Mobiltelefon (295)

Összesen: 295
Rendezés

Találatok: 295

Legnépszerűbb termékeink

Mobiltelefon kalauz

A mobiltelefon napjaink elengedhetetlen eszközévé vált. A legkisebbektől, a legnagyobbakig, szinte mindenki használja őket. Túllépve egyszerű alapfunkcióin, egy mobil jóval több, mint a hívás fogadás vagy indítások vezeték nélküli megtestesítője. A 4G és az okostelefonok világában, ezen készülékeinken hordozzuk emlékeinket - képek formájában, internet kapcsolat segítségével végtelen lexikális tudással ruháznak fel minket, s rajtuk keresztül tartjuk a kapcsolatot szeretteinkkel, barátainkkal. Bár látszólag, mindegyik ugyanazon vagy legalábbis hasonló tulajdonsággal rendelkezik, megannyi funkció és jellemvonás segít eldönteni, pontosan melyik mobiltelefont is válasszuk.

Hagyományos mobiltelefon vagy okos készülék?
Bár az okostelefonok jóval gazdagabb funkciótárházzal büszkélkedhetnek, van, hogy egy egyszerűbb készülék jobb szolgálatot tesz. A hagyományos mobilok kiválóan látnak el minden alapfunkciót, amit egy telefontól elvárunk. Legfontosabb előnyük talán kialakításukban rejlik, hiszen amellett, hogy kisebbek, - így könnyebben kezelhetők, valódi fizikai gombokkal rendelkeznek, mely aduász lehet az érintőképernyőt nem kedvelők részéről. Gyakori közöttük az ütésálló telefon, ezért kiváló választás nehéz fizikai munkát végzők számára. Nem elhanyagolható akkumulátor kapacitásuk sem, egy hagyományos mobil általában jóval tovább bírja szusszal, mint egy okostelefon.

Az új generációs telefonok egészen más világba kalauzolnak minket. Ahogy nevük is mutatja okos, intelligens tulajdonságokkal csábítják a vásárlókat. Ezek a telefonok a teljesség igényével, mint egy univerzális multimédia eszköz működnek. Internetezhetünk, fényképezgethetünk, játszhatunk velük. Szolgáltatásaik szinte életünk minden virtuális területére kiterjednek. Segítségükkel mindig kapcsolatban maradhatunk, navigációs programjaik útba igazítanak minket, bárhol, bármikor elüthetjük velük az időt, sőt munkánkhoz is hasznukat vehetjük.

Mobiltelefon, mint stílusos kiegészítő
Ahogy a technika fejlődött, úgy a stílus is követte, és egyre sokrétűbbé vált ezen területen. Mivel a telefonunk mindennapi életünk szerves része, fontos hogy esztétikai igényeinknek is megfeleljen. Szerencsére a tervezők a teljesség igényével igyekeznek minden elvárást kiszolgálni. Mini mobiltól a phabletig, szögletestől a lekerekítettig, színpompástól az elegánsig, minden forma, szín vagy minta, de még textúra is megtalálható a kínálatban. Egy jól megválasztott mobiltelefon pedig tükrözi stílusunkat, és dizájnos kiegészítőként funkcionál.

Kijelző: méret és felbontás végtelen variációja
Egy mobiltelefon legfontosabb alkotóeleme a kijelző. Ennek kiválasztását is rengeteg tényező befolyásolja. Méret, felbontás, technológia… Fontos, hogy pontosan tudjuk, mit is akarunk. A kisebb képernyővel rendelkező telefonok kényelmesebben kezelhetők, hordozhatók, míg a nagyobb megjelenítő pontosabb, szebb képekkel szolgál. Felbontás tekintetében, minél magasabbak az értékek, vagyis minél nagyobb a pixelsűrűség, annál élvezetesebb látványban lehet részünk. A gyártók színvilágban is próbálják megalkotni a legszebbet, legélénkebb, így a színmélység mutatója is emelkedik. Ezen kívül érdemes odafigyelni a fényerőre, hogy erős napsütésben is lássuk mobilunk tartalmát, illetve előnyös olyan készüléket választani, mely teljes betekintési szögről gondoskodik.

