Sampon

Találatok: 7

Megfelelő sampon a szép és egészséges hajért

A sampon kiválasztása során ezeregy kérdéssel szembesülünk, ezek közül néhány szempontot valóban érdemes szem előtt tartani a vásárlás során. Jelenleg hatalmas reklámzajban élünk, több világmárka reklámjaival óránként találkozhatunk a tévéreklámokban, újságokban és az interneten. Az ismerősen csengő márkanevek helyett érdemes az összetevőkre fókuszálni, hiszen a termék minőségét elsősorban ezek határozzák meg.

Ha jó kapcsolatot ápolunk a fodrászunkkal, minden bizonnyal hasznos információkat oszthat meg velünk a saját hajunkról. Biztosan szívesen mond szakmai véleményt arról, milyen állapotban van a hajunk, miért töredezik, miért zsírosodik vagy éppen miért szárazabb a normálisnál. Ha rendszeresen ellátogatunk hozzá, bizonyosan arról is információval szolgál, hogy megfelelő ütemben növekszik-e a hajunk, illetve lassú növés esetén beszélhet ennek a lehetséges okairól. A fodrász visszajelzései sokat segíthetnek abban, hogy jól válasszunk sampont, illetve mindig a hajunk állapotának leginkább megfelelő készítményt rendelhessük meg.

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a sampon vásárlás során inkább kizárni kell egyes összetevőket, mintsem keresni a termékekben. Mivel egyes összetevők ronthatnak a különböző hajproblémákon, ezért hajprobléma esetén érdemes konzultálnunk szakemberrel is.

Szerencsére a legtöbben normál hajtípussal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a haj megfelelően zsírosodik, illetve megfelelő arányban hullik. A sampon választás során nekik van a legkönnyebb dolguk, hiszen számukra minden normál hajtípushoz gyártott sampon megfelelő lehet. A boltok polcain rengeteg gyártó termékeivel találkozunk, így a döntés egyáltalán nem egyszerű. Ha nem szeretnénk kockáztatni, hogy a kiválasztott sampon rossz hatással lesz a hajunkra, válasszuk a gyermekek számára készített normál samponokat.

Ez nem jelenti azt természetesen, hogy nem érdemes időt szánnunk a különböző termékek összetevőinek vizsgálatára. Szakértői segítség nélkül csupán a saját tapasztalatunkra és megérzéseinkre hagyatkozhatunk. Érdemes tenni egy-egy próbát a számunkra ígéretes termékkel, majd mosás után megfigyelni a saját hajunkat, milyen állapotban van. Az elsődleges szempont, hogy a haj puha és kellemes tapintású legyen. Ez természetesen nem azért fontos szempont, hogy kellemesebb érzés legyen simogatni a hajunkat, hanem a hajszálak tisztításának és regenerálásának is fontos fokmérője. Ha a haj tapintása nem túl kellemes, az esetben nagy valószínűséggel túlszárítottuk vagy pedig zsíros maradt. Nem szabad elfelejteni, hogy csakis a haj megfelelő ápolásával érhetjük el, hogy mindig szép legyen, illetve sokáig megőrizze fiatalos állapotát és szépségét.