Párásító, légnedvesítő

Találatok: 70

Légpárásítás az egészséges környezetért

Hogy hosszú ideig megőrizzük jóllétünket, nem csak szervezetünket, de környezetünket is egészségesen kell tartanunk. Az sem mindegy milyen levegő vesz minket körül. Fontos, hogy tiszta legyen, s megfelelő legyen a páratartalma. Ennek fenntartásában segítségünkre lehet egy légtisztító, vagy párásító készülék.

Légnedvesítő típusok és tulajdonságaik
Főként télen, a levegő kiszáradhat. Az alacsony páratartalmú levegő, rossz hatással van légúti szerveinkre. Hogy helyre állítsuk a páratartalom szintet, célszerű beszereznünk egy légnedvesítő készüléket. A dolog azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Több típusú eszköz közül kell ugyanis kiválasztanunk, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb. A meleg párásító vízgőzt juttat a levegőbe. Előnye, hogy nincs szűrőbetéte melyet cserélgetni kell, hosszú élettartamú, s tökéletes higiéniát eredményez. Viszont elég magas az áramfogyasztása, s kisebb szobák párásítására nem igazán alkalmas. A hideg párásító készülékek nem melegítik fel a vizet, ezáltal hidegebb párát állítanak elő. Ez hőmérsékletben is megmutatkozhat. Automatikusan szabályozzák a páraszintet, kevesebb energiát használnak, s hosszú távon is képesek folyamatosan üzemelni. Itt azonban már jelen van a nedvesítő betét, melyet időnként cserélni kell.
Az ultrahangos párásító, a hideg párolók egyik fajtája. Működése során a vizet mikroszkopikus cseppeké porlasztja. Előnye, hogy csendben végzi munkáját, intenzitása szabályozható. Hátránya viszont, hogy mivel a vízben lévő anyagokat, például a vízkövet is kiporlasztja, így vízlágyító patron használatát igényli.

A légmosók a párásításon kívül képesek kiszűrni a levegőben lévő szennyeződéseket is. Ilyen lehet a por, apróbb szöszök, pollenek, speciális ionizálóval pedig különféle baktériumok ellen is hatásos. Ez hatékonyabb eredményt biztosít, azonban költségesebb, és többszöri karbantartást igényel. Léteznek ventilátoros párologtató készülék is. Egy ilyen levegő párásító egyszerűen egy nedves szivacsos szűrőn szívja át a levegőt.

Extra funkciók
A párásítás tehát nagy szerepet játszik az egészséges életmód fenntartásában. Hogy milyen típusú vagy tulajdonságú készülékre van szükségünk az igény szerint változhat. A párásító típusának kiválasztása után, gondolhatunk olyan extra tulajdonságokra, mint a csendes éjszakai üzemmód, vagy az aromaterápiát is lehetővé tévő illóolaj adagoló. A választást jelentősen befolyásolhatja az anyagi helyzet. Ha azonban mindenképp szükséges, például allergiában szenvedünk, akkor ne spóroljunk a készüléken!

Az Extreme Digital számos párásítókészüléket kínál. ultrahangos hidegpárásító készülék, meleg párásító, és légtisztító berendezések széles választéka áll rendelkezésedre.