Hajvágó

Találatok: 89

Hajvágó otthonra – Miért jó a hajnyíró?

A rövid haj kényelmes viseletet biztosít, de igen gyakran vágni kell. Ha nem szeretnénk havi rendszerességgel fodrászhoz rohangálni, érdemes vásárolnunk egy megfelelő minőségű hajvágó gépet. Egyszeri befektetésről van szó, aminek a kereskedelmi ára tulajdonképpen egy hajvágás árával azonos. Így biztosak lehetünk benne, hogy megtérülő befektetés lesz, hiszen nagyon sok alkalommal használhatjuk, ilyen módon pénzt és időt takarítva meg.

A hajvágó vagy hajnyíró legnagyobb előnye, hogy roppant egyszerűen használhatjuk. Nincs szükségünk különösebb jártasságra, csupán némi odafigyelésre vagy kézügyességre. Némi gyakorlattal akár saját magunkat is megnyírhatjuk, de ideális megoldást jelent a családtagok és a gyermekek frizurájának alakítására is. A piacon kapható készülékek gyakorlatilag kivétel nélkül alkalmasak az otthoni használatra, azonban érdemes elkerülni az úgynevezett no-name termékeket. Ezek esetében a leggyakoribb hiba a vágóélek nem megfelelő illeszkedéséből adódik, ami miatt általában a vágás is lehetetlenné válik. Mindenképpen érdemes tehát megbízható helyen megbízható gyártó termékeit választani.

A termékkínálatban rendszerint kétféle megoldással találkozunk. Az egyik az állítható vágófejes hajnyíró. Ezek roppant egyszerű és kényelmes kezelhetőséget tesznek lehetővé, hiszen a megfelelő vágási hajhossz megválasztása csupán egy mozdulat. Ezek használata roppant egyszerű, viszont figyelni kell arra, hogy használat közben el ne mozduljon, mivel az egyenetlen hajhosszt eredményezne. Szerencsére a mai modern hajvágók esetében gyakorlatilag nem kell attól tartanunk, hogy a beállítás elmozdul, hiszen a vágófej beállításait megfelelő anyaghasználatú tartozékok és elemek biztosítják. Ez magyarázza, hogy a kínálat jelentős hányadát ilyen állítható vágófejes hajvágók teszik ki, ezekre nagyobb kereslet mutatkozik az utóbbi években.

A cserélhető vágófejes változat esetében magától értetődik, hogy a vágófejek megválasztásával határozzuk meg a vágott haj hosszát. Mivel a vágási hossz lehetőségeit a cserélhető vágófejek száma határozza meg, így ennél a típusnál kevesebb lehetőségünk van, mint az állítható vágófejek esetében, ahol akár milliméterenkénti beállításra is van lehetőség.

A hajvágók között megtalálhatjuk a hagyományos hálózati kábellel rendelkező készülékeket és az akkuval rendelkező hajnyírókat is. Mindkét típus rendelkezik néhány előnyös tulajdonsággal, így nem lehet kijelenteni, hogy az egyik vagy másik megoldást érdemes előnyben részesíteni. A hálózati kábellel rendelkező hajvágók mindig üzemkészek, kényelmesen használhatók, de esetükben számolni kell magával a kábellel, ami nyiratkozás közben néhányszor biztosan körbetekeredik a delikvensen… A kereskedelemben kapható olcsó lakossági készülékek esetében a csomaghoz rendszerint mellékelnek egy apró olajozó tartályt, amely használata sokáig kifogástalan működést biztosít ezeknek a készülékeknek. Minden háztartásban helye van ezeknek a készülékeknek, az alacsony áruknak köszönhetően nagyszerű döntést jelentenek mindenki számára.