259 990 Ft 279 790 Ft (7%)

Sigma Nikon 100-400/5.6-6.3 (C) DG OS HSM objektív

Garancia: 3 év - Gyári garancia
Optikai képstabilizátor (OS)
21 lencsetag 15 csoportban
67 mm szűrőmenet méret

Raktáron

Raktáron
Még 2 db van raktáron
 • Szaküzleteinkben ingyenesen Azonnal Részletek
 • Házhozszállítással 690 Ft 1 - 2 munkanap Részletek
 • Expressz kiszállítással Akár 4 órán belül Részletek

Az extra garancia a gyári garancia lejárata után lép életbe.

Gyári garancia kibővítése + jelölt időre balesetbiztosítás, akár töréskárra is.

Az extra garancia a gyári garancia lejárata után lép életbe.

Gyári garancia kibővítése + jelölt időre balesetbiztosítás, akár töréskárra is.

259 990 Ft 279 790 Ft (7%)

Hasonló népszerű termékek

Részletes leírás

Sigma Nikon 100-400/5.6-6.3 (C) DG OS HSM objektív adatai

Bemutatjuk a pehelykönnyű páncélökölt az ultratele zoom új megközelítésben

Kompakt felépítés és csúcsteljesítmény
egyetlen komplett csomagban

Az ultratele objektív, ami túlteljesíti az elvárásokat

Egy ultratele objektív optikai képstabilizátor (OS) rendszerrel

Egy optikai képstabilizátor (OS) rendszerrel felszerelt ultratele objektív számtalan előnnyel rendelkezik. A képstabilizátor lehetővé teszi, hogy a fotós instabil környezetben is fotózhasson. A szűk látószögnek köszönhetően a perspektíva drámaian összenyomható, a háttér pedig rugalmasan kezelhető. A fotós így a témát úgy ábrázolhatja, mintha az kiugrana a képből, miközben a fókuszban lévő terület bámulatosan éles. Mindazonáltal az ultratele objektíveknek mindigis voltak hátrányai is. Ahogy a „páncélököl” becenév is sejteti, ezek az objektívek jellemzően nagyok, nehezek, így szállításuk és használatuk általában nehézkes. Annak érdekében, hogy ez az objektív sokkal használhatóbb legyen, a SIGMA az összes új technológiáját beépítette a SIGMA 100-400 mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary objektívbe.
A SIGMA 100-400 mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary a 70-300 mm-es objektívek kompakt méretét, kis tömegét és jó ár érték arányát biztosítja, miközben 400 mm-es tele teljesítményt nyújt. Ez a megközelítés egy csábító új ultratele alternatívát kínál a fotósok számára. A képminőség és a funkcionalitás egy kiemelkedő kombinációját nyújtja, így egyaránt kiszolgálja a profik és az amatőrök igényeit.
Bemutatjuk a pehelykönnyű páncélökölt — az ultratele zoom új megközelítésben.

A kiemelkedő optikai teljesítményt a kompakt felépítéssel ötvöző legújabb technológiáknak köszönhetően ez a termékvonal kiváló egy sor fotós témához.

A SIGMA az objektívjeit három különböző termékvonalba sorolja: Contemporary („kortárs”), Art („művészet”) és Sports („sportok”). A három közül a Contemporary egy magas teljesítményű vonal, ami a legújabb technológiák felhasználásával egyszerre biztosítja az optikai teljesítményt és a kompakt kialakítást mindenféle fotós szituációra. A SIGMA a legújabb technológiák felhasználásával megoldotta, hogy az objektívek mérete kisebb lehessen anélkül, hogy fel kelljen áldozni az optikai teljesítményt vagy a funkcionalitást

                      

SLD lencsetag

Egy izgalmas, új ultratele zoom alternatíva

A képminőség és a funkcionalitás egy kiemelkedő kombinációját nyújtja

Ez az objektív a 70-300 mm-es objektívek kompakt méretét, kis tömegét és jó ár érték arányát biztosítja, miközben 400 mm-es tele teljesítményt nyújt. Ez a megközelítés egy csábító új ultratele alternatívát kínál a fotósok számára. A képminőség és a funkcionalitás egy kiemelkedő kombinációját nyújtja, így egyaránt kiszolgálja a profik és az amatőrök igényeit.

