Tartó, konzol (220)

Összesen: 220
Rendezés

Találatok: 220

Legnépszerűbb termékeink

Milyen autós mobiltartót válasszunk és mit érdemes tudni róluk?

Az autós mobiltartó konzolok remek szolgálatot tesznek, hiszen a navigációs alkalmazásokat biztonságosan használhatjuk nekik köszönhetően. A különböző tartók azonban különfélék lehetnek, különböző funkciókkal rendelkeznek, ráadásul olyan tulajdonságokat is érdemes szem előtt tartani, amelyek a termék adatlapokon nem találhatók meg…

Az autós mobiltelefon használat sarokpontja lehet a túlmelegedés. Védenünk kell a készülékünket a túlzott hőhatástól, ezért a szélvédőre szerelhető tartók a forró nyári napokon nem a legszerencsésebb választást jelentik. Jó szolgálatot tehetnek tehát azok a tartók, amelyeket a szellőzőrácsra illeszthetünk, ugyanakkor nem kell lemondanunk az egyéb megoldásokról sem, de érdemes figyelmet fordítani a mobilkészülékek használatára.

Számos oka van annak, ha a mobiltelefonunk melegszik. Tulajdonképpen nem túlzás azt állítani, ha használjuk, melegedni fog. Ez persze az esetek többségében nem jelent problémát, de nyári napokon érdemes óvatosnak lenni. Szerencsére számos módon csökkenthetjük a túlmelegedés kockázatát.

Csak azokat az alkalmazásokat futtassuk, amelyekre valóban szükségünk van; a navigációs applikáción kívül állítsunk le minden mást, ami erőforrásokat emészt. Ilyenkor lehetőleg ne a mobiltelefonunkat használjuk zenehallgatásra és legfőképpen ne bluetooth kapcsolaton keresztül tegyük! Minél kevesebb applikációt használunk, a készülékünk hardverei annál kisebb „fordulaton” fognak működni. Némileg csökkenthetjük a hőtermelést a kijelző kikapcsolásával is; ha 200 kilométeren keresztül haladunk az autópályán, aligha van szükségünk folytonos útbaigazításra. Ha nem muszáj, a készüléket ne csatlakoztassuk a töltőre! Persze a legtöbb navigációs alkalmazás rendesen meríti az akkumulátort, de ha lehetséges, hanyagoljuk a töltést, míg megérkezünk az úticélunkhoz. Tartsuk szem előtt azt is, hogy a legtöbb mobiltok hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, így ezeket érdemes levenni a készülékről a jobb hőleadás érdekében. A melegedési problémákat könnyedén megoldhatjuk, ha a kocsiban van klímaberendezés, de még ebben az esetben is érdemes elkerülni a szélvédőn történő elhelyezést.

Az Extreme Digital kínálatában megtalálhatjuk azokat az autós mobiltelefon-tartókat és konzolokat, amelyek ideális választást jelentenek számunkra.