Tok, hátlap (7528)

Összesen: 7528
Rendezés

Találatok: 7528

Legnépszerűbb termékeink

Mobiltelefon tokok és hátlapok

Amikor egy mobiltelefont vagy egy táblagépet vásárlunk, nagyon fontos, hogy azt megfelelő védelemmel lássuk el. Ezért nem szabad megfeledkeznünk a képernyőt védő fóliákról, a különböző tokokról és hátlapokról. Sajnos elég gyakori látvány a törött kijelzőjű  okostelefon az emberek kezében. A drágább készülékek esetében ez igen fájdalmas lehet, arról nem is beszélve, hogy ez mennyire költséges. Gyakran a készülék értékének a felét is elérheti a javítás ára. Amennyiben telefonunkat vagy táblagépünk minőségi tokkal vagy hátlappal látjuk el, elkerülhetjük az ilyen kellemetlenségeket.

Milyen típusú tokot vagy hátlapot vásároljunk?
Amikor tokot vagy hátlapot szeretnénk vásárolni, a bőség zavarába ütközhetünk, hiszen  a kínálatban igen sok féle  típussal találkozhatunk, kemény, műanyag, bőr, szilikon és flip tokokkal stb. Mindegyik változat jellegzetes tulajdonságokkal rendelkezik, de közös bennük, hogy mindegyik típus tökéletesen megvédi telefonunkat a sérülésektől.

A műanyag vagy kemény tokok sokkal keményebbek, merevebbek a szilikon tokoknál. Nem lehet őket behajlítani. Ezek csak oldalról kapaszkodnak a telefonba, alul és fölül nem védi semmi a készüléket. Ez a megoldás teszi lehetővé azt, hogy ki és be is tudjuk helyezni a telefont a tokba. Az ilyen tokok előnye, hogy nem szívják magukba  a piszkot, mint a szilikon, így egy nedves rongy segítségével könnyen tisztán tarthatók. A műanyag tok pereme elölről is védi a készülék oldalát, így ha letesszük azt, nem a kijelző fog az asztalhoz érni, hanem a telefontok pereme. Egyetlen hátránya, mivel anyagából adódóan kemény, könnyen megrepedhet, eltörhet. Természtesen ennek ellenére ellátja az elsődleges feladatát, megóvja  a készüléket.

A szilikon tokok előnye, hogy minden oldalról védik a készüléket. Vannak olyan típusok, amelyek bordázottak, így az nem fog kicsúszni a kezünkből. A szilikon igen rugalmas anyag, így nem kell attól tartanunk, hogy az ütés következtében megsérül, hiszen rugalmas. Vannak nagyon vékony típusok, amelyek nem adnak plusz vastagságot a telefonnak. Hátrányuk, de ez inkább a világos színekre jellemző, hogy könnyen bepiszkolódnak, és a tisztításuk elég nehéz.

Az oldalra nyíló tokokat flip tokoknak is nevezik. Ezek úgy néznek ki, mint egy könyv, amit ki lehet nyitni, és belül helyezkedik el a készülék. Két változata ismert, az oldalra nyíló verzió és van olyan is, ami lefelé nyílik. Előnyük, hogy teljes mértékben megvédik a készüléket, hiszen hátul és elöl is fedik azt. Ezért is olyan elterjedtek. Pozitív tulajdonságuk továbbá, hogy névjegykártya vagy bankkártya tartó is található a bennük, ezért igen praktikusak. Ha nem szeretnénk táskát cipelni magunkkal, elegendő csak a telefont zsebre tenni a legfontosabb  kártyákat, személyes dokumentumokat pedig  a tok belsejében tárolni.  Egyetlen hátránynak mondható, hogy az ilyen típusú tokok vastagságot adnak  a készüléknek. Mielőtt tokot vásárlunk, érdemes átgondolnunk, hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie, és ez alapján választani ki a megfelelő darabot.