Kompakt kialakítás megalkuvásmentes képminőséggel

Ennek az objektívnek a tervezése során a SIGMA a kompaktság és a képminőség határainak elérésére törekedett. A négy SLD lencsetag és az optimalizált teljesítmény eloszlás segít csökkenteni az optikai hibákat. Ezen felül a blende változtatásával nem visszaszorítható transzverzális színhiba minimalizálásával a SIGMA a teljes zoomtartományon biztosítja a kiemelkedő képminőséget.

 

                                   

Teleobjektív makró funkcuóval

A 160 cm-es minimum tárgytávolságával és 1:3.8-as maximális nagyításával ez az objektív távoli és közeli témák fotózásához egyaránt használható.

Torzítás

 

                                         

Exkluzív, alacsony szórású üveg

Az üvegen áthaladó fény törésének mértéke függ a fény hullámhosszától. Ennek a ténynek tudható be, hogy a különböző színek nem ugyanabban a pontban lesznek élesek. Az eredmény a kromatikus aberráció és a színes szegélyek, amiket főleg teleobjektíveknél lehet megfigyelni. A kromatikus aberráció jelentős része eltüntethető egy nagy fénytörésű konvex, és egy kis fénytörésű konkáv lencsetag kombinálásával. Ennek ellenére valamennyi kromatikus képhiba maradhat, amit „másodlagos spektrumként” emlegetünk. A hagyományos objektíveknél komoly gondként jelentkező másodlagos spektrumot a SIGMA objektívekben akár három különböző alacsony szórású üvegből készült lencsetag is csökkentheti: ELD (Extraordinary Low Dispersion - extra alacsony szórású), SLD (Special Low Dispersion - speciálisan alacsony szórású) és FLD (“F” Low Dispersion - „F” alacsony szórású). Az FLD lencsetag ultra-alacsony szóródás mellett rendelkezik nagy fényáteresztő képességgel, ami a fluorit szokatlanul alacsony szórásával párosul. Az ilyen jellegű, egyedülállóan alacsony szórású lencsetagok felhasználásával készülő SIGMA objektívek kromatikus hibáktól mentes, kiemelkedő rajzolatot biztosítanak.

A becsillanás és a szellemkép minimalizálására tervezve

                                

A SIGMA a tervezési folyamat elejétől kezdve folyamatosan mérte a becsillanásokat és a szellemképképződést, hogy a végeredmény egy olyan optikai felépítés lehessen, ami megbirkózik a nehezebb megvilágítási szituációkkal is, mint amilyen például az ellenfény. A prototípus fázisban a SIGMA nem csak szimulációk során, de konkrét fotós kísérletekkel többféle szempont szerint is megvizsgálta a becsillanásokat és a szellemképképződést, hogy megállípíthassa és kiküszöbölhesse azok képződésének forrását. Ezek mellett a SIGMA Super Multi-Layer Coating segít tovább csökkenteni a tükröződéseket és a szellemképképződést, hogy a képek még ellenfényben is élesek és kontrasztosak maradhassanak.

Peremsötétedés

          

Csúcsteljesítmény egy drágább modell
funkcionalitásával és paramétereivel

Akár elsődleges vagy kiegészítő használatra

Megjelenése óta a SIGMA 150-600 mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary objektív folyamatosan elképráztatja a fotósokat kiemelkedő teljesítményével és kivételes képminőségével. Az új optika megtartja ezeket a jellemzőket egy kompakt, 1160 grammos, 67 mm-es szűrőmenetű, 400 mm-es ultratele objektívbe csomagolva. Eközben továbbra is az ultratele zoom objektívtől elvárható szolgáltatások teljes skáláját biztosítja: optikai képstabilizátor (OS), gyorsabb AF-hez frissített algoritmusú hypersonic motor (HSM), fókuszlimiter és még sok egyéb. Ez a minden igényt kielégítő funkciólista a SIGMA USB Dock segítségével állíthatóvá és finomhangolhatóvá válik.

