Adatkábel, töltőkábel (611)

Összesen: 611
Rendezés

Találatok: 611

Legnépszerűbb termékeink

Mobiltelefon adatkábelek és töltőkábelek

A mai világban szinte mindenki rendelkezik mobiltelefonnal, ennek viszont elengedhetetlen kelléke a töltő- és az adatkábel. A töltőkábelek, ahogy a nevük is mondja, telefontöltésre szolgálnak, azonban vannak olyan töltőkábelek, amelyek adatok átvitelére is megfelelnek. Ezek segítségével a mobiltelefonunkat csatlakoztatni tudjuk a számítógéphez, és adatokat tudunk másolni a készülékre.

Ez nagy segítséget jelent képek, videók, zenék és egyéb adatok átvitele során. Nagyon fontos, hogy végezzünk biztonsági mentéseket is, hiszen a mobiltelefonon lévő adatok a készülék meghibásodása esetén elveszhetnek. Erre a célra is nagy segítséget jelentenek az adatkábelek, hiszen általuk tudjuk a telefonunkat a számítógépre kapcsolni.  Az autónk szórakoztató rendszerét is össze tudjuk kapcsolni a telefonunkkal, így utazás közben akár kedvenc zenéinket is hallgathatjuk.

A mobiltelefon töltők és adatkábelek kiválasztása nem igényel különösebb szakértelmet. Az adatkábelek kiválasztása pedig még egyszerűbb feladat. A telefonon lévő csatlakozó dönti el, hogy milyen csatlakozófejjel ellátott kábelre lesz szükségünk. Fontos vásárláskor a kábel alakjára is odafigyelni, és olyat választani, amely a lehető legkevesebbet lesz kitéve a megtörésnek és a tekeredésnek. Léteznek olyan adatkábelek, amelyek mágnessel vannak ellátva, és így kapcsolódnak a kimenetei fejhez. Figyeljünk oda még a kábel hosszára, hajlíthatóságára, valamint érdemes olyat választani, amely nem törik.

Az USB adatkábel és töltőkábel
Manapság rengeteg olyan készülék vesz minket körül, amelyekben megtalálható az USB szabvány valamelyik változata. Ez a csatlakozó típus megtalálható számítógépeken és más hordozható készülékeken is.  A technika fejlődésének köszönhetően az USB csatlakozók is sok változáson estek át. A legújabb változata az USB-C csatlakozó. AZ USB csatlakozókábeleknek még két típusa ismert, az A és a B változat. Az USB-A típus a mindenki számára ismert téglalap alakú csatlakozót jelöli. Ez egy viszonylag nagy méretű csatlakozó, ami laptopokon és számítógépeken elterjedt.

Az USB-B típussal leginkább merevlemezeken és nyomtatókon találkozunk. Alakja teltebb, négyzet alakú csatlakozó. Ennél a típusnál megkülönböztetünk mini és micro változatokat. Tabletek és mobiltelefonok esetében találkozunk ilyen fajta csatlakozókkal.

Az USB-C típusú csatlakozó kompakt, kis méretű eszközök, amely csupán 8,4 x 2,6 milliméteres. Elődeinél csatlakoztatáskor mindig figyelni kellett arra, hogy megfelelő oldallal legyen bedugva a portba. Ezt módosította meg az USB-C, amely lekerekített szimmetrikus oldalakkal van ellátva, így csatlakoztatáskor nem kell figyelni arra, hogy a megfelelő oldallal csatlakoztassuk a mobiltelefonhoz.

Az USB adapterek vagy átalakítók, lehetővé teszik egy adott USB csatlakozóval rendelkező eszközök csatlakoztatását mást fajta csatlakozóval ellátott eszközökhöz. Például a klasszikus USB kábelt modern USB-c típusú csatlakozóvá tudják átalakítani.