes olyan női borotvát választani, ami beépített kondicionáló csíkokat tartalmaz, ez hozzájárul a hidratáltabb bőr eléréséhez.