Mozgásfejlesztő eszköz

Találatok: 1

Milyen mozgásfejlesztő eszközt válasszunk?

A mozgásfejlesztés, főleg gyermek korban, de később is igazán fontos. Mind a természetes, egészséges fejlődés, mind pedig valamilyen sérülés, vagy rendellenesség kezelésében sokat segíthet. Ahhoz, hogy a gyermek mozgásszervrendszere egészségesen fejlődjön ki, megfelelően karban kell tartani. Ez nem nagy ördöngösség, egyszerűen csak hagyni kell, hogy kússzon, másszon, szaladjon, játsszon, esetleg valamilyen sportra is beírathatjuk. Speciális esetben azonban segédeszközökre lehet szükség. Az ilyen eszközökkel való fejlesztés célja a képességek függvényében való legjobb eredmény elérése. Bár a fejlesztést szakember végzi, egy-két módszert mi magunk is elleshetünk, s otthon is folytathatjuk a gyakorlást. Ehhez pedig be kell szereznünk néhány eszközt.

Hogy pontosan milyen eszközre van szükség, azt természetesen helyzet függő. Általános esetekben azonban a következő segédeszközökkel nem foghatunk mellé:

  • A zselés gumi lépegetők mókás, izgalmas játéklehetőséget kínálnak. Átlátszó mivoltából elrejthetsz alatta tárgyakat, feladványokat, de egyszerű lépegetőként is sokat segíthet.
  • Az érzékelőkorongok és tapintásérzékelők a felnőtteket is próbára tehetik. Bekötött szemmel a mintázatokat lábbal kell kitapintani, majd meghatározni, s kézzel megkeresni párjukat.
  • Az alagút a gyermekek nagy kedvence. Nagyszerűen lehet benne bújócskázni. A móka közben pedig fejleszti a mozgáskultúrát, s a térérzékletet.
  • Az egyensúlyozó tölcsér, ahogy nevéből is következik, az egyensúlyérzéket fejleszti. A bölcsőben való ringatás élményét felidézve, a magtartás zavaros gyermeken is segít.
  • Az ülőpárnák és labdák multifunkciós eszközök. Fejlesztik az egyensúlyt, a koordinációt, a stabilitást, és erősítik a mozgásszerveket.

Mivel a mozgás az idegrendszer fejlődésre is hatással van. Mozgásfejlesztő terápiával a szellemi fejlődést is segíthetjük. Nézz körül az Extreme Digital mozgásfejlesztő eszközei között, s válasz közülük, hozzájárulva ezzel gyermeked egészséges fejlődéséhez!