Teljesen megújult optikai képstabilizátor (OS) exkluzív algoritmussal

A frissen fejlesztett giroszkóp szenzornak és az új exkluzív algoritmusnak köszönhetően az új optikai képstabilizátor (OS) egység még jobb teljesítményt nyújt. Egy gyorsulásmérő szenzor a fényképezőgép vízszintes, függőleges és átlós elmozdulását is figyeli. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az OS nagyon hatékonyan stabilizálja a képet, függetlenül attól, hogy a fényképezőgépet fekvő vagy álló formátumban használják-e.

A Nikon elektromágneses blendéjével ellátva

Ennek az objektívnek a Nikon bajonettes változata elektromágneses diafragma mechanizmussal rendelkezik, ami képes teljesíteni a fényképezőgép váztól kapott utasításokat. Ez a funkció lehetővé teszi a precíz blendevezérlést és a stabil automatikus expozíciót (AE) sorozatfelvételek készítése során.

* A funkcionalitás egyes fényképezőgép vázakon limitált lehet.

Lekerekített diafragma

                

A 9 lamellás lekerekített diafragma vonzó elmosást kínál a kép élességi síkján kívüli részén.

Finomabb AF működés

A HSM (Hyper Sonic Motor) gyors és csendes automatikus élességállítást biztosít. A frissített algoritmusnak finomabb élességállítást tesz lehetővé.

Por és fröccsenő víz ellen védett bajonett

                                                    

A bajonett gumi szigeteléssel* lett ellátva, ami védi a fényképezőgépet és az objektívet a portól és a vízcseppektől.
* A SIGMA bajonett kivételével

Beépített tolózoom mechanizmus

A látószög gyors módosítása érdekében a zoomgyűrű a szokásos elforgatás mellett tolózoomként is működik. Az egyedülálló napellenző is úgy lett kialakítva, hogy segítse a tolózoom és az objektív gyors használatát. Azzal, hogy a látószög egy mozdulattal szinte azonnal beállítható, a fotósnak még nagyobb esélye van a kritikus kép elkészítésére.

                   

Újratervezett telekonverterek (opcionális)

Az objektívhez használhatók az új sorozathoz tervezett telenkonverterek is. A SIGMA TELECONVERTER TC-1401 vagy TELECONVERTER TC-2001 használatával ez az objektív MF 140-560mm F7-9 hipertele vagy MF 200-800 mm F10-12.6 hipertele zoom objektívként használható .

Nagy precizitású, erős réz bajonett

                      

A sárgaréz bajonett ötvözi a nagy precizitást az erős kialakítással. A kezelt felület és a megnövelt erősség hozzájárul az objektív kivételes tartósságához.

                                       

Kompatibilis az MC-11 bajonett konverterrel

A Mount Converter MC-11 (bajonett konverter) lehetővé teszi, hogy a SIGMA SA és SIGMA EOS (Canon kompatibilis) bajonettes objektíveket a Sony E bajonettes fényképezőgépeken használhassa. Élvezze az ultratele objektívek világát a Sony E bajonettes fényképezőgépeken is.

                                 

Kompatibilis az MC-11 bajonett konverterrel

A Mount Converter MC-11 (bajonett konverter) lehetővé teszi, hogy a SIGMA SA és SIGMA EOS (Canon kompatibilis) bajonettes objektíveket a Sony E bajonettes fényképezőgépeken használhassa. Élvezze az ultratele objektívek világát a Sony E bajonettes fényképezőgépeken is.

                            Exkluzív SIGMA Optimization Pro szoftver

 

                           

Bajonettcsere szolgáltatásban elérhető
a bajonett konverziós szolgáltatás keretében lecserélhető (külön díj ellenében)

Használja tovább a kedvenc objektívjeit más rendszerű fényképezőgép vázon is.

Az évek során a SIGMA a cserélhető objektívek egy nagyon széles skáláját alakította ki. Kihasználva az egyedülálló know-how-t és az erőforrásokat, bemutatjuk az új bajonettcsere szolgáltatásunkat, ami több más objektív mellett elérhető a SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary objektívhez is. A SIGMA kicseréli a csatlakozó bajonettet és a kapcsolódó belső alkatrészeket, hogy a kedvenc objektívjeit egy másik fényképezőgépvázzal is tovább használhassa. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően hosszú ideig használhatja majd kedvenc objektívjeit függetlenül a fényképezőgépen lévő csatlakozó típusától.

