74 990 Ft

Hasonló elérhető termékek

FiiO M7 veszteségmentes Hi-Res zenelejátszó aptX-HD, fekete

3,2' LCD kijelző
Veszteségmentes zene lejátszás
2Gb, bővíthető memória

Részletes leírás »
74 990 Ft

Elfogyott

 • Várható beérkezés : 2021. jan. 22.

Részletes leírás

FiiO M7 veszteségmentes Hi-Res zenelejátszó aptX-HD, fekete

 

FiiO M7 veszteségmentes Hi-Res zenelejátszó aptX-HD, fekete_1


Az audiofil kínai mérnökök által néhány éve mikrovállalkozásként életre hívott FiiO az évek alatt a minőségi zenehallgatási kultúra részévé vált: a gyártó termékeit referenciaként emlegetik, amikor veszteségmentes zenehallgatásról van szó, a fejlesztők pedig törekednek arra, hogy az alap értékek megtartásával a leginkább populáris kivitelbe csomagolják a hifi élményt. Ennek a törekvésnek az eredményeként született meg a FiiO M7 nagy felbontású lejátszó, amely a megszokott fémes elegancia mellett egy sor olyan funkcióval várja a felhasználókat, amelyek zeneélménnyel kapcsolatos elvárásaink során felmerülhetnek.

A FiiO M7 természetesen megszerzett minden olyan minősítést, amelyet a gyártó professzionális lejátszói, így a Japan Audio Association által adott Hi-Res Audio címkét. Emellett Headphone Festival (HP FES) bronzérmét is megnyerte a termék - az arany és ezüst érmet két másik FiiO termék zsebelte be, ezért az M7 csak a bronzot kaphatta meg.

 

FiiO M7 veszteségmentes Hi-Res zenelejátszó aptX-HD, fekete_2

A FiiO M7 különlegessége, hogy processzor technológiája az Apple által is meghonosított SoC (system on chop) rendszerű: a Samsung Exynos 7270 SoC megoldását alkalmazzák, amely 14 nanométeres FinFET technológiával készül. A processzor az ARM Cortex A53 magokat használja, amely rendkívül hatékony, ezáltal az akkumulátor időt kedvezően érinti. az Exynos 7270 emellett a Samsung SiP-ePoP csomagolási technológiáját is alkalmazza - ez a forradalmi megoldás lehetővé teszi, hogy a processzor gyorsító tára, memóriája, tápellátása az ARM magokkal együtt helyezkedjen el egyetlen aprócska csomagban. Ennek köszönhetően sokkal kisebb a hőtermelés, és persze a fogyasztás, így növekszik a játékidő.

Az úttörő processzor technológiához különleges kivitelezésű nyomtatott áramkör is tartozik: a FiiO olyan hatrétegű, nagy sűrűségű vezetőket alkalmazott, amelyeket az okostelefonokban találunk meg. Ez a 0,8 milliméter vastagságú réteg vékony és kecses kivitelt tett lehetővé az M7 tervezésekor. A vékonyság szintén kisebb hőtermelést, kisebb fogyasztást, és ezáltal kisebb elektromos zajszennyeződést jelent.

Az izgalmas technikai vívmányok tovább folytatódnak a termék vezeték nélküli tudása kapcsán is: a Bluetooth 4.2 chip támogatja az aptX-HD hangátvitelt, a Qualcomm cég forradalmi és csúcsminőségű vezeték nélküli hang továbbítási megoldását. Ez a hifi körökben is elfogadott minőség teljesen vezeték nélküli, energiatakarékos és kellően megbízható a zenehallgatási igényekhez is. A FiiO M7 emellett támogatja a Sony cég által életre hívott LDAC jelzésű vezeték nélkül kodeket, amely a klasszikus átvitellel szemben háromszoros adatmennyiséget képes továbbítani Bluetooth technológián keresztül, ezáltal gazdagabb, tartalmasabb minőséget továbbít.

Az aptX, az aptX-HD és az LDAC technológiák kiaknázásához mind az adó, mind pedig a vevő egységnek támogatnia kell ezeket a funkciókat, vagyis a FiiO M7 lejátszó mellett a zenét megszólaltató forrásnak is tudnia kell ezeket a képességeket.

