Vezeték nélküli telefon (DECT) (25)

Összesen: 25
Rendezés

Találatok: 25

Legnépszerűbb termékeink

Vezeték nélküli telefonok

A technika rohamos fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben. Ezek a hatalmas változások a telekommunikáció terén is érezhetők. A mobiltelefonok rohamos terjedése miatt, már nincs is olyan ember, akinek ne lenne mobiltelefonja, úgy tűnhet, hogy ezek az okoskészülékek kiszorítják a vezetékes telefonokat, azonban ez egyáltalán nincs így. Még ma is szinte minden házba be van kötve a vezetékes telefonon, és erőszeretettel használják is az emberek. Az irodákban, cégekben pedig szinte nélkülözhetetlenek. A vezetékes telefonok megbízhatók, hiszen biztos és stabil vonalat biztosítanak. Használatuk egyszerű, fenntartásuk pedig olcsó. E pozitív tulajdonságokhoz még az is hozzájárul, hogy elérhető áron tudjuk őket beszerezni. Természetesen vannak borsosabb áron kapható típusok is. Ezek komolyabb készülékek, amelyek több funkcióval vannak ellátva,  otthoni és irodai használatra is tökéletesek.

 A vezetékes telefonoknak két változata létezik. Vannak a valóban vezetékkel ellátott készülékek, amelyek helyhez kötöttek, valamit a vezeték nélküli típusok, amelyeket hordozni tudjuk, és szinte a ház vagy lakás minden szegletében használni tudjuk. Akár még házimunka közben is tudunk telefonálni úgy, hogy közben mászkálunk a lakásban. A készülékek száma igény szerint bővíthető is. Cégek esetében ez nagyon hasznos lehet, hiszen a hívás átkapcsolásával minden alkalmazott elérhető lesz. A vezeték nélküli készülékek nem foglalnak sok helyet, praktikusan elhelyezhetők az asztalon vagy akár a falon is nyugodtan tárolhatjuk őket.

Az ilyen típusú telefonok már nagyon sok funkcióval rendelkeznek. A kihangosítás és a hívófél azonosítása már szinte minden készüléktípusban megtalálható, hiszen ezek alapfunkcióknak számítanak. LCD kijelzővel rendelkeznek, a háttérvilágításnak köszönhetően pedig minden információ könnyedén leolvasható. A pontos időt, dátumot és a hívás időtartamát is láthatjuk. A szélessávú hang pedig jó minőségű telefonálást tesz lehetővé számunkra. A hívófélazonosító segítségével pedig láthatjuk, hogy a bejövő hívás kitől érkezik. Ezek a készülékek már telefonkönyvvel is rendelkeznek, ahol készüléktől függően, akár 50 telefonszámot is elmenthetünk. Csengőhangokat és csengetési hangerőt is beállíthatunk.

Mi a vezeték nélküli duo telefon?
A vezeték nélküli telefonok körében különösen elterjedtek az úgynevezett duó telefonszettek. Ezek tulajdonképpen két készüléket tartalmaznak. Mindkét darabnak külön töltőtartója van. Ez igen kényelmes megoldás, nagyobb lakások, házak esetében különösen. Mindkét készüléken elérhetők a hívások, hangüzenetek és minden telefonkönyv-bejegyzés is.

Mik a vezeték nélküli telefonok előnyei?
A vezeték nélküli telefonok legfőbb előnye az, hogy mobilisak, a lakás minden pontján használhatók. Telefonálás közben nem vagyunk helyhez kötve, így használatuk igen kényelmes. Akár több készülékkel is bővíteni tudjuk a meglévő telefonunkat. Alacsony energiafogyasztással rendelkeznek, így nem szükséges gyakran tölteni a készüléket.