Kamera

Találatok: 24

Biztonsági kamera megoldások

A biztonsági kamerák fejlettségi szintje rengeteget változott az elmúlt években; a korszerű megfigyelő kamerákat az eddiginél magasabb képminőség és nagyobb megbízhatóság jellemzi. Ennek köszönhetően könnyedén kiválaszthatjuk azt a típust, ami ideális választást jelent számunkra, a nagy választék miatt azonban kérdések merülhetnek fel egyes típusokkal kapcsolatban. Egyáltalán nem mindegy, milyen megfigyelő kamerát telepítünk, ezért érdemes megismerni a legismertebb és legelterjedtebb típusokat.

Mindenképpen érdemes elmondani, hogy a biztonsági kamera minden esetben egy biztonsági rendszer része, ennek megfelelően választhatunk a rendelkezésre álló kínálatból. Ezek közül az úgynevezett boksz kamera tekinthető a klasszikus megoldásnak. A hagyományos kialakítással rendelkező megfigyelő kamerákat nevezzük így. Mivel ezek jelentek meg először a piacon, sokáig a legelterjedtebb típusnak számítottak. Ezek a biztonsági kamerák kiválóan paraméterezhetők, könnyedén beállíthatjuk, mit milyen részletességgel szeretnénk látni. Az alapfelszereltséggel rendelkező box kamerák nappali rögzítésre alkalmasak, viszont léteznek úgynevezett day&night változatok is, amelyekkel már éjszakai megfigyelést is végezhetünk. A box biztonsági kamerák minimális fényigénye relatív széles skálán mozog. Univerzális típusról beszélünk, amely kiválóan alkalmas beltéri és kültéri használatra is.

Az úgynevezett dome kamerák a kupolás formájukról kapták a nevüket. Ez a típus is széles körben elterjedt, mivel kiválóan megfelel az általános igényeknek. Rendszerint állítható fókusszal és zoom távolsággal rendelkeznek, emellett pedig az éjszakai megfigyelésre alkalmas változatban is elérhetők. Kialakításukból adódóan nagyszerűen alkalmazhatók vandálbiztos kivitelben, amit megerősített vázzal érnek el. A kültéri kivitelben készült dome biztonsági kamerák teljesen időjárásállók, így nem kell meghibásodástól tartani abban az esetben sem, ha függőleges felületen helyezzük el.

Az IP kamerák roppant népszerűségre tettek szert az utóbbi években. Magas technikai fejlettségi szintjüknek köszönhetően kiválóan alkalmasak a legkülönfélébb megfigyelési feladatok elvégzésére. Érdemes elmondani, hogy az IP kamera már önállóan is egy teljes megfigyelőrendszerként működik, hiszen önállóan képes a jelet továbbítani a számítógépre vagy akár internetes szerverre. Ennek a tulajdonságának köszönhetően az IP kamera egyre népszerűbb, egyre többen döntenek úgy, hogy ezt a megoldást választják. Szakemberek szerint az IP megfigyelő kamerák egyre elterjedtebbé és népszerűbbé válnak. Kialakításuk lehet box, dome vagy más típus, így az igényeinknek megfelelő készüléket választhatjuk.

Ma már rendkívül széles kínálat áll rendelkezésünkre, ha biztonsági kamerát szeretnénk vásárolni. A piacon található kínálat túlnyomó többsége színes képek rögzítésére is alkalmas, de megtalálhatók a fekete-fehér rögzítésre alkalmas készülékek is.