Alkategóriák

Aktivitásmérő, fitnesz karpánt (127)

Aktivitásmérő, fitnesz karpánt (127)

Összesen: 127
Rendezés

Találatok: 127

Legnépszerűbb termékeink

Aktivitásmérő és fitnesz karpántok

Az okostelefonok szinte már mindenki számára ismertek, már alig van olyan ember, aki ne használná őket, kortól és nemtől függetlenül. Ez az okostelefon forradalom megelőlegezte más okos készülékek feltalálását. Okostelefonok, okos otthon, számtalan olyan készülék van már a piacon, amelyeket otthonunkban helyezhetünk el. Ezeket összepárosítani tudjuk mobiltelefonunkkal, és általa, bárhol is legyünk, vezérelni tudjuk a világítást, a mosógépet, a sütőt vagy akár a légkondicionálót. Az okosredőnyöket sem szabad kihagyni, hiszen ezek is az okosotthon szerves részét képezik. Segítségükkel nem csak fel és le tudjuk húzni az elektromos redőnyeinket, hanem azt is meg tudjuk parancsolni neki, hogy azt milyen fényviszonyok között tegye meg.

Igen sok féle okoseszköz közül válogathatunk a piacon. Az ilyen találmányok javítanak életminőségünkön, megkönnyítik a háziasszonyok dolgát, ha például mosásról van szól. Azonban vannak olyan eszközök, ilyenek az okosórák és okoskarkötők, amelyek kifejezetten hasznosak és ésszerű találmányok, hiszen a legfontosabbról, az egészségünkről viselnek gondot.

Az okoskarkötők, aktivitásmérők az okosórák ún. alfajai. Nagy segítséget nyújtanak a kommunikációban, hiszen kapcsolatban állnak telefonunkkal, a testmozgásban, az egészségünk megőrzésében is nagy segítséget nyújtanak. Gyártóik igen sok hasznos funkciót sűrítettek össze ezekben a kis készülékekben.

Az okoskarkötők és a kommunikáció
Biztos mindenki került már olyan helyzetbe, amikor nem hallotta a mobiltelefonja csörgését, mert az épp a táska mélyén volt vagy épp le volt némítva, és emiatt fontos hívásokat mulasztott el. Vagy egy fontos e-mailt, sms-t olvasott el túl későn. Amennyiben rendelkezünk okoskarkötővel vagy okosórával, ez nem fordulhat elő. Ezek a készülékek össze vannak kötve a telefonnal, így fogadni tudják a bejövő hívásokat és szöveges üzeneteket. Még a legnépszerűbb üzenetíró alkalmazásokat is használni tudjuk rajtuk. Bármilyen élethelyzetben, egyetlen egy pillantással megtudhatjuk, ha hívnak minket vagy akár sms-einket is el tudjuk olvasni anélkül, hogy a telefont elővennénk. Bizonyos típusú okoskarkötők még azt is lehetővé teszik, hogy előre elkészített emojikkal vagy alapszavakkal válaszolni tudjunk az üzenetekre. Ezt persze nem tudjuk mindegyik típusnál megtenni.

Az aktivitásmérés
Ahogy a nevük is mondja, használójuk  aktivitását mérik. Minden olyan életmóddal kapcsolatos funkciót tartalmaznak, amelyek a napi aktivitásunk követésére szolgálnak. Minden bizonnyal pont ez az az indok, amiért olyan népszerűek ezek az aktivitásmérő okosórák. Aki egészséges életmódot szeretne élni, sportolni, és követni is a napi aktivitását, annak kitűnő választás ez a készülék. Mivel kapcsolatban áll telefonunkkal, ezért egy aplikáció segítségével részletesen is megfigyelhetjük az aznapi vagy akár az egész heti mozgásunkat. Az óra, amint mozgást érzékel, méri a tevékenységünket, legyen az séta, könnyű séta, futás, szobabicikli vagy akár úszás. Vannak olyan típusú okoskarkötők, amelyek a sebességünk alapján tudják megállapítani, hogy milyen sporttevékenységet végzünk.

Az aktivitásmérők nagy előnye, hogy vízállók, így úszásra is alkalmasak. Ez tisztántartásukat is nagyban megkönnyíti. Méri lépteink számát, számolja a kilómétereket, az időt és az elégetett kalóriát. Másik nagyon érdekes és hasznos funkciója az, hogy mozgásra ösztönöz. Ha huzamosabb ideig, mondjuk egy órán át, nem érzékel mozgást, szól, hogy ideje felkelni, és mozogni. Kis mérete, kialakítása és csuklónkon való elhelyezkedése miatt igen pontosak. Minden mozgást hitelesen rögzítenek. Amennyiben kizárólag sportolásra vásárolunk ilyen eszközt, igyekezzünk kényelmes és puhább anyagból készült okoskarkötőt választani. Az aktivitásmérők további előnye, hogy igen jó árban kaphatók, így mindenki számára elérhetők. Energiafogyasztásuk igen alacsony, így akár hetente egyszer, rövid idő alatt, elég feltölteni őket.

Az alvásfigyelés
Az alvásfigyelés az a másik funkció, ami miatt az okoskarkötők olyan elterjedtek. Az eszköz a pulzusunk, vérnyomásunk és mozgásunk alapján tudja felállítani az alvásuk diagramját. Alvásunk minőségét tudjuk követni általa. Reggel megnézhetjük az aplikáció segítségével, hogy éjszaka hányszor ébredtünk fel, mennyi ideig voltunk mélyalvásban. Igen hasznos funkció ez, hiszen általa feltérképezhetjük az alvászavarok hátterét.

Sokan panaszkodnak arra, hogy eleget aludtak, akár 8 órát is, de reggelente mégis fáradtan és kialvatlanul ébrednek. Ezek az órák azonban konkrétan megmondják nekünk, hogy éjszaka mennyi időt töltöttük REM fázisban. Sokszor meglepő eredményeket mutatnak, és nem árt, ha tisztában vagyunk ezekkel a tényekkel is. Az aktivitásmérők és okoskarkötők kiváló eszközök azoknak a személyeknek, akik szeretnének odafigyelni életmódjukra.