Epilátor, női borotva

Találatok: 95

Sima bőr egész évben

A szőrtelenítésre használható eszközök választéka ma már óriási. A gyanta, a borotva és a szőrtelenítő krémek kiváló alternatívája az epilátor. Az epilátor segítségével viszonylag gyorsan és tartósan szabadulhatunk meg a nem kívánt szőrszálaktól. Az epilátor apró, forgó tárcsái segítségével, gyökerestől távolítja el, akár a 0,5 mm-es szőrszálakat is. Minden epilátor más-más kiegészítővel és speciális funkcióval rendelkezik, így biztosan mindenki megtalálja a saját elvárásainak megfelelő gépet. Epilátor vásárlás előtt, az alábbi szempontokat érdemes megfontolni.

Wet & Dry opció
Bár a szőrtelenítő eljárás jobban működik a száraz bőrön, egyre több epilátor használható zuhanyzás közben vagy a kádban ülve. Ezek az eszközök 100%-ban vízállóak, folyóvíz alatt is tisztíthatóak. Rendszeres használatukkal szinte teljesen fájdalommentessé válik a szőrtelenítés.

Csipeszek száma
Fontos szempont, hogy az epilátor fej, hány darab csipeszt vagy lemezt tartalmaz. Minél több a csipesz, annál gyorsabb a szőrtelenítés, azonban a fájdalomérzet is nagyobb lehet. Egyes modellek több epilátor fejjel is kaphatóak.

Fájdalomcsökkentés
Az epilálás kezdetekben kisebb fájdalommal járhat, hiszen az epilátor a szőrt gyorsan és gyökerestől húzza ki. Rendszeres használat esetén azonban a fájdalom jelentősen csökken és a kezelés időtartama is rövidül. Vannak olyan epilátorok, amelyek a fájdalom csökkentésének céljából extra kiegészítőket tartalmaznak. Ilyen például a ráilleszthető jeges hűsítő, a hűsítő kesztyű, és a masszázs görgők.

Szőrteleníteni kívánt terület
A legtöbb nő az epilátort a lábaira és karjaira használja. Amennyiben szeretné a gépet más testrészein is alkalmazni, például hónaljon, bikinivonalon, vagy arcon, akkor javasolt olyan modellt választani, amely különleges, erre a célra kifejlesztett kiegészítő fejeket vagy precíziós sapkát is tartalmaz. A nagyobb felületekre kifejlesztett epilátor fejet ne használja érzékeny területeken!

Vezetékes vagy vezeték nélküli epilátor
A vezeték nélküli epilátor használata kényelmes, mert amellett, hogy könnyű elcsomagolni, kiváló választás nyaralás idejére, általában víz alatt is használható. A vezetékes epilátorok viszont erősebbek, hiszen a használat során folyamatosan áramellátást kapnak, így nem kell foglalkozni a megfelelő és rendszeres töltéssel sem.

Sebességfokozatok száma
Manapság a legtöbb epilátoron két sebességfokozatot találunk, de még mindig kaphatóak olyan alacsonyabb árú epilátorok is, amelyeken csak 1 sebességfokozat van. Kezdőként, vékony szőrszálakhoz és a nehezen elérhető, érzékeny területekhez érdemes a kisebb sebességbeállítást választani, ezért ebben az esetben a két sebességfokozatú gép jelent megoldást.

Beépített fény opció
A beépített fény nagyszerű kiegészítő, hiszen segítségével a legapróbb, legfinomabb szőrszálak is láthatóvá válnak. Használata még alaposabb epilálást tesz lehetővé.

Epilátor ár
Az epilátorok ára széles skálán mozog. Már néhány ezer forinttól kaphatóak készülékek, azonban a legdrágább szettek is gyorsan visszahozzák az árukat. Az epilátor ára függ a márkától, a kiegészítő fejek számától, és az egyéb kiegészítő opcióktól is. Bizonyos epilátorok mellé tároló táska, tisztító kefe és epilátor fej védő sapka is jár.

További szempontok
Érdemes átgondolni, hogy milyen epilátor fejjel rendelkező készüléket szeretnénk. Választhatunk hagyományos csipeszelő tárcsás, billenő fejes, vagy akár ellentétes irányba forgó, dupla epilátor fejű gépek közül is. Előnyt jelenthet az is, ha az epilátor feje eltávolítható és folyó víz alatt tisztítható.

Bármelyik típusra is essen a választás, biztosak lehetünk abban, hogy az epilátorral szőrtelenített terület akár 3-4 hétig sima és bársonyos marad.