 

FiiO M7 veszteségmentes Hi-Res zenelejátszó aptX-HD, fekete_3

A Bluetooth mellett a FiiO M7 másik csúcsminőségű kimeneti megoldása az USB. Egyelőre a FiiO Q1 Mark II és a FiiO Q5 erősítőkkel működik tökéletesen kompatibilisen ez a képesség, ám idővel többféle hangkártyával kapcsolatosan is megjelennek majd tapasztalatok. A FiiO M7 USB-C kimenettel rendelkezik, elsőként térve át az új ipari szabványra a FiiO lejátszók közül. USB kimeneten keresztül a termék támogatja a DSD hang kivezetést, akár a DSD128 felbontású tartalmakat is. Az USB-C emellett a töltést és az adatátvitelt is biztosítja, ráadásul rajta keresztül gyorsabban tölthetjük az eszközt, mint mikró-USB-n keresztül.

Megjegyzés: A DSD a Direct Stream Digital elnevezés rövidítése. Egy nagy felbontású zenei formátumot jelöl, ám másfajta kódolási metódussal képezi le a zenét, mint az elterjedt számítástechnikai formátumok (Apple Lossless, AIFF, WAV, FLAC). A DSD esetén nincsen bitmélység, mert minden egyes egység egyetlen bites, ám a mintavételezés száma sokkalta nagyobb, mint a lentebb felsorolásra kerülő PCM formátumok esetén. A DSD másodpercenként 2,8 millió darab mintavételezést tartalmaz, és minden egyes minta egy bites. A végeredmény tehát ugyanúgy nagy felbontású, csak másként.

Az M7 hangját egy ESS által gyártott Sabre 9018Q2X chip biztosítja: ez a SoC egy nagy felbontású digitális-analóg átalakító és egy fejhallgató erősítő kombinációja. Ez a chip kettő különálló tápegységgel rendelkezik, külön az analóg és külön a digitális tartalom számára. A belső fejhallgató erősítő szintén saját duál tápegységgel rendelkezik. Emellett a chip kiegészül egy LPF (low-pass filter) nevű, szabadon állítható képességgel, amely révén a fejlesztők által kívánt hangkép jobban elérhető. Az ESS Sabre 9018Q2X mindezt mindössze 49 milliwatt fogyasztás mellett képes biztosítani, a kis fogyasztás pedig rendkívül kedvező jel-zaj viszonyt eredményez: -100 decibel alatti a zajszint.

A FiiO M7 az első és egyetlen olyan FiiO termék, amely egy tömeges igénynek mondható komponenst tartalmaz: FM rádiót. A cég dedikált FM chipet alkalmaz, mégpedig a Si4705 típust. Ez a kimondottan rádió vételre optimalizált digitális jelfeldolgozó egység kiváló minőségű FM rádió élményt nyújt úgy, hogy nem zavarja az ESS 9018Q2C hangfeldolgozó processzort. A FiiO M7 a kicsiny lejátszókhoz hasonlóan a fülhallgatónk kábelét használja antennának, vagyis az FM rádió funkció akkor használható, ha valamilyen minijack kábel segíti a vételt. A 76 MHz és 108 MHz közötti sávokat képes feltérképezni a termék, mégpedig az európai igények szerinti részletességgel.

 

FiiO M7 veszteségmentes Hi-Res zenelejátszó aptX-HD, fekete_4


 

 

A FiiO M7 komoly újítást mutat be az akkumulátor használat terén is: a termék 20 óra játékidőt biztosít, amely után USB-C kábel segítségével feltölthetjük. Különlegessége még a 40 napos készenléti idő, vagyis nem merül le a fiókunkban, ha pár napig nem használjuk, ezáltal nem csökken jelentősen a töltöttsége inaktivitás esetén. Egyes lejátszók akár egy inaktív hétvége alatt lemerülnek, de nem a FiiO M7!

A FiiO M7 a kijelző terén is komolyat fejlődött: a 480 x 800 képpontos felbontás egy 3,2 hüvelykes átlóval rendelkező panelben igen részletgazdag, amely szépen olvasható feliratokat és látványos album borítókat eredményez.

 

FiiO M7 veszteségmentes Hi-Res zenelejátszó aptX-HD, fekete_5

A termék használati élményének kiemelkedő eleme a különálló, zsebben is használható lejátszás/szünet gomb, valamint a hangerő szabályozó potméter, amely egy valódi tekerőgomb. A FiiO a termék kezelőfelülete terén a Google ingyenesen hozzáférhető operációs rendszerének nagyban leegyszerűsített változatát vette alapul, amely kellően gyors és könnyedén kezelhető kézmozdulatokkal és bökésekkel. A FiiO M7 a kezelőfelületével kissé az egykori iPod nano termékre hajaz, amelynek kerek ikonjait és hatos ikon kiosztását ülteti át a FiiO lejátszók világába. Ez azonban praktikus, a zenére fókuszáló megjelenés.