Extra tulajdonságok
Telefon vásárlás esetén nem árt tisztában lennünk vele, milyen egyedi jellemzői vannak a kiszemelt készüléknek. Választási lehetőségeink itt is végtelenbe nyúlnak, van azonban néhány fontosabb tulajdonság, mely kifejezetten hasznunkra lehet. Ilyen például a Dual SIM technológia. A dual simes mobilok egyszerre két SIM kártyát képesek kezelni. Ezzel képesek elejét venni az olyan problémáknak, mint a határ menti hálózati zavarok, költséges tarifák, vagy az üzleti és magán hívások nem kívánt kavarodása. Nem mindegy az sem, hogy telefonunk milyen kamerával rendelkezik. A több megapixeles, esetleg LED vakuval felszerelt fényképezők élethűbb fotókat készítenek, s ha a mobiltelefon engedi, közvetlenül szerkeszthetjük is az elkészült remekműveket. Hasznos lehet az is, ha a telefon víz és por, valamint ütés és karcálló, és a szolgáltatófüggéstől is megkímélhetjük magunkat, ha kártyafüggetlen mobiltelefon mellett tesszük le a voksunkat.

Mobiltelefon gyártók és kimeríthetetlen ajánlataik
A piacon rengeteg gyártó vonultatja fel termékeit. Hogy éppen melyikük mellett kötelezzük el magunkat, függhet márka hűségünktől, referenciáktól, vagy kedvező ajánlatoktól. Általánosságban elmondható, hogy mindegyik vállalat szuperál valamiben, s mindenhol vannak olcsóbb, és minőségibb mobiltelefonok is. Ott vannak a nagyszerű kínai telefonok vagy a megbízható finnek, a választék kimeríthetetlen.

Ha mobiltelefon vásárlását tervezzük…
Mielőtt kiválasztjuk az igényeinknek leginkább megfelelő mobiltelefont, néhány általános alapigazságot érdemes számba venni. Az okostelefonok és a hagyományos készülékek között hatalmas a szakadék, utóbbiak csak abban az esetben nyújtanak jó választást, ha biztosan nincs szükségünk az okos készülékek által biztosított előnyökre, esetleg nélkülözhetetlen számunkra a fizikai nyomógombos megoldás. Ezzel szemben egy jó okostelefon képes kiváltani a táblagépeket, a navigációs eszközöket, de akár egyes játékkonzolokat is. Az okostelefonok segítségével videókat nézhetünk, élhetünk a világháló által biztosított lehetőségekkel, jobb minőségű fényképeket készíthetünk. Hosszasan sorolhatnánk, milyen előnyökkel rendelkeznek az okostelefonok a hagyományos készülékekkel szemben, azonban a kiválasztás során ennél több tulajdonságra is érdemes figyelnünk.

Ha mobiltelefon vásárlását tervezzük, fontos szempontként jelenhet meg az ár. Általánosságban kijelenthető, hogy az ár szoros összefüggésben van a technikai fejlettségi szinttel, azonban ár-érték arányban lehetnek jelentős eltérések a gyártók készülékei között. Habár a legolcsóbb telefonok is alkalmasak az alapfunkciók biztosítására, ha igazán jó képeket szeretnénk készíteni, akadásmentes működést szeretnénk élvezni, esetleg részletgazdag kijelzőre vágyunk, az esetben érdemes kerülnünk a legolcsóbb készülékeket. Érdemes figyelmet fordítanunk a kijelző méretének megválasztására is, hiszen ez határozza meg, hogy könnyedén zsebre vághatjuk a készüléket vagy inkább könnyebb kezelhetőséget eredményez számunkra. Minél nagyobb képátmérőt választunk, a mobiltelefon kezelése annál kényelmesebb és egyszerűbb lesz, ám annál nehézkesebben tárolhatjuk és hordhatjuk. Nem véletlenül népszerűek az 5,2-5,5 inch képátmérővel rendelkező készülékek, habár szép számmal tudunk kivételeket is említeni; az elmúlt években nagy sikert értek el a nagyméretű kijelzővel rendelkező Androidos készülékek, az iPhone-ok pedig kisebb képátmérővel is uralni tudták a piacot a világ számos országában.

