Hálózati töltő (298)

Összesen: 298
Rendezés

Találatok: 298

Legnépszerűbb termékeink

Hálózati töltők

Manapság el sem tudjuk képzelni életünket mobiltelefon nélkül. Hozzá vagyunk szokva, teljes mértékben az életünk részévé vált. E készülékek elengedhetetlen kellékei pedig a hálózati mobiltelefon töltők. Amikor új készüléket vásárolunk, ahhoz természetesen a gyártók biztosítanak töltőt, azonban az idő múlásával és a gyakori használat miatt, ezek tönkremehetnek. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy milyen típust és márkájú mobiltelefon töltőt vásároljunk a régi helyébe.

Ügyeljünk arra, hogy ne a legolcsóbb darab mellett döntsünk, és igyekezzünk márkás terméket vásárolni, lehetőleg olyan gyártótól, amely már hosszú ideje a piacon van. Az USB töltőkkel nem csak a telefonokat tudjuk energiával ellátni, hanem zenelejátszót, vezeték nélküli fejhallgatót, egeret és sok már apró kütyüt is.

A mobiltöltők terén is hatalmas a választék. Találkozhatunk egy és több portos töltőkkel is, amelyek egyszerre több készülék töltését is lehetővé teszik. Ezzel időt spórolunk, és utazások alkalmával különösen hasznosak, hiszen egyszerre tudjuk tölteni a saját telefonunkat és  a családtagok telefonjait is, valamint a fényképezőgépet, zenelejátszót stb.

A vezetékes típusok mellett egyre elterjedtebbek a vezeték nélküli töltők. Ezek, ahogy a nevük is elmondja, úgy teszik lehetővé a telefonok feltöltését, hogy nem szükséges hozzá semmilyen vezeték. Ez igen hasznos megoldás, hiszen nem kell a drótokkal ügyetlenkedünk. Arról nem is beszélve, hogy a rengeteg kábel mennyire bosszantó is lehet, főleg abban az esetben, ha sok van belőle a lakásban. A gyártók emiatt is fejlesztenek ki egyre több vezeték nélküli terméket, egereket, billentyűzeteket és már mobiltöltőket is.  

A vezeték nélküli töltés egy olyan töltési eljárás, amelynek segítségével úgy tudjuk az akkumulátorunkat feltölteni, hogy nem használunk hozzá kábelt. Másnéven indukciós töltésnek is szokás nevezni. Az ilyen típusú töltők hátránya, hogy készülékünket nem tudjuk gyorsan feltölteni, nem rendelkeznek a gyorstöltés funkciójával.

Mielőtt ilyen készléket vásárlunk, alaposan járjuk körbe a témát, hogy melyik az a típus, ami számunkra megfelel. Figyeljünk arra is, hogy ne a legolcsóbb terméket vásároljuk meg, hiszen a silányabb minőségű darabok hamar bemelegednek, és emiatt lerövidül az akkumulátorok élettartama. Esztétikai és kényelmi okok miatt jó megoldás lehet a vezeték nélküli töltő, azonban ügyeljünk arra, hogy ne használjuk a hálószobában, főleg alvás közben ne. Azt is tudnunk kell, hogy ez a megoldás kevésbé energiabarát, mint a vezetékes változatok.

A vezeték nélküli töltés elve mágneses indukción alapszik. A folyamathoz természetesen elektromos áramra van szükség, ezzel mágneses mező állítható elő, és ez elektromos feszültséget generál. Ez képes vezeték nélkül tölteni az erre alkalmas telefonokat. Az akkumulátor képes az elektromos feszültség fogadására. Az ilyen típusú töltő legfőbb előnye, hogy használata sokkal egyszerűbb és igen dekoratívak, minden környezetbe beleillenek.