Okostelefon (239)

Összesen: 239
Rendezés

Találatok: 239

Legnépszerűbb termékeink

Milyen okostelefont érdemes választani?

Ha érdekelnek a technológiai innovációk, így folyamatosan figyeled az újdonságokat, és időről időre be is szerzel magadnak egy-egy számos hasznos funkcióval rendelkező kütyüt, biztosan pontosan tudod, milyen funkciókra van szükséged, amikor okostelefont vagy iPhone-t vásárolsz. Ha viszont csak ez lesz az első vagy második hasonló készüléked, vásárlás előtt nem árt tisztázni, pontosan mit is szeretnél, milyen tulajdonságokkal rendelkező okostelefonok és iPhone-ok között érdemes keresgélned.

Külső tulajdonságuk
Praktikus funkciói mellett az okostelefon külseje is fontos szempont. A mérete legyen akkora, hogy kényelmesen kézbe tudjuk fogni, ne érezzük túl nehéznek, egyszerűen tudjuk kezelni a gombokat vagy az érintőképernyőt, illetve természetesen a dizájn is tetsszen, és passzoljon a saját stílusunkhoz. Az okostelefon felületet lehet gumírozott, matt vagy fényes is: lehetőleg olyat válasszunk, amelynek kellemes a fogása, azonban nem lesz olyan könnyen piszkos vagy ujjlenyomatos.

Kijelző
Bármire is használjuk az okostelefont – SMS-ezünk vagy épp az interneten böngészünk rajta –, valószínűleg a kijelzőjét fogjuk nézni közben, így fontos, hogy annak felbontása és mérete megfelelő legyen. A kijelző fényereje, illetve a visszatükröződés mértéke sem mindegy: a fényerő elsősorban akkor fontos, ha főként kültéren vagy jól megvilágított helyiségekben fogjuk használni a telefont. Az okostelefonok kijelzőjének mérete általában 2,2 és 5 hüvelyk között mozog: az ennél kisebb kijelzőn nehézkes az olvasás, a nagyobbat viszont nehéz kézben tartani. Az Extreme Digital kínálatában kisebb és nagyobb kijelzőjű érintőképernyős telefonokat, kártyafüggetlen és 8 megapixeles okostelefonokat is találhatsz.

Az akkumulátor kapacitása
Az akkumulátor kapacitása is lényeges szempont iPhone készülék, érintőképernyős telefon, kártyafüggetlen telefon vagy dual core telefon vásárlása során. Az akkumulátorkapacitás többek közt függ a telefon hardveres kiépítésétől, illetve attól, hogy milyen gyakorisággal és mire használjuk a telefont. Ha folyamatosan konnektorközelben vagyunk, és csak alkalmanként netezünk vagy telefonálunk, kevésbé fontos, hogy a telefon napokig bírja egy töltéssel. Ha viszont szabad téren dolgozunk, vagy egész nap az ügyfelekkel beszélünk telefonon, elengedhetetlen, hogy az iPhone vagy más okostelefon akkumulátora hosszú üzemidővel rendelkezzen. A beszélgetési és készenléti idő, amit a gyártó feltüntet, gyakran nem tükrözi a valóságot, hiszen a gyári mérések és a felhasználók gyakorlata erősen különbözhet. Ezért érdemes okostelefonteszteket olvasgatni az interneten, ahol pontosabb adatokat találunk.

Ha okostelefont vásárolnánk…
Mielőtt leadjuk a rendelésünket, néhány alapvető szempontot érdemes áttekinteni az okostelefon kiválasztásával kapcsolatban. Az okostelefonok, illetve a hagyományos mobiltelefonok között hatalmas a technikai különbség; utóbbiak csak abban az esetben nyújtanak jó választást, ha ragaszkodunk a nyomógombos megoldáshoz és telefonáláson kívül szinte egyetlen funkciót sem szeretnénk igénybe venni. Velük ellentétben az okostelefon készülékek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek kiválóan alkalmasak számos egyéb eszköz kiváltására; gondoljunk a táblagépekre, a navigációs eszközökre, az ébresztőórákra, a sportolást megkönnyítő okos eszközökre vagy akár a digitális fényképezőgépekre. Az okostelefonok rengeteg előnnyel rendelkeznek a hagyományos mobiltelefonokkal szemben, ezeket a funkciókat nap mint nap használjuk.

Az okostelefon kiválasztásának kétségtelenül fontos szempontja az ár. A legtöbb esetben az ár és a technikai fejlettségi szint szoros összefüggést mutat, habár a készülékek ár-érték arányban komoly eltéréseket mutathatnak. A legolcsóbb okostelefonok is képesek elvégezni a legfőbb feladataikat, ám ha akadásmentes működést, szép grafikai megjelenést, részletgazdagságot és élénk színeket várunk el tőlük, érdemes kerülni a legolcsóbb készülékeket. Érdemes figyelembe venni a kiszemelt okostelefon fizikai méretét is, hiszen ez a tulajdonság nagyban meghatározza a hordozhatóság és a kényelem szempontjait. A nagy képátmérő megfelelő felbontás esetén kiváló részletgazdagságot és kényelmes kezelhetőséget szavatol, ezek az okostelefonok azonban kevésbé férnek el a zsebekben, illetve a kézben tartásuk is nehézkesebb. Nem véletlen a 5,2-5,5 inch képátmérővel rendelkező készülékek sikere, azonban szép számmal tudunk kivételeket is említeni; az elmúlt időszakban nagy sikert értek el a nagyméretű kijelzővel rendelkező Androidos készülékek, az iPhone-ok pedig kisebb képátmérővel is uralni tudták a piacot a világ számos országában.

Mielőtt választunk az okostelefon kínálatból, mindenképpen érdemes szemügyre venni, a készülékek milyen extra funkciókkal és paraméterekkel rendelkeznek. Sokak számára fontos, hogy az okostelefon rendelkezzen ujjlenyomat olvasóval. Ez különösen abban az esetben bír nagy jelentőséggel, ha a telefonunkon fontos adatokat tárolunk, amelyek nem juthatnak illetéktelen kezekbe. A belépő kategória készülékei esetében ezzel a funkcióval nem igazán találkozunk, a közép- és felsőkategóriás okostelefonok esetében azonban egyre elterjedtebb. Sok esetben szükségünk lehet a gyorstöltés funkcióra is; ha gyakran tartózkodunk áramforrás nélküli helyen és kissé feledékenyek vagyunk, ez a funkció remek szolgálatot tehet számunkra.

Egyes esetekben jó választásnak bizonyulhat az ütésálló okostelefon választása. Ma már nem csak butamobilokat vásárolhatunk strapabíró kivitelben, ha valódi okostelefonokat is. Habár ezek a készülékek kevésbé elterjedtek, sokak számára szükséges választást jelenthetnek; fizikai munkavégzés, túrázás és aktív életvitel esetén nagyszerű szolgálatot tehetnek. A csúcskategóriás strapabíró készülékek jellemzően IP68 szabvánnyal rendelkeznek és akár 2 méter magasról történő szabadesést is sértetlenül megúsznak. Egyes készülékek vizes kézzel és akár kesztyűvel is használhatók. Ráadásul a gyártók kiemelt figyelmet fordítanak az akkumulátor üzemidőkre, hogy a készülék biztosan rendelkezésre álljon, amikor csak szükséges.

A fentiek alapján válassz most egy iPhone-t, okostelefont, kártyafüggetlen telefont, érintőképernyős vagy 8 megapixeles telefont fehér, fekete vagy egyéb színekben az Extreme Digital kínálatából!