Hagyományos készülékek (38)

Összesen: 38
Rendezés

Találatok: 38

Legnépszerűbb termékeink

Hagyományos mobiltelefonok napjainkban is

Az okostelefonok korában is van létjogosultsága a hagyományos mobiloknak, vagyis az úgynevezett butatelefonoknak. A technikai fejlődés egyértelműen az érintőképernyő és az applikációk felé terel bennünket, de sokszor nincs másra szükség, mint egy készülékre, ami megbízható, strapabíró és lehet vele telefonálni… Azt gondolnánk, a hagyományos mobiltelefonok teljesen kiszorultak a piacról, de ez egyáltalán nincs így. Számos oka lehet, ha valaki inkább a butatelefonok mellett dönt.

A gyártók adatai alapján a világon évente több százmillió hagyományos mobiltelefon talál gazdára. Ennek számos oka van. A fejlett nyugati országokban elsősorban az idősek ragaszkodnak ezeknek a készülékekhez, illetve a gyermekek kapnak ilyen telefont. A fejlődő országokban sokan az első telefonjukat vásárolják, számukra ideális lehet egy ilyen készülék. Megint mások a személyes adataik védelmében döntenek mellettük. És persze vannak olyanok is, akik számára a hosszú rendelkezésre állás bír nagy jelentőséggel.

A hagyományos mobiltelefonok között is létezik hagyományos és kevésbé hagyományos. A kevésbé hagyományos készülékek közé soroljuk az időseknek szánt mobilokat. Ezek esetében jellemzően nagyobb gombokat és nagyobb karaktereket megjelenítő kijelzőket találunk, illetve egy-egy plusz biztonsági funkció is megszokott. Gyakori, hogy a készüléket erősebb hangot biztosító hangszórókkal látják el, így gyengébb hallás esetén is használhatók. Ezek mellett valójában csak ergonómiai különbségekről beszélhetünk. A kevésbé hagyományos mobilok másik csoportját az ütésálló telefonok képezik. Ezek nagyszerű szolgálatot tesznek fizikai munka közben, ahol a készülék gyakrabban kieshet a kezünkből vagy a zsebünkből. Sőt, ezek némelyike porálló és vízálló tulajdonságokkal is rendelkezik, így bármely környezetben jó szolgálatot tehet. 

Habár egyes hagyományos készülékek is képesek csatlakozni a világhálóra, ezek aligha alkalmasak tényleges böngészésre. Ugyanez mondható el a kameráikról is. A legtöbb hagyományos mobiltelefon alkalmas képkészítésre, de ezek képminősége rendszerint nem képes felvenni a versenyt az alsókategóriás okostelefonok kameráival sem. A butatelefonok tehát nem alkalmasak az okostelefonok kiváltására, ugyanakkor a feladatukat maradéktalanul elvégzik. Ha csupán egy telefonra van szükségünk, amivel hívásokat indíthatunk és fogadhatunk, szöveges üzeneteket küldhetünk, fontos számunkra a hosszú rendelkezésre állás és strapabírás, de ezen felül nincsenek komolyabb elvárásaink, akkor a hagyományos mobiltelefon tökéletes választást jelenthet. Az Extreme Digital webáruházban számos butamobil közül válogathatunk.