459 990 Ft

Hasonló elérhető termékek

Sigma Nikon 14-24/2.8 (A) DG HSM Art objektív

Gyújtótávolság: 14-24 mm
Fényerő: f/2.8 fix
Felépítés: 17 lencsetag/11 csoport

Nem kapható

459 990 Ft

 

Akár 10, 15 vagy 24 havi 0% THM áruhitel!

.

Részletes leírás

Sigma Nikon 14-24/2.8 (A) DG HSM Art objektív adatai

Zéró torzítás

A tökéletes nagy fényerejű 14-24 mm-es zoom objektív.

Jellemzők

 • Kiemelkedő Art sorozatos képminőség
 • Kompatibilis a Canon objektív korrekciós funkciójával
 • Por és fröccsenő víz ellen védett felépítés

A tökéletes nagy fényerejű, ultranagy látószögű zoom objektív

Megteremti a tökéletesség új szabványát az ultranagy látószögű objektívek között

Kihasználva az Aizu üzem gyártási előnyeit, a SIGMA képes akár 80 mm átmérőjű ultranagy pontosságú, öntött üvegből készült aszférikus lencsetagok előállítására és új termékekbe való beépítésére. Ez a vezető optikai technológia új szabvány megteremtését ígéri az ultranagy látószögű objektívek terén.

Az Art sorozatban a SIGMA egyszerre kezdte meg egy 14 mm-es ultranagy látószögű fix gyújtótávolságú és egy zoom objektív ultranagy látószögű objektív fejlesztését. 2017-ben a cég bemutatta az ultranagy látószögű 14 mm F1.8 DG HSM | Art objektívet. Ez az objektív kimagasló képminőséget biztosít az F1.8 fényerővel kombinálva.

Most a SIGMA bemutatja az ultranagy látószögű 14-24 mm F2.8 DG HSM | Art zoom objektívet. Miközben minimálisan tartja a torzítást, ez az objektív kiemelkedő, F2.8 fényerőt biztosít a teljes gyújtótávolság tartományon, és minden gyújtótávolságnál illetve tárgytávolságnál a legmagasabb képminőséget kínálja. Éppen ezért ez a csúcs a nagy átmérőjű, nagy látószögű zoom objektívek között.

Kiemelkedő Art sorozatos képminőség

Az 50 megapixelesnél is nagyobb felbontású fényképezőgépekhez tervezve

Az 50 megapixelnél is nagyobb felbontású fényképezőgépekhez tervezett, a teljes zoomtartományban a legmagasabb képminőséget biztosító 14-24 mm F2.8 DG HSM | Art objektív három FLD lencsetagot, három SLD lencsetagot, és három aszférikus lencsetagot tartalmaz, melyek egyike kiemelkedően nagy átmérőjű aszférikus elem. Ezen nagy törésmutatójú üveg lencsetagoknak a megfelelő elosztásával tovább lehetett növelni az FLD és SLD lencsetagok korrekciós hatását. Az optikai rendszer minimalizálja a traverzális kromatikus aberrációt és egyéb optikai rendellenességeket, kiemelkedően magas képminőséget eredményezve.

Az optikai rendszer első eleme egy nagy átmérőjű aszférikus lencsetag. Ennek és a többi lencsetagnak az optimalizálásával a torzítás 1%-os szinten belül marad.* Ennek eredményeként a fénylő pontok nem csak a kép közepén, de a széleken is elhúzás nélkül, pontként jelennek meg, miközben a bejutó fény mennyisége is bőséges a kép teljes felületén. Ezen felül a tervezési fázistól kezdődően elvégzett szimulációk segítették minimálisan tartani a tükröződések és a szellemképek kialakulásának veszélyét. Ezek a technológiák együtt biztosítják a tökéletes ultranagy látószögű teljesítményt.