Természetesen nem csak a kétátmérőt kell górcső alá vennünk, ha az Android és iOS operációs rendszerrel szerelt mobiltelefonok közül választunk. Mindkét operációs rendszer rendelkezik előnyös tulajdonságokkal. Az Androidos mobiltelefonok mellett szól az alkalmazások széles kínálata. Gyakorlatilag minden célra találhatunk ingyenesen letölthető applikációt, ami megkönnyíti a hétköznapjainkat. Az iOS esetén sokkal kisebb mozgástérrel rendelkezünk, cserébe viszont Apple minőséget kapunk. Akármelyik operációs rendszert választjuk, fontos, hogy megfelelő méretű tárhellyel rendelkezzünk. Így tárolhatjuk a fotóinkat, videóinkat és ennek köszönhetően tölthetjük le azokat az alkalmazásokat, amelyekre szükségünk van. 

A korszerű mobilok fényképezőként is megállják a helyüket.  Alapvető elvárás velük szemben a fejlett autofókusz és a képstabilizációs technológia. Érdemes figyelni a fényerősségre is, ami alapjaiban határozza meg az elkészített fényképek minőségét. Habár hajlamosak vagyunk a felbontás alapján megítélni egy készülék fejlettségi szintjét, ez sokszor tévútra vezet, hiszen a legmagasabb MPx jelzéssel ellátott készülékek nem feltétlenül biztosítanak jobb képminőséget.

Mielőtt döntünk egyik vagy másik mobiltelefon mellett, érdemes áttekinteni a rendelkezésre álló funkciók listáját is. Az ujjlenyomat-olvasó a közép- és felsőkategóriás készülékekre jellemző. Ez az eszköz biztosítja, hogy csak mi magunk használhassuk a telefonunkat, senki más. Ha két SIM kártyával rendelkezünk, mindenképpen érdemes dual sim készüléket választani. Így a céges és a magán számunkat is egy készülékben használhatjuk. Fontos szerep hárulhat a gyorstöltésre is; ez a funkció abban az esetben tesz remek szolgálatot, ha elfelejtünk időben gondoskodni az akkumulátor töltéséről. Hasznos funkció feledékenyeknek! Egyes készülékek FM rádióval is rendelkeznek, így bármikor hallgathatjuk a kedvenc adásunkat, a híreket vagy az időjárás jelentéseket.

Olcsó mobiltelefon vagy drága készülék?
A mai modern mobiltelefonok nem csupán telefonálásra és sms küldésre alkalmasak, hanem valódi számítógépek a zsebünkben. Sőt, minden olcsó mobiltelefon alkalmas arra, hogy szörföljünk az interneten, képeket készítsünk és azokat elküldjük és feltöltsük, különböző alkalmazásokat futtassunk… De akkor mégis mi különbözteti meg az olcsó mobiltelefonokat a drágától, illetve a prémiumkategóriás készülékektől?
A legfőbb különbséget a hardver jelenti. Magától értetődik, hogy a felsőkategóriás készülékek erősebb hardveres támogatással rendelkeznek, nem elég azonban a processzormagok számát figyelni. Léteznek erős kétmagos és gyenge nyolcmagos megoldások, így a chipméret és a sebesség mellett az alkalmazott gyártástechnológia is beszédes információkkal szolgál. Ezekhez azonban némi jártasságra vagy elmélyülésre van szükség az olcsó és drága mobiltelefonok világában.