A FiiO M7 elképesztő méretű mikró-SD kártyákat támogat: akár 512 GB-os kártyával is bővíthetjük a 2 GB-os belső tárhelyét. A belső tároló alapvetően a szoftverek telepítését célozza, nem annyira a zenetárolást - természetesen kis méretű zeneanyagot is elhelyezhetünk rajta. A kisebb belső kapacitásnak az is célja volt, hogy a magas jogdíjakat kérő európai piacokon a termék ne legyen indokolatlanul drága - a FiiO korábbi bevezető lejátszója, az M3 közel annyiba került, mint a tárhely nélküli X1 lejátszó, amely a beépített tárhelyre volt visszavezethető. Az M7 esetén nem követett el efféle hibát a gyártó, és 2 GB-ban határozta meg a beépített tárat, amely sok zenei alkalmazás tárolására elegendő, míg a zenéket egy mikró-SD kártyán tudjuk elhelyezni.

A FiiO M7, mint nagy felbontású veszteségmentes lejátszó több népszerű formátumot támogat 192 kHz mintavételezés és 24-bites mélység mellett. Ezek között található a veszteségmentes zenehallgatás terén kvázi szabványként elterjedt FLAC, valamint természetesen az Apple Lossless (APE), a WAV, az AAC, a WMA, az OGG és az MP3 is.

A FiiO M7 standard, négyeres 3,5 milliméteres minijack kimenetet kínál, amely azonos a FiiO F1, F3, F5, FH1, F9 és F9 Pro fülhallgatóinak kiosztásával. A fülhallgatók lehetővé teszik a kábelen keresztüli vezérlést, a léptetést, megállítást, elindítást és a hangerő szabályozást. A FiiO M7 emellett a népszerű vonali kimeneti funkciót is biztosítja, amely révén erősítőkhöz vagy hangszórókhoz kapcsolhatjuk közvetlenül a lejátszót.

Megjegyzés: A fülhallgató kimenet a CTIA kiosztást alkalmazza, vagyis nem azonos az Apple EarPods által használt standarddal. Az EarPods szól a lejátszón keresztül, de hangerőt nem szabályoz.

 

FiiO M7 veszteségmentes Hi-Res zenelejátszó aptX-HD, fekete_6

A FiiO kiváló minőségű lejátszójához elegáns kiegészítőket is kínál: az éjkék színű műbőr tok, a kijelzővédő fólia, illetve az átlátszó polikarbonát tok formavilágban és méretben tökéletesen illeszkedik a lejátszóhoz.

A FiiO M7 termék négy izgalmas színben érhető el: a természetes aluszürke és a népszerű fekete mellett ragyogó kék és tűzpiros árnyalatokban is kapható.

 

FiiO M7 veszteségmentes Hi-Res zenelejátszó aptX-HD, fekete_7

 

FiiO M7 veszteségmentes Hi-Res zenelejátszó aptX-HD részletes technikai paraméterei:

 • CPU: Exynos 7270 14 nm
 • DAC: ES9018Q2C
 • Vezeték nélküli technológia: Bluetooth 4.2 (aptX, aptX-HD, LDAC)
 • USB: USB-C (480 Mb/s)
 • Kijelző: 3,2 hüvelykes átló (8,128 cm) 480 x 800 képpont
 • Méretek: 52 x 109 x 13 milliméter
 • Tömeg: 116 gramm
 • Töltési idő: 2,5 óra (váltóáram, 5 Volt, 2 Amper - Apple 12 Wattos falitöltő használata ajánlott)

Akku idő:

 • 20 óra fejhallgató kimenet használata mellett
 • 30 óra Bluetooth kimenet használata mellett
 • Akkumulátor: 1880 milliamperórás lítiumionos
 • Tárhely: 2 GB belső tár, mikró-SD foglalat külön megvásárolható mikró-SD kártyákkal
 • Színek: fekete, aluszürke, piros, kék
Teljes leírás

Specifikációk

Lejátszás
Cikkszám
576966
Gyártó
FiiO
Garancia
1 éves
FM tuner
nincs
Energia ellátás
Li-ion akkumulátor
Méret
52 x 109 x 13 mm
Súly
116 gramm
Memóriakártya-foglalat
microSD
Memória
Lejátszható formátumok
MP3, WMA, WAV, Ogg, AAC, FLAC
Lejátszási idő
20 óra, 30 óra
Általános
Beépített Memória
2 GB
Kijelző
Kijelző típusa
színes LCD
LCD
3,2"
Csatlakozás
Fejhallgató csatlakozó
3,5 mm Jack, Bluetooth
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!