Megjegyzés: A SIGMA bajonettcsere szolgáltatása eltér a hagyományos javításoktól és terméktámogatástól, így ezt a szolgáltatást a helyi SIGMA képviseletek és fotós szervizek nem biztosítják. A szolgáltatás igénybevételéhez vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a SIGMA-val.

                          

Az új SIGMA GLOBAL VISION objektívek 
új mércét állítanak fel képminőség terén

Értékelés a SIGMA saját MTF mérési rendszere szerint: A1

Az objektív teljesítményét Modulation Transfer Function (MTF) mérési rendszer szerint végeztük hagyományos szenzorok felhasználásával. Ehhez kifejlesztettük a saját MTF mérési rendszerünket (A1)*, amihez 46 megapixeles Foveon képszenzort használtunk. Így még a korábban kimutathatatlan nagy frekvenciás részletek is a minőségbiztosításunk látókörébe kerültek. Szállítás előtt minden SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary objektívet ellenőrzünk az A1 rendszer segítségével.

* A1: Aizu 1

46 megapixeles Foveon képszenzor

A 46 effektív megapixeles (4800 × 3200 × 3 réteg) és a 44 rögzített megapixeles (4704 × 3136 × 3 réteg) 23,5 × 15,7mm APS-C X3 képszenzor minden egyes képponton rögzíti mindhárom alapszín (RGB) adatait, biztosítva, hogy minden képponton teljes színinformáció álljon rendelkezésre. Az egymás tetejére tett fényérzékeny rétegek a különböző hullámhosszú fénysugarak szilicium rétegekben való különböző mértékű elnyelődését felhasználva pontosabban reprodukálják a színeket, és élesebb, részletgazdagabb képet eredményeznek, mint a hagyományos szenzorok. Mivel a rendszer nem generál moirét, aluláteresztő szűrő használata nem szükséges. Így a 46 megapixeles APS-C X3 képszenzor által rögzített fények és színek három dimenzós hatást keltenek.

MTF grafikon

Diffrakciós MTFGeometriai MTF

 

                        

 

                                               

Ultra magas precizitás és minőség Japánból.

Néhány apró kivételtől eltekintve a Sigma összes terméke, ideértve a lencséket és az alkatrészeket is, egyetlen integrált gyártói rendszerben készül Japánban. Ma azon nagyon kevés cég egyike vagyunk, amelynek termékei valóban Japánban készülnek. Úgy gondoljuk, hogy a termékeinket átitatja hazánk esszenciája, a tiszta levegő és víz illetve a keményen dolgozó emberek elhivatottsága. Büszkék vagyunk a SIGMA termékek hiteles minőségére, ami a tökéletes szakértelem és az intelligens, korszerű technológia házasításának eredménye. Kifinomult termékeink profik és lelkes amatőrök tömegeit győzték már meg maguknak a világ minden táján, mert a gyártást a valódi szaktudásra, a szenvedélyre és a szakembereink büszkeségére építettük.

Teljes leírás

Specifikációk

Cikkszám
506630
Gyártó
SIGMA
Garancia
3 éves
Gyújtótávolság
100 - 400 mm
Felépítés
21 lencsetag 15 csoportban
Apertura tartomány
9 (lekerekített diafragma)
Minimum fókusz távolság
160 cm
Nagyítás
1:3.8
Látószög
24,4°-6,2°
Hossz
182,3 mm
Átmérõ
86,4 mm
Súly
1160 g
Általános
Objektív kompatibilitás
Nikon
Fő jellemzők
Filter méret
67 mm
Teljes specifikáció

Állítsd össze saját csomagodat!

Összeállítom
 • Sigma Nikon 100-400/5.6-6.3 (C) DG OS HSM objektív Sigma Nikon 100-400/5.6-6.3 (C) DG OS HSM objektív
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!

Leggyakoribb kiegészítők

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!