Ahogy haladunk előre az időben, az olcsó mobilok egyre erősebb hardvereket „örökölnek” a felsőkategóriás társaiktól. Ma már az olcsó telefonok is kényelmes sebességre képesek, többmagos processzorral és elegendő rendszermemóriával rendelkeznek, általában. Persze a felhasználók számára rendkívül vonzó hívószó a nagy mennyiségű RAM, azonban kérdéses, hogy a mobiltelefon operációs rendszere milyen mértékben képes kihasználni ezt. A hardverigény az erősforrásigényes alkalmazások futtatása során fog igazán megmutatkozni, így elsősorban a felhasználói szokások fogják meghatározni, hogy szükséges-e a drága mobiltelefonok erős hardveres felszereltsége.

A korábbi években a hardver mellett a képernyő felbontása és minősége határozta meg a mobiltelefon kategóriáját. A HD kijelző néhány éve még komoly versenyténynek volt tekinthető, ma már az olcsó mobiltelefonok is komoly felbontással rendelkeznek. Akár 4K is belezsúfolható egy panelbe, ami lélegzetelállító részletességet jelent a gyakorlatban. A legtöbb felhasználó számára ez már szükségtelen technikai részletesség lehet, ám a virtuális valóság felé haladó mobiltelefonok fontos tulajdonsága ez a felbontás. 

A prémium készülékek és az olcsó mobiltelefonok közötti különbség megmutatkozik a kamera képességeiben is. Az olcsó telefonok hardvere és kijelzője kielégítő minőséget képvisel az átlagos igényekkel rendelkező felhasználók számára, ez azonban a kameráról nem mondható el inden esetben. Igaz azonban az is, hogy a csúcskategóriás telefonok kamerái képesek helyettesíteni a kompakt fényképezőgépeknek, azonban az optikai zoom funkciók inkább csak próbálkozások maradnak. A belépő szintű olcsó mobiltelefonok nem képesek azt a képminőséget szavatolni, amit egy kompakt géptől elvárhatunk. Ha fontos számunkra a mobiltelefon kamerájának teljesítménye, akkor mindenképpen érdemes erősebb képességű készüléket választani.

Az olcsó mobiltelefonok esetében logikusnak tűnhet, hogy az akkumulátorkapacitás kisebb, így értelemszerűen rövidebb rendelkezésre állást, illetve aktív használatot képesek biztosítani. A valóságban azonban ez nem feltétlenül érvényes, a készülék ára nem minden esetben arányos az akkumulátor kapacitásával. Ráadásul az energiahasználat mértéke nem csupán az akkumulátor méretétől, hanem a készülék szoftveres optimalizálásáról is függ. Így általánosságban azt lehet mondani, hogy a magasabb árkategóriába tartozó mobilok valószínűleg jobban teljesítenek az olcsó társaiknál, de ez nem törvényszerű. 

Összefoglalva, az olcsó mobiltelefon választék is tartalmaz olyan készülékeket, amelyek tökéletesen alkalmasak az átlagos felhasználói igények kiszolgálására. Amennyiben egyes funkciók magasabb szintű kihasználását tervezzük, az olcsó mobiltelefonok már aligha jelentenek ideális választást. Keressük a jó ár-érték aránnyal rendelkező készülékeket, illetve válasszunk a saját igényeinknek megfelelően!

Az Extreme Digital kínálatában a kártyafüggetlen okostelefon és az ütés álló telefon között, megtalálsz mindent, különböző méretben, színben, változatos márka és ár kínálatban. A kategóriában Alcatel, Apple, Asus, Black shark, Blaupunkt, Cat, Evolveo, Gigaset, Gionee, Honor, Htc, Huawei, Ilike, Lenovo, Motorola, Myphone, Navon, Nokia, Oneplus, Oppo, Panasonic, Poco, Realme, Samsung, Sony, Ulefone, Xiaomi termékek is megtalálhatók.