* Végtelenre állított élességnél

Exkluzív, alacsony szórású üveg

Az üvegen áthaladó fény törésének mértéke függ a fény hullámhosszától. Ennek a ténynek tudható be, hogy a különböző színek nem ugyanabban a pontban lesznek élesek. Az eredmény a kromatikus aberráció és a színes szegélyek, amiket főleg teleobjektíveknél lehet megfigyelni. A kromatikus aberráció jelentős része eltüntethető egy nagy fénytörésű konvex, és egy kis fénytörésű konkáv lencsetag kombinálásával. Ennek ellenére valamennyi kromatikus képhiba maradhat, amit „másodlagos spektrumként” emlegetünk. A hagyományos objektíveknél komoly gondként jelentkező másodlagos spektrumot a SIGMA objektívekben akár három különböző alacsony szórású üvegből készült lencsetag is csökkentheti: ELD (Extraordinary Low Dispersion - extra alacsony szórású), SLD (Special Low Dispersion - speciálisan alacsony szórású) és FLD (“F” Low Dispersion - „F” alacsony szórású). Az FLD lencsetag ultra-alacsony szóródás mellett rendelkezik nagy fényáteresztő képességgel, ami a fluorit szokatlanul alacsony szórásával párosul. Az ilyen jellegű, egyedülállóan alacsony szórású lencsetagok felhasználásával készülő SIGMA objektívek kromatikus hibáktól mentes, kiemelkedő rajzolatot biztosítanak.

A becsillanás és a szellemkép minimalizálására tervezve

Az objektív tervezésének korai fázisától folyamatosan mértük a becsillanást és a szellemképet, hogy olyan optikai felépítést készíthessünk, ami ellenáll az olyan problémás megvilágításoknak is, mint amilyen például az ellenfény. A SIGMA Super Multi-Layer Coating bevonata csökkenti a becsillanásokat és a szellemkép képződést, segítve a fotóst az éles és kontrasztos képek elkészítésében akár ellenfény esetén is. A mellékelt napellenző segítségével blokkolhatók a képminőséget rontó beeső fénysugarak is.

Kompatibilis a Canon objektív korrekciós funkciójával*

A Canon bajonettes változat kompatibilis a Canon Lens Aberration Correction (Canon Objektív Aberráció Korrekció) funkcióval. Az objektív optikai karakterisztikájához igazodva ez a funkció a fényképezőgépen belül korrigálja a periférikus megvilágítást, a kromatikus aberrációt, a geometriai torzítást és egyéb hibákat.

* A funkció nem minden Canon fényképezőgépen érhető el. Továbbá az elérhető korrekciók listája a Canon modellek között eltérő lehet.
Canon fényképezőgép kompatibilitási táblázat

Professzionális jellemzők

Lehetővé teszi a munkát minden időjárási helyzetben

Mint a SIGMA Sports sorozat objektívjei, a 14-24 mm F2.8 DG HSM | Art is nagyon hatékony por és fröccsenő víz ellen védő szigetelésekkel van ellátva, amit a bajonettnél, az élességállító gyűrűnél és a zoom gyűrűnél speciális szigetelés egészít ki, hogy a fotós minden időjárási körülmény mellett dolgozhasson. Ezen felül a frontlencsét egy víz és olajtaszító réteg védi, ami megkönnyíti a tisztítást is. A nagy sebességű és nagy pontosságú automatikus élességállítás segít, hogy a fotós azonnal reagálva elkészíthesse azokat a különleges fotókat.

Gyors AF állandó manuális élességállítással

Az állandóan elérhető manuális élességállítás lehetővé teszi, hogy az objektívet az élességállító gyűrű elfordításával egyszerűen kézi élességállításra kapcsolja.

Megjegyzés: Az állandó manuális élességállítás elérhetősége függ a bajonett típusától is.

Lekerekített diafragma

A 9 lamellás lekerekített diafragma vonzó elmosást kínál a kép élességi síkján kívüli részén.

Tulajdonságok:

 • Gyártó: Sigma

Fő paraméterek:

 • Fényerő: f/2.8 fix
 • Zoom tartomány: 14-24 mm
 • Rekesz lamelláinak száma: 9 (lekerekített diafragma)
 • Rekesz tartomány: 2.8-22
 • Bajonett: Nikon

Fizikai paraméterek:

 • Sigma Nikon 14-24/2.8 (A) DG HSM Art objektív átmérője: 96.4 mm
 • Hossz: 135.1 mm
 • Súly: 1,15 g
 • Felépítés: 17 lencsetag/11 csoport

Optikai tulajdonságok:

 • Minimum fókusz távolság: 26 cm
 • Maximum nagyítás: 0.19 x
 • Látószög (horizontális/vertikális/diagonális): 114.2° - 84.1°
Teljes leírás

Specifikációk

Cikkszám
552217
Gyártó
SIGMA
Garancia
3 éves
Gyújtótávolság
14 - 24 mm
Felépítés
17 lencsetag/11 csoport
Apertura tartomány
2.8-22
Minimum fókusz távolság
26 cm
Nagyítás
0,19 x
Látószög
114.2° - 84.1°
Hossz
135.1 mm
Átmérõ
96.4 mm
Súly
1,15 g
Általános
Objektív kompatibilitás
Nikon
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!