124 900 Ft

Hasonló elérhető termékek

Sigma Nikon 24-70/2.8 EX DG Macro objektív

Professzionális középzoom
Aszférikus és SLD lencsetagok
82mm-es szűrőméret

Nem kapható

124 900 Ft

Részletes leírás

Objektív tisztításhoz ajánljuk:

Sigma Nikon 24-70/2.8 EX DG Macro objektív

DG: Digitálishoz is igazított optikák. Mûködnek analóg és digitális készüléken is. Tervezésüknél figyelembe vették a digitális fényképezôgépek speciális igényeit.

ASP, Aspherical: Az aszférikus lencse jelölése. A torzítás kiküszöbölésére és az optikai elemek számának csökkentésére használják.

EX, Exclusive: A profibb Sigma objektívek jelölése, több speciális elemet tartalmaz, és masszívabb felépítést garantál.

 • Felépítés: 14 lencsetag/13 csoport
 • Látószög (fok°): 84.1°-34.4°
 • Legkissebb rekesznyílás: 32
 • Közelpont: 0.4 m
 • Nagyítási arány: 1:3.8
 • Szürõ méret: 82 mm
 • Méretek mm-ben (átmérõ/hossz): 88.6x115.5
 • Tömeg (gramm): 700
 • Fényellenzõ: tartozék

   

 • Teljes leírás

  Specifikációk

  Cikkszám
  6564
  Gyártó
  SIGMA
  Garancia
  3 éves
  Gyújtótávolság
  24 - 70 mm
  Felépítés
  14 lencsetag/13 csoport
  Apertura tartomány
  2.8 - 32
  Minimum fókusz távolság
  0.4 m
  Nagyítás
  1:3.8
  Látószög
  84.1°-34.4°
  Hossz
  115.5 m
  Súly
  700 g
  Általános
  Objektív kompatibilitás
  Nikon
  Fő jellemzők
  Filter méret
  82 mm
  Teljes specifikáció

  Vásárlóink véleménye a termékről

  Termék átlagos értékelése

  5 /14 Értékelés
  5 csillag
  14
  4 csillag
  0
  3 csillag
  0
  2 csillag
  0
  1 csillag
  0

  Legújabb értékelés

  (2008 aug. 8)

  Sigma Nikon 24-70/2.8 EX DG Macro objektív
  Sigma Nikon 24-70/2.8 EX DG Macro objektív

  3 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Hosszas rágódás után válsztottam ezt az objektívet(esélyes volt még a 17-70/2.8-4.5) de a fix fényerő és a fullframe volta végett ez mellett döntöttem.(tervezem egy analóg váz vásárlását) Vásárlás előtt bizonytalan voltam mert sok rosszat hallottam róla(back-front focus) de a megvétel előtt kipróbáltam(Ezt ajánlom mindenkinek!) és hibátlannak tűnt. A képminősége kitűnő! Bitang részletes képeket produkál (D50-en használom) 2.8-on egy kicsit lágy(nem annyira mint amennyire az előzetesek alapján készültem), nyílván bizonyos szituációban még jól is jön, pl.: ha érzelmesebb portrét, vagy moodosabb szoc képeket készítünk. Egy kissé kontrasztalanok itt a képek.(utólagosan softvaresen javítható) A mélységélessége itt nagyon kicsi! f/4-től (de igazán 8-tól) megdöbbentően részletes és kontrasztos képeket produkál élénk és tiszta színekkel! Aki megveszi az első pár(...) képe a részletek csodálásával tellik:) A képminőség kiválló! Negatívumok: Nehéz! (700g), elsőre nem tűnik soknak, de próbálja az ember fél órán keresztül tartani (+sb-600) akkor már nehéz. 82mm szűrőátmérő...ez van.Drága...nagyon. Aki nem használ szűrőket annak felejtős adat.(én rögtön vettem rá egy occsó UV-t , ezért drága üveg ne karcolódjon nekem) Nem HSM. Hangos. Engem spec. nem zavar. Meg van a maga feelingje. De eggyeseknek manapság ez már kizáró tényező.( leginkább az 50/1.8 aséhoz tudnám hasonlítani a hangját) Lassú. Hát nem az. (bár kinek mi). Kevés fényben igaz hajlamos téveszteni és sokadszorra találja meg at élességet - egy +vaku kombinációja gyorsan orvosolja a problémát. Álltalános felhsználásra, néha kritikus helyzetben is jónak mondható a sebessége. Fordítva zoomol...nagylátó állásban a leghosszabb a tubus( a súlya miatt hajlamos visszacsúszni ha felfelé tartom) Inkább érdekes mint zavaró) Nem IF...kit érdekel ennyiért. Nem forog a frontlencse szal' a polárosoknak és gradiens szűrősöknek sem kell aggódnia. Minden hibájával eggyütt csak pozitívan tudok beszélni erről az objektívről. Ez nem egy olcsó pedigré a Nikkor megfelelőjéhez képest(még ha az is) hanem egy elérhető árú alternatíva.Akinek fontos a nagylátó annak érdemes mellé beszerezni egy 10-20ast (vagy más nagylátót) Van aki 5D-n, 1Ds MIII-on, D200/300-ason és D2xs-en használja. Nem bántam meg. MIndenkinek aki egy (viszonylag) olcsó nagyfényerejű középzoomra vágyik bátran ajánlom. A Nikonos nagytestvér árának majdnem a negyedéért... A galériám: www.flickr.com/photos/reeve1/

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  (2008 aug. 15)

  Sigma Nikon 24-70/2.8 EX DG Macro objektív
  Sigma Nikon 24-70/2.8 EX DG Macro objektív

  2 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Tiszteletem az alattam szólónak a részletes leírásért. Elvégeztem egy saját tesztet az amlített obival és a Nikkor 24- 70mm- es obijával, amely 404.000.- A Cs3- ban alapos szaglálódás és keresgélés után arra a véleményre jutottam, hogy a Nikkor csak fínomabb kidolgozású obi. 404- ért még az is megnyúlik zoomolás közben. Pedig hasonló méretű tubus mint a 80-200- asnak. Najó! Kicsit kisebb... Szóval képminőség tekintetében a Sigma- ról annyit jó tudni, hogy a széleken elmarad a gyártó eredeti obijától. Ellenben színhibában a Nikkor maradt alul. Igaz a színes szebbek mint a sigmánál, de az egész képen erős cia látható. A sigmánál csak halványan látható némi színi eltérés az erős kontrasztoknál... Mindenképpen jó középzoomnak számít! És ebben a kategóriában (24-70) nem túl nagy a kínálat. A Sigma nálam előnyt élvez a Nikkorral szemben. Félmillióért szerintem bőven profibb színvonalat kellene a Nikonnak tartania.

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  (2011 márc. 30)

  Sigma Nikon 24-70/2.8 EX DG Macro objektív
  Sigma Nikon 24-70/2.8 EX DG Macro objektív

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Nehéz, hangos, böszme, 82mm-es szűrőre a gatyád is rámegy. Ha ezekkel megvagy, ránő a vázra. Imádom.

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  Mások ezt is vásárolták!

  Extra Garancia Standard

  A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
   

  Extra Garancia Balesetbiztosítás

  Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

   

  Extra Garancia Prémium

  Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

  További információért kattints ide!