Adó-vevő (22)

Összesen: 22
Rendezés

Találatok: 22

Legnépszerűbb termékeink

Mi alapján válasszunk adó-vevőt?

Ha adó-vevő vásárlása a célunk, akkor mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy mire fogjuk használni. Konkrét cél nélkül nehéz kiválasztani a megfelelőt, így mindig az önvizsgálattal kell kezdeni a vásárlást.

A hobbi felhasználók
Az első lehetőség, hogy hobbiként tekintünk rá. Lehet, hogy sportoláshoz van szükségünk az adó-vevőre, esetleg utazásra akarjuk magunkkal vinni, síeléshez használnánk, vagy egyszerűen a gyerekeknek szánjuk, hogy tartsák a kapcsolatot a szomszéd fiúval és a barátokkal. Ilyen esetekben bátran választhatunk olyan walkie talkie-t, amihez nem kell külön engedély. Ezek az úgynevezett PMR446 modellek az EU területén szabadon használhatóak. Alapból a 446-os MHz sávra vannak hangolva, amik több csatornára vannak felosztva. Persze, ilyenkor szoktak megtörténni azok a vicces esetek, hogy véletlenül idegen emberek beszélgetését is ki lehet hallgatni.

Könnyű munkavégzéshez használt adó-vevők
Aki munkavégzéshez keresünk adó-vevőt, el kell döntenie, hogy melyik kategóriába tartozik a munkánk, ugyanis megkülönböztetünk: könnyű és nehéz munkavégzést. Nem mindegy, hogy milyen körülmények között kell dolgoznunk, mivel az engedély nélkül használható adó-vevők általában nem szeretik a poros környezetet, a hangszórójuk bedugul, és végül veszít a hangerejéből. Éppen ezért a könnyű munkavégzéshez válasszuk az engedély nélküli, de ipari kivitellel készült darabokat. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a kettő közül melyik kategóriába tartozunk, akkor a következő felsorolás segíthet.

Azok tartoznak a könnyű munkavégzésbe, akik recepción, éttermekben, biztonsági szolgálatban, fürdőkben, strandokon, raktárakban, bevásárlóközpontokban, stadionokban és könnyű építőipari munkakörben dolgoznak. A lista nem teljes, de ebből már ki lehet következtetni, hogy melyikbe tartozunk.

A nehéz munkavégzés szektora
A nehéz munkavégzésnél és a kormányzati szektornál is felmerül annak a szüksége, hogy az adó-vevő egyedi csatornát tudjon használni, ahol nem áll fenn a külső hallgatók veszélye.

Ezekben a munkakörökben nemcsak a privát beszélgetések a fontosak, hanem az is, hogy hosszú hatótávolságon is megfelelő legyen a működés még akkor is, ha sok acél, fém vagy beton oszlopok vannak a beszélgető felek között. Ezekben az esetekben azonban engedélyköteles adó-vevőkre van szükség.

A webáruházban többféle walkie talkie-t is találsz, a leírások és a vélemények segítenek a választásban. Az árakat tekintve megtalálod az olcsó és a magasabb minőségi osztályba tartozó adó-vevőket, attól függően, hogy mire